Brandon Curry testépítő

Brandon Curry testépítő bajnok Mr. Olympia

Név: Brandon Curry
Született: Nashville, Tennessee, USA, 1982 október 19.

Magasság: 170cm
Versenysúly: 115-120kg
Mellméret: 145cm
Kar mérete: 58cm
Derék: 74cm
Combméret: 82cm

Legnagyobb győzelem: IFBB Mr. Olympia 2019

Brandon Curry az Egyesült Államokban, Tennessee államban, Nashville-ben született és nőtt fel. Alig hatéves korában már érdeklődött a súlyzós edzés iránt, amikor születésnapján Hulk Hogan súlyzókészletet kapott ajándékba. GI Joe akciófigurája inspirálta őt, akik motiválták a kemény edzésre.

Brandon Curry életrajz

Curry gyermekkorában szertornázott, de gyorsan kiderült, hogy nem neki való az a sport. Amerikai futballozott és atletizált valamint birkózott a Nashville-i Hunters Lane Általános Iskolában.

Középiskola után Brandon Curry a Közép-Tennessee Állami Egyetemen szerzett gyakorlástudományt, ahol rövid ideig a futballcsapatukban is játszott. Végül kizárólag a súlyzós edzésre helyezte a hangsúlyt, ami valóban a szenvedélye volt.

Miután Brandon Curry megszerezte diplomáját az egyetemen, személyi edzővé vált, és kizárólag a testépítéssel foglalkozott.

Testépítő karrierje

2003-ban Brandon Curry megnyerte a Supernatural testépítő versenyt a félnehézsúlyban, amely az első versenye volt.

2008-ban vált profivá, miután megnyerte az NPC USA bajnokságot mind a nehézsúlyban, mind az összetettben. Innentől kezdve Curry némi népszerűségre tett szert, és a 8. helyet szerezte meg első Mr. Olympia szereplésében 2011-ben.

Aztán 2012-ben a hetedik helyen végzett az első Arnold Classic versenyén Ohióban, amelyet az Olympia előszobájának tartanak. A következő évben megnyerte az Brazília Arnold Classic-ot, majd néhány Grand Prix megmérettetést. Míg Curry mindig is a legjobb tíz testépítő közé tartozott, csak 2016-ban kezdete megmutatni a maximális potenciálját, amikor találkozott Abdullah Al Otaibi edzővel. Ezt követően Kuvaitba költözött, hogy új edzője irányítása alatt edzzen a híres Oxygen edzőteremben, amely arról ismert, hogy a profi testépítők testalkatát egy újabb szintre emeli. Abdullah edző keményebben edzette, mint valaha, és ezért meglehetősen gyorsan fejlődött.

Ezután megnyerte a 2017-es IFBB Arnold Classicot, a 2017-es IFBB New Zealand Pro-t és a 2017-es IFBB Ferrigno Legacy-t. Ezután az 5. helyet szerezte meg a 2018-as IFBB Mr. Olympia versenyen, amely addigi legjobb teljesítménye volt.

Brandon Curry Mr. Olympia

De a 2019-es év volt a legsikeresebb számára, mivel győztesen hagyta el a színpadot mind az Ohio Arnold Classic, mind a Mr. Olympia után.

A 2020-as koronavírus-járvány miatt nem utazhatott, így nem indulhatott címvédőként a legrangosabb versenyen.

Brandon Curry főbb testépítő verseny eredményei

IFBB Mr. Olympia versenyek

2019 – 1. hely
2018 – 5. hely
2011, 2017 – 8. hely

Arnold Classic győzelmek

2013, 2017, 2019

Népszerű cikkek testépítők témában