Egy egészséges vegetáriánus recept kerül bemutatásra, mely nem más, mint a tofu zöldséggel és sajttal. Ugyan ebből az ételből kimaradt a hús, de a tofunak és a sajtnak köszönhetően egy teljes, fehérjében gazdag ételt fogyaszthatunk el. A barna rizs glikémiás indexe alacsony, így a vércukorszintünket sem fogja az egekbe emelni.
Elkészítés:
Személy szerint én forró levegős sütőben 12 perc alatt 180 fokon megsütöm együtt a tofut és a lidlben kapható mexikói zöldségkeveréket. A barna rizst már előre megfőzöm. A végén csak a sajtot kell ráreszelni és fogyasztod. Készen is van egy egészséges vegetáriánus étel. Jó étvágyat!
Tofu
A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, és délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon rendkívül széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet. Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas. Természetesen nem csak nyers, hanem ízesített formában is készítik. Állaga az egészen lágytól a keményig terjedhet. Változatosan felhasználható, egyes fajtái nyersen fogyaszthatók, de lehet sütni, főzni, párolni, fűszerezni, illetve levesekbe is kedvelt betét.
A tofut szójatej koagulációjával (denaturáció) és a kicsapódott „túró” összenyomásával készítik. A szójatejet szójabab beáztatásával, összezúzásával, forralásával és leszűrésével állítják elő.