Hunter Labrada testépítő

Hunter Labrada testépítő bajnok

Név: Hunter Labrada
Született: 1992. május 17.
Csillagjegye: bika
Magasság: 175cm
Testsúly: 106-111kg

Legnagyobb sikere: Mr. Olympia 4. helyezés 2021-ben.

Hunter Labrada profi testépítő és vállalkozó az Egyesült Államokban, Texasban. A legendás testépítő, Lee Labrada fia, aki az IFBB Hall of Fame tagja.

Hunter Labrada testépítő karrierje

Lehet, hogy Hunter Labrada manapság apja nyomdokait követi, de élete korábbi szakaszában egészen más célok lebegtek a szemei előtt. Amerikai futballista sztár akart lenni, melyet már a középiskolás évei alatt elkezdett megalapozni. Eleinte úgy tűnt, hogy egyre közelebb kerül célja eléréséhez, de egy súlyos sérülés azonban az egyetemi évei alatt véget vetett álmainak.

A sérülés miatt egy időre abba kellett hagynia a futballt, és dolgoznia kellett a felépülésén. A felépülés testépítésből kettéosztott edzésekből állt, amelyek célja az izmainak erősítése volt. Az súlyzós edzés a kívánt eredményeket adta neki; erősebbé, soványabbá vált, és készen állt arra, hogy visszatérjen a futballpályára.

E folyamat során azonban váratlan dolog történt. Hunterben erős szenvedély kezdett kialakulni a súlyemelés iránt. Valójában annyira elragadtatta magát a sportágtól, hogy úgy döntött, feladja futballista karrierjét, és inkább a testépítést hajszolja.

Hunter Labrada apja, Lee Labrada.

Ahogy teltek a hónapok, egyre jobban lenyűgözte a testépítő életmód. Végül úgy döntött, hogy professzionálisan foglalkozik a sporttal és belefog a versenyzésbe. Apja tanácsát megfogadva könyörtelenül kezdett edzeni a teremben és látta magát gyorsan emelkedni a testépítő világ soraiban.

Hamarosan név lett, amire figyelni kell. 2016-ban a San Antonio és a Branch Warren Classic NPC versenyeket megnyerve, elismert vállalkozó és közösségi média szereplő lett. Apja inspirációjaként Hunter Labrada folyamatosan új sikereket ért el és testépítő ikon lett.

Nagyobb sikerei között szerepel a 2020-as Tampa Pro, és a 2021-es Chicago Pro versenyek megnyerése, majd a 2021 október 9-én megrendezésre került Mr. Olympián való negyedik helyezése.

Hunter Labrada edzése

Amikor a testépítésbe kezdett, Hunter nap mint nap edzett. Mottója: „minél több, annál jobb”. Edzésenként testrészenként akár 25 sorozatot is elvégzett. Bár ez kezdetben jól működött számára, de a haladás végül lelassult.

Miután látta, hogy már nem nő annyira, Hunter csalódott lett. Tökéletes táplálkozással és táplálékkiegészítéssel rendelkezett, és elegendő regenerálódási időt hagyott testének. Először nem vette észre, hogy túl sok kárt okoz az izmainak ennyi edzéssel.

Ahogy Hunter Labrada mondta; „Az edzőteremben mikroszkopikus szinten traumák keletkeznek, lebontva drága izmaidat, amelyek elkészítésére annyi időt és pénzt fordítottál. Ha a traumák túl nagyok, és nem kapnak megfelelő időt a gyógyulásra, akkor nem teszel szívességet magadnak! ”

Ahogy többet megtudott az edzésről, Hunter rájött, hogy vissza kell vennie a gázból, és hagynia kell, hogy teste utolérje az intenzív edzéseket. Ahelyett, hogy testrészenként 25+ sorozatot csinált volna, most 12-15 sorozatot csinált maximális intenzitással.

Táplálkozás

Hunter Labrada soha nem rajongott a pizza és fagylalt félék fogyasztásáért. Szerinte ezen a diétán könnyű tömeget növelni, de az eredmény többnyire zsír lesz.

„Ne feledd, hogy a testépítés maraton, nem sprint! Akkor miért kell nagy mennyiségű felesleges testzsírt felvinni, ha ugyanazt a végső célt elérheted, miközben sokkal egészségesebbnek látszol és úgy is érzed magad.”

A Hunter étrendje kizárólag teljes értékű élelmiszereken alapul. Ide tartozik a csirkemell, a fehér hal és az alacsony zsírtartalmú darált marhahús. Néhány komplex szénhidrátot is fogyaszt, de kerüli a finomított típusokat, mint például cukor és keményítő.

Zsírok tekintetében rengeteg omega-3 zsírsavat fogyaszt. Ezeket halakból és kiváló minőségű kiegészítőkből veszi magához.