Mr. Olympia 2023 eredmények

Mr. Olympia 2023 eredmények

Joe Weider Olympia Fitness & Performance Weekendje a bolygó legnagyszerűbb testépítő bemutatója. Professzionális testépítők és rajongók a világ minden tájáról utaznak, hogy részt vegyenek ezen a rangos eseményen, melyek november 2. és 5. között zajlottak Orlandóban. A Mr. Olympia 2023 eredmények nem kis meglepetést okoztak a rajongóknak.

Történelmi jelentősége mellett az Olimpia a sportág legnagyobb pénzdíjas versenye. A Mr. Olympia győztese, a kiállítás legünnepeltebb osztálya, egy 400 000 dolláros csekket, egy aranyérmet és a hőn áhított Sandow-trófeát tehet zsebre.

Az akkor regnáló Mr. Olympia bajnok, Hadi Choopan és a 2022-es ezüstérmes Derek Lunsford összecsapása kétségtelenül a show leginkább felkapott csatája volt. Samson Dauda, ​​a regnáló Arnold Classic bajnok megerősítette dominanciáját azzal, hogy az előzsűri során bebiztosította helyét az első három között az utolsó kiírásban.

„A perzsa farkas” célja, hogy a 12. testépítő legyen, aki többszörös Olympia-bajnokságot nyert, míg Lunsford és Dauda elhatározta, hogy második fellépésükkor megszerezze első olimpiai trófeáját az Open divízióban.

Amikor elült a por, Derek Lunsford keze került a magasba, és ő lett a 18. testépítő, aki elnyerte az áhított Sandow-trófeát!

Lunsford az első sportolóként véste be a nevét a történelemkönyvekbe, aki több divízióban is olimpiai címeket szerzett. 2021-ben pedig megszerezte a 212 Olympia koronát, idén pedig a Mr. Olympia (Men’s Open divízió) trónját. Lunsford elfoglalt ember volt november 4-én, hiszen elnyerte a People’s Choice Awardot is!

Az 59. Olympia 11 osztályt tartalmazott. Az Olympia Weekend minden divíziójának győztese kiérdemelte a divízió legjobb testépítőjének mondhatja magát.

Mr. Olympia 2023 helyezések

  1. Derek Lunsford
  2. Hadi Coopan
  3. Samson Dauda
  4. Brandon Curry
  5. Andrew Jacked
  6. Hunter Labrada
  7. Michal Krizanek
  8. Tony Burton
  9. Regan Grimes
  10. Charles Griffen

Hasonló cikkek a témában