Nick Walker testépítő

Nick Walker testépítő

Név: Nick Walker „A mutáns”
Született: New Jersey, Amerika, 1994 augusztus 3.

Magasság: 170cm
Versenysúly: 113kg

Legnagyobb sikerei: 2021 Arnold Classic első helyezés.

Nick Walker egy amerikai profi testépítő versenyző. Megnyerte a 2021-es Arnold Classic versenyt, amely a világ második legrangosabb testépítő és fitnesz eseménye. Ezentúl ugyanebben az évben ötödik helyezést ért el a Mr. Olympia megmérettetésen.

Korai élete

Nick Walker az Egyesült Államokból, New Jersey-ből származik. Gyerekkorában molesztálták, így magányosként nőtt fel, mert a traumatikus élményei után nehéz volt megbíznia bárkiben is.

Ez a kábítószer és az alkohol ösvényére vezette, de egy ponton szerencsére rájött, hogy ez így nem mehet tovább, a többi pedig már történelem volt.

Nick bevallotta, hogy bár a gondolatok és a gyerekkori élményei soha nem fognak elmúlni, de igyekszik nem sokat gondolni rájuk.

Maximálisan arra koncentrál, hogy Mr. Olympia legyen, és meg sem álljon tíz Sandow-szobor elnyeréséig.

Nick Walker pályafutása

Első testépítő versenyére a középiskola elvégzése után került sor. Bár borzasztóan teljesített, a közönség szurkolt neki, és elmondása szerint ez volt az első alkalom, hogy büszke volt magára. Beleszeretett ebbe a folyamatba, és gyermekkori tapasztalatai arra késztették, hogy jobb akarjon lenni és másokat inspiráljon.

„Minden sötét alagút végén vannak fények, csak meg kell találni. Senki nem fogja megtalálni helyetted.”

2019 óta edzője Matt Jansen, akivel nyertes-, és elválaszthatatlan párost alkotnak, Nick Walker pedig nem akarna senki mást maga mellé. Egy kérdés-feleletre válaszolva elmondta, hogy amikor 2019-ben találkozott Matttel, úgy érezte, ő a megfelelő edző számára, és ez igaznak is bizonyult.

Nick Walker és edzője Matt Jansen.

„Az edzésen kívül olyanok vagyunk, mint a legjobb barátok, családtagok vagyunk, úgy tekintek rá, mint a testvéremre.”

Nick Walker 2020-ban lett profi, amikor megnyerte az NPC észak-amerikai testépítő bajnokságot. A következő évben megnyerte a New York Pro-t, ezzel garantálva a 2021-es Mr. Olimpián való indulását.

2021. szeptember 25-én Nick Walker történelmet írt azzal, hogy megnyerte az Arnold Classic Ohio-t, amely az Olympia mögött a világ második legnagyobb testépítő és fitneszversenye. 130 000 dollár pénzdíj üthette a markát, és csatlakozott azon ikonikus nevekhez, akik szintén megnyerték ezt a rangos rendezvényt.

Az Arnold Classic győzelme után, októberben csúcsformában érkezett a Mr. Olympia versenyre, melyen Hunter Labrada mögött, az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Nick Walker testépítő verseny győzelmei

  • 2013 – Keleti-parti bajnokság, Kelet-USA bajnokság
  • 2020 – Észak-amerikai bajnokság
  • 2021 – New York Pro, Arnold Classic

Mr. Olympia testépítő versenyei

  • 2021 – ötödik hely

Népszerű cikkek testépítés témában