Mr. Olympia 2021 eredmények

Mr. Olympia 2021 eredmények

A Mr. Olympia 2021 évi testépítő versenyét október 9-én a floridai Orlandóban található Orange County Kongresszusi Központban rendezték meg.

Az uralkodó bajnok Mamdouh Ellsbiay „Big Ramy” számára Mr. Olympia 2021 arról szólt, hogy elkülönítse magát a legjobb versenyzőktől, akik részt vesznek a testépítés legnagyobb éves eseményén, és megvédje címét. Ez végül sikerült is neki, így már kétszeres Mr. Olympia bajnoknak mondhatja magát, és bezsebelhette a győzelemmel járó 400.000 dolláros nyereményt.

Mr. Olympia 2021 helyezések

  1. Mamdouh Ellsbiay
  2. Brandon Curry
  3. Hadi Coopan
  4. Hunter Labrada
  5. Nick Walker

Eredményhirdetés 2021 Mr. Olympia

A tavalyi évhez hasonlóan Big Ramy nyolc héttel a verseny előtt elhagyta szülőhazáját Egyiptomot, hogy edzőjével, Dennis James-el együtt éljen és edzhessen az arizonai Phoenixben. Így igyekezett elkerülni a Covid-19 korlátozások miatt felmerülő utazási komplikációkat.

Ez a megmérettetés azonban nem volt sétagalopp Mamdouh Ellsbiay számára, mert a mezőnyben lenyűgöző fizikumú versenytársak voltak, köztük Hadi Choopan, a korábbi győztes Brandon Curry (2019), a jelenlegi Arnold Classic győztes Nick Walker és a feltörekvő Hunter Labrada.

A szurkolók szavazatai alapján Choopant választották bajnoknak. Ez volt a második alkalom, hogy kiérdemelte a kitüntetést.

Big Ramy megzavarta a tavalyi csatát Curry és Heath között, egy csúcsformában lévő testalkattal, amely túlságosan kifinomult és szimmetrikus volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják.

Heath, a hétszeres Mr. Olympia tavaly harmadik lett, és ezen a hétvégén nem indul, de közzé tett egy bejegyzést, miszerint: „Több mint valószínű, hogy Ramy megismétli a tavalyi sikert, mert ő a favorit. Láttam néhány képet róla, és most nagyon veszélyesnek tűnik.”

Classic Physique Olympia 2021 eredményei

A Classic Physique kategóriában Chris Bumstead volt a regnáló kétszeres bajnok és a legyőzendő versenyző. Az első három helyezett pontosan úgy játszott, mint 2020-ban, Bumstead pedig zsinórban a harmadik győzelmét húzta be.

Terrence Ruffin, aki frissen aratott győzelmet az Arnold Classicon, ismét ezüstérmes lett, Breon Ansley pedig sorozatban második éve a harmadik helyen végzett. Bumstead és Ruffin megerősítette dominanciáját a csúcson, de egyértelmű a kanadai testépítő főlénye.

  1. Chris Bumstead
  2. Terrence Ruffin
  3. Breon Ansley

Hasonló cikkek a témában