hús nélkül

Húsmentes életmód, azaz hús nélküli étrend

Ma azt látjuk, hogy egyre többen választják az életet hús nélkül. Vagy legalább elkezdik csökkenteni az elfogyasztott hús mennyiségét és eközben szépen lassan átállnak húsmnetes életmódra.

Amint elkezdi megismerni a hús előállításának módját, láthatja, hogy a nélkülözhetetlen óriási haszonnal járhat saját maga, az állatok és a környezet számára, ha húsmentes táplálkozást folytat. Nem meglepő, hogy egyre népszerűbb ez az életmód.

Néhány ok, hogy miért a nagyszerű ötlet a húsmentes táplálkozás …élet hús nélkül

Fogyás hús nélkül

Először is beszéljünk a testi egészségről és a fogyásról. Igen! A hús nélküli élet megkönnyítheti álmai testének elérését és fenntartását. Kutatások szerint a vegetáriánus étrenden élők jobban fogynak, mint a húsevő társaik.

Hogy is van ez ? Gondolkodjon el rajta. Elkezd több zöldséget befogadni étrendjében, és ezzel növeli a rostbevitelt, amely a legjobb dolog a test emésztéséhez és megtisztításához. Ez azt jelenti, hogy a vegetáriánus étrend számos egészségügyi állapot alacsonyabb arányával is összefüggött, mint például a szívkoszorúér-betegség, a magas koleszterinszint és a cukorbetegség.

Húsmentes életmód

Amennyiben nem fogyaszt húst, akkor honnan szerezné az összes fehérjét, vasat és tápanyagot a szervezete? Ne féljen. Számos növényi eredetű fehérje és zöldség van, amely ugyanolyan mennyiségű tápanyagot és fehérjét biztosít, mint a hús. A gyakori testmozgás mellett a zöldségekben, tápanyagokban és vitaminokban gazdag húsmentes étrend egészséges megközelítése megadja testének mindazt, amire szüksége van – és hosszú távon köszönetet mond érte.

Védelem az élelmiszer okozta betegségektől

Azáltal, hogy száműzte a húst az étrendjéből, csökkentette az élelmiszer eredetű betegségek kockázatát, amelyekhez az állati eredetű élelmiszerek és a mezőgazdasági ipar gyakran kapcsolódnak. Például Szalmonella, Trichinella (férgek) és Toxoplasmosis paraziták. A hús elhagyásával csökkenti az érzékenységet ezekre és más vírusokra, baktériumokra és parazitákra.

Csökkenti a szennyeződések, hormonok, peszticidek és antibiotikumok expozícióját is, amelyeket mind a mezőgazdaságban használnak, hogy kielégítsék a társadalom állati élelmiszerek iránti igényét.

Mentális egészség

A mentális egészsége ugyanolyan fontos, mint a fizikai állapota. Tehát örömmel veheti tudomásul, hogy a húsmentes élet javítja ezt és az energiaszintjét is.

Az állati eredetű élelmiszerek magas arachidonsav tartalommal rendelkeznek, ami hangulati zavarokat okozhat. Emiatt a hús elhagyása az étrendből javíthatja a hangulati állapotát. Különösen a depresszió, a szorongás és a stressz állapotát, akár már két hét elteltével. Ráadásul a zöldséges étkezés azt jelenti, hogy táplálékosabb és energiát növelő ételeket vezet be étrendjébe. Mindez segít ragyogni és jól érezni magát a mindennapi életben.

Ételek megválasztása

Ha már az új ételek bevezetéséről beszélünk, akkor is nagyon sok mindent megtudhat. Alaposabban átgondolja az ételválasztást, észrevesz olyan dolgokat, amelyekre korábban nem figyelt. Például soha nem vette észre, hogy mennyi tejet használtak fel a chipsben, és hogy például a hagyományos zöld pesto nem is vegetáriánus.

A szája olyan, mint egy üres vászon a húsmentes életben. Azon kapja magát, hogy értékeli az ételek különböző ízét és textúráját. Rájön, hogy a húsmentes főzés olyan egyszerű és ízletes lehet, és nem olyan hús nélküli, mint gondolná. Ha a húst elhagyja az étrendjéből, ideje lesz kísérletezni a „húsos” növényi eredetű fehérjékkel, és több kulináris kreativitást szabadíthat fel.

Segíthet legyőzni a világ éhségét

Nem őrültség azt gondolni, hogy a világon még mindig hatalmas mennyiségű ember él szegénységben. Közülük sokan éheznek és alultápláltságtól szenvednek. Gondolkodott már azon, hogy van-e más módszer a segítségre? Nos, úgy dönt, hogy hús nélkül élheti az életet. Hadd magyarázzam el, hogyan…

Számos fehérjében gazdag növényt, amelyet éhezők táplálására lehetne felhasználni, ehelyett az állatok hízlalásához használnak fel. Tudta, hogy egy hektár szarvasmarha-tenyésztéshez használt föld 20 font húst képes biztosítani, ugyanakkora mennyiségű földből 365 font fehérjében gazdag szójabab teremhet? Ezért, ha csökkentené az állati termékekből származó kalória százalékát, növelheti a világon elérhető élelmiszer mennyiségét. Ez pedig segíthet legyőzni a világ éhségét.

Környezetetika

Ez segíthet a mezőgazdasági ipar környezeti költségeinek leküzdésében is. Ide tartozik a fosszilis tüzelőanyagok, a víz, a talaj és a biodiverzitás kimerülése. Nem feledkezve meg az üzemanyagok elégetése, a növényvédő szerek és a műtrágyák által okozott szennyezésről. Aztán ott vannak a közösségek gazdasági költségei.

A halászati ​​ipar arról is híres, hogy negatív hatással van a környezetre. A tengerfenéken húzott horgászfelszerelések, például kotrók és vonóhálók, elpusztítják az értékes tengeri életet és korallokat, amelyek évszázadok óta kialakulhatnak. Szomorú azt gondolni, hogy hamarabb elveszítjük varázslatos és gyönyörű óceáni életünket, mint a természet szánta. Éppen ezért remélem, hogy ez csak abban segít, hogy teljesen húsmentes életet éljen…

Állatetika

Nem lenne ideális olyan világban élni, ahol az emberi és az állati jogokat egyformán értékelik? Ahol az állatokat tisztelik, hogy úgy élhessék életüket, ahogyan a természet szánta. Tehát az egyik legkézenfekvőbb ok, amiért érdemes hús nélkül élni, az állatok megmentése lenne.

Sajnos évente több milliárd állatot ölnek meg emberi fogyasztásra. Kinek többsége életét kegyetlen bánásmódban töltötte; ketrecekbe, rekeszekbe vagy bódékba szorítva, ahol alig tudnak mozogni vagy megfordulni. Tömegnövelő szerekkel, peszticidekkel és antibiotikumokkal táplálkoznak; és egyes fajok fiatalkorát születésükkor elvitték vagy azonnal megölték.

Ezeknek az állatoknak nincs jogi védelme az ilyen kegyetlenséggel szemben, ugyanakkor nem kevésbé intelligensek, vagy képesek fizikai vagy érzelmi fájdalmat érezni, mint közös háztartási háziállataink vagy 3 éves gyermekeink.

Nemcsak a sertések, hanem az élelemért elejtett állatok is éleslátóak, szeretetteljesek, gondolkodó és érző lények, akik ugyanúgy értékelik az életet, mint mi. Gondoljon csak kedvencének vicces tulajdonságaira és nyilvánvaló személyiségére. Ugyanez vonatkozik a legtöbb állatra.

Akár tetszik, akár nem, a hús kiválasztása azt jelenti, hogy támogatni fogja az állatok embertelen megölését. Semmi más ok nélkül, csak mert úgy gondolja, hogy ízlik önnek.

És megemlítem, hogy megdöbbentett, hogy milyen finom a húsmentes élet.

Miután mindezt elolvasta, ki ne akarna vegán lenni?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük