Dwayne Johnson - The Rock

Dwayne Johnson élete, étrend és edzésterv

Név: Dwayne Johnson
Született: Hayward, Kalifornia, USA, 1972 május 2.

Magasság: 196cm
Versenysúly: 118kg
Mellméret: 130cm
Kar mérete: 55cm
Derék: 90cm
Combméret: 82cm

Dwayne Douglas Johnson (The Rock, A Szikla) polinéz származású amerikai színész, pankrátor és testépítő. Számára az edzések és a szorgalmas étrend egyszerűen életmód. A kaliforniai születésű egyetemi sportolóból WWE sztár és A kategóriás filmsztár lett. Olyan siker filmek fűződnek a nevéhez, mint a „Skorpió király”, a „Hercules” és az „Emelt fővel”.
És bár a rajta lévő átlag feletti izmok “csak” egy része jött létre természetes módon, ennek ellenére elképzelhetetlen befektetett munkával, elkötelezettséggel és véres verejtékkel dolgozott meg érte.

Dwayne Johnson fiatalkora

Kaliforniában született és Hawaiin, Honoluluban nőtt fel, de rövid ideig élt Új-Zélandon, Aucklandben az édesanyja polinéz családjánál. A középiskolát már a pennsylvaniai Bethlehemben kezdte meg. Itt kezdte el az amerikai futballt és az atlétikai csapat tagja is volt. Később Floridába élt, ahol ösztöndíjasként felvették az egyetemre. Az egyetemen ismerkedett meg későbbi feleségével, Dany Garciával. Dwayne az iskolai focicsapat sztárja volt és 1991-es évben a miami egyetemek nemzeti bajnokságán is részt vett. Játszott a Kanadai Nemzeti Ligában a Calgary Stemeders csapatában, de térdsérülés miatt be kellett fejeznie és így elszalasztotta az NFL-ben való szereplést is. 1995-ös esztendőben kriminológia és fiziológia szakon fejezte be az egyetemet.

Sportolói karrierje

Az egyetem elvégzése után 1996-ban úgy döntött, hogy apja Rocky Johnson és nagyapja, Peter Maivia nyomdokaiba lép, és pankrátor lesz. A WWE pankrátoraként lett igazán híres. 1996 és 2004 között ő volt az egyik szupersztár a pankrációban. 1997 februárjában megnyerte a WWE Nemzetközi Bajnoki övét Triple H ellen. Ugyanezen év áprilisában Owen Hart ellen el is veszítette, ezért rövid szünetet tartott. Nyáron már „The Rock” néven tért vissza. 1997-től 2001-ig az Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címet többször is megnyerte.

Dwayne Johnson pankráció

Filmes karrierje

Első filmjei televíziós sorozatok voltak. 2001-ben jelent meg a mozivásznon A múmia visszatérben. A Dwayne Johnson filmek “A Skorpiókirály” című filmmel vették kezdetűket. Első forgatási napja után a rendező született akcióhősnek nevezte. Birkózói tapasztalatát hasznosítani tudta a munka során. Az összes kaszkadőrjelenetben ő maga látható. Ezen filmek után két újabb akció mozi következett, Az Amazonas kincse, amiért az MTV Movie Award díjára jelölték, majd az Emelt fővel című akciófilm.

2007-es évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint élete első főszerepéért legnagyobb fizetést bezsebelő (5,5 millió dollár) színész. 2008-ban jelölték a “Kedvenc filmszínész” címérére, de nem nyerte el mégsem.

Dwayne Johnson filmek

2015-ös évben két nagy akciófilmmel uralta a mozivásznat. Először a “Halálos Iramban 7” című filmben szerepelt, “Törésvonal” következett. Még ugyanebben az évben debütált első drámai vígjátéksorozatában, a “Spencer Strasmore”-ban, melyben egy nyugalmazott profi futballistát alakít, aki pénzügyi tanácsadó lett.

Dwayne Johnson élete

Dany Garciával 1997-ben kötött házasságot. Dany 1992-ben diplomázott a miami egyetemen. Egy lányuk van, Simone Alexandra, aki 2001 augusztusában született. 10 év házasság után, 2007-ben elvált feleségétől.

2006-ban jött létre a Dwayne Johnson Rock Alapítvány, amely a halálos beteg gyermekekért végzett közhasznú munkájáról ismert. Egy évvel később ő és felesége 1 millió dollárt adományozott a miami egyetemnek, hogy felújíthassák a labdarúgó létesítményeket. Az atlétikai tanszék korábban nem kapott még ekkorra adományt egykori sportolójától. A tiszteletére át is nevezték a Hurrikánok öltözőjét.

Dwayne Johnson jó barátja az egykori színész és testépítő, Kalifornia volt kormányzója, Arnold Schwarzenegger.

2020 augusztusában Johnson bejelentette, hogy feleségével és egy sportkezelő céggel összefogva megvásárolta az év elején csődbe ment XFL-t (Profi amerikai football liga) 15 millió dollárért. “Az XFL megszerzése tehetséges partnereimmel, Dany Garcia-val és Gerry Cardinale-vel egy olyan befektetés számomra, amely két dologban mélyen gyökerezik – a játék iránti szenvedélyemben és a rajongókról való gondoskodás iránti vágyamban” – mondta Dwayne Johnson.

Dwayne Johnson felesége

2006-ban ismerkedett meg jelenlegi feleségével, Lauren Hashian-al, miközben a Játékterem című filmet forgatta, de hivatalosan csak 2007-ben kezdtek el randevúzni, miután a színész bejelentette, hogy elválik első feleségétől, Dany Garciától.

Dwayne Johnson felesége

Felesége, Lauren Hashian énekes és producer, aki már fiatalon foglalkozott a zenével, mivel apja, Sib a 70-es években dobos volt a Boston együttesben. Bár Sib 67 évesen halt meg, miközben egy tengerjáró hajón lépett fel, Lauren továbbvitte zenei örökségét.

Összesen három lánya született: Simone Johnson (2001-ben, az első feleségétől), Jasmine Johnson (2015) és Tiana Gia Johnson (2018).

Dwayne Johnson élete

Dwayne Johnson étrend

A Szikla a „mindent bele” hozzáállást tanúsítja szinte minden iránt, beleértve a diétáját is. Ezzel azt akarja mondani, hogy úgy eszik, mint egy grizzly medve, bár igyekszik többségében egészséges ételeket fogyasztani.

Néha a Rock étrendje őrült szélsőségekbe kerülhet. Például Hercules szerepének előkészítésekor arról számolt be, hogy naponta akár hét fehérjében gazdag étkezést tartott. Ez óriási, összesen 4131 kalóriát tett ki, ami alapvetően kétszerese a férfiaknál ajánlott átlagnak. Amikor nincs edzése, általában napi öt étkezése van.

Dwayne Johnson szereti a lédús steaket, más ízletes fehérjékkel együtt. És ha valaha is meglátogatta a The Rock őrülten népszerű Instagram hírcsatornáját, akkor tudja, hogy a csalás ételei egyenesen isteniek.

Dwayne Johnson edzésterve

Attól függően, hogy milyen típusú szerep eljátszására készül, edzései változó intenzitásúak. Ennek ellenére az edzésprogramja mindig elég intenzív. Reggel 30-50 perc kardióval indul az elliptikus tréneren. Ezt követően bőséges, fehérjedús reggelit eszik.

Ezután elindul az edzőterembe, ahol az igazi edzés kezdődik. Elmondása szerint ez azt jelenti, hogy rendszeresen fel kell emelni a nehéz súlyokat, a hét hat napján edzeni, és minden nap egy másik izomcsoportra kell koncentrálni. Mindeközben a The Rock végső zenei lejátszási listáját forgatja, feltehetően névrokon fejhallgatóin vagy fülhallgatóin. A hetedik napon pihen … és fagylaltot eszik.

Dwayne Johnson edzésterve

Dwayne Johnson filmek

2001 A múmia visszatér
2002 A skorpiókirály
2003 Az Amazonas kincse
2004 Emelt fővel
2005 Csak lazán, Doom
2006 Erőpróba, A káosz birodalma
2007 Gyerekjáték, Zsaruk bevetésen
2008 Zsenikém
2009 51-es bolygó, A boszorkány-hegy
2010 Rohanás, Pancser police, Fogtündér, Már megint te, Miért nősültem meg?
2011 HI:Ötödik sebesség
2012 Utazás a rejtélyes szigetre
2013 G.I. Joe: Megtorlás, Pain&Gain, Tuti szajré, Halálos iramban 6, Csapda
2014 Herkules
2015 Törésvonal, Halálos iramban 7
2016 Vaiana, Központi hírszerzés
2017 Jumanji – Vár a dzsungel, Baywatch, Halálos iramban 8
2018 Rampage – Tombolás, Felhőkarcoló
2019 Jumanji – A következő szint, HI:Hobbs & Shaw, Családi bunyó
2021 Dzsungeltúra

Hasonló cikkek pankráció témában

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük