Lewis Hamilton fizetése

Lewis Hamilton fizetése

Lewis Hamilton fizetése számít az egyik legmagasabb összegnek a sztár sportolók között. A Britt Forma 1-es pilóta, pályafutása alatt eddig 7 világbajnoki címet tudhat magáénak, melyel Michael Schumacherrel holtversenyben áll az első helyen.

Lewis Hamilton fizetése

2018-ban, amikor kétéves szerződés-hosszabbítást írt alá a Mercedes csapattal, 30 millió dolláros alapfizetést kapott bónuszokkal, amelyek évente 50 millió dollár fölé emelték a fizetését.

A Forbes magazinban megjelent 2020-as év leggazdagabb sportolóinak listája szerint Lewis Hamilton eddigi keresete a 13. helyre elég. A legjobban kereső ismert emberek listáján pedig az előkelő 40. helyet érte el. 2020-ban Lewis Hamilton fizetése 42 millió dollár volt, továbbá 12 milliót kapott a szponzoroktól. Ez az összeg a 2021-es évre 55 millió dollárra emelkedett.

Lewis Hamilton fizetése mellett természetesen vagyona is igen jelentősnek mondható, melyet 285m dollárra becsülnek. Eddigi pályafutása során megközelítőleg 489 millió dollárt keresett, mely átszámolva meghaladja a 146 milliárd forintot.

Szponzorai

Manapság Lewis Hamilton az egyik legjobban eladható reklámarc a piacon, ezért a szponzorok szinte sorban állnak a kegyeiért.

Mivel jelenleg ő a Forma-1 legeladhatóbb pilótája, így igen jelentős a szponzorainak a sáma, melyek a teljesség igénye nélkül: a Monster Energy, a Tommy Hilfiger, a Puma, az IWC, a Sony, a Bose, a Bell Helmets, az MV Agusta Motorcycle, továbbá a Gran Turismo Sport arcad hivatalos nagykövete. 2020-ban a szponzori bevételei meghaladták a 12 millió dollárt.

Hasonló cikkek Lewis Hamiltonról