Dwayne Johnson - The Rock

Dwayne Johnson élete, étrend és edzésterv

Név: Dwayne Johnson
Született: Hayward, Kalifornia, USA, 1972 május 2.

Magasság: 196cm
Versenysúly: 118kg
Mellméret: 130cm
Kar mérete: 55cm
Derék: 90cm
Combméret: 82cm

Dwayne Douglas Johnson (The Rock, A Szikla) polinéz származású amerikai színész, pankrátor és testépítő. Számára az edzések és a szorgalmas étrend egyszerűen életmód. A kaliforniai születésű egyetemi sportolóból WWE sztár és A kategóriás filmsztár lett. Olyan siker filmek fűződnek a nevéhez, mint a „Skorpió király”, a „Hercules” és az „Emelt fővel”.
És bár a rajta lévő átlag feletti izmok “csak” egy része jött létre természetes módon, ennek ellenére elképzelhetetlen befektetett munkával, elkötelezettséggel és véres verejtékkel dolgozott meg érte.

Dwayne Johnson fiatalkora

Kaliforniában született és Hawaiin, Honoluluban nőtt fel, de rövid ideig élt Új-Zélandon, Aucklandben az édesanyja polinéz családjánál. A középiskolát már a pennsylvaniai Bethlehemben kezdte meg. Itt kezdte el edzéseit, az amerikai futball és az atlétikai csapat tagja is volt. Még fiatalkora derekán Floridába költözött, ahol ösztöndíjasként felvették az egyetemre. Az egyetemen ismerkedett meg későbbi feleségével, Dany Garciával. Dwayne az iskolai focicsapat sztárja volt és 1991-es évben a miami egyetemek nemzeti bajnokságán is részt vett. Játszott a Kanadai Nemzeti Ligában a Calgary Stemeders csapatában, de térdsérülés miatt be kellett fejeznie és így elszalasztotta az NFL-ben való szereplést is. 1995-ös esztendőben kriminológia és fiziológia szakon fejezte be az egyetemet.

Sportolói karrierje

Az egyetem elvégzése után 1996-ban úgy döntött, hogy apja Rocky Johnson és nagyapja, Peter Maivia nyomdokaiba lép, és pankrátor lesz. A WWE pankrátoraként lett igazán híres a sportolói karrierje elején. 1996 és 2004 között ő volt az egyik szupersztár a pankrációban. 1997 februárjában megnyerte a WWE Nemzetközi Bajnoki övét Triple H ellen. Ugyanezen év áprilisában Owen Hart ellen el is veszítette, ezért rövid szünetet tartott. Nyáron már „The Rock” néven tért vissza. 1997-től 2001-ig az Interkontinentális- és nehézsúlyú világbajnoki címet többször is megnyerte.

Pankrációs korszak

Filmjei

Első filmjei televíziós sorozatok voltak. 2001-ben jelent meg a mozivásznon A múmia visszatérben. A Dwayne Johnson filmek “A Skorpiókirály” című filmmel vették kezdetűket. Első forgatási napja után a rendező született akcióhősnek nevezte. Birkózói tapasztalatát hasznosítani tudta a munka során. Az összes kaszkadőrjelenetben ő maga látható. Ezen filmek után két újabb akció mozi következett, Az Amazonas kincse, amiért az MTV Movie Award díjára jelölték, majd az Emelt fővel című akciófilm.

2007-es évben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint élete első főszerepéért legnagyobb fizetést bezsebelő (5,5 millió dollár) színész. 2008-ban jelölték a “Kedvenc filmszínész” címérére, de nem nyerte el mégsem.

Dwayne Johnson filmek

2015-ös évben két nagy akciófilmmel uralta a mozivásznat. Először a “Halálos Iramban 7” című filmben szerepelt, “Törésvonal” következett. Még ugyanebben az évben debütált első drámai vígjátéksorozatában, a “Spencer Strasmore”-ban, melyben egy nyugalmazott profi futballistát alakít, aki pénzügyi tanácsadó lett.

Dwayne Johnson élete

Dany Garciával 1997-ben kötött házasságot. Dany 1992-ben diplomázott a miami egyetemen. Egy lányuk van, Simone Alexandra, aki 2001 augusztusában született. 10 év házasság után, 2007-ben elvált feleségétől.

2006-ban jött létre a Dwayne Johnson Rock Alapítvány, amely a halálos beteg gyermekekért végzett közhasznú munkájáról ismert. Egy évvel később ő és felesége 1 millió dollárt adományozott a miami egyetemnek, hogy felújíthassák a labdarúgó létesítményeket. Az atlétikai tanszék korábban nem kapott még ekkorra adományt egykori sportolójától. A tiszteletére át is nevezték a Hurrikánok öltözőjét.

Dwayne Johnson jó barátja az egykori színész és testépítő, Kalifornia volt kormányzója, Arnold Schwarzenegger.

2020 augusztusában Johnson bejelentette, hogy feleségével és egy sportkezelő céggel összefogva megvásárolta az év elején csődbe ment XFL-t (Profi amerikai football liga) 15 millió dollárért. “Az XFL megszerzése tehetséges partnereimmel, Dany Garcia-val és Gerry Cardinale-vel egy olyan befektetés számomra, amely két dologban mélyen gyökerezik – a játék iránti szenvedélyemben és a rajongókról való gondoskodás iránti vágyamban” – mondta Dwayne Johnson.

Dwayne Johnson felesége

2006-ban ismerkedett meg jelenlegi feleségével, Lauren Hashian-al, miközben a Játékterem című filmet forgatta, de hivatalosan csak 2007-ben kezdtek el randevúzni, miután a színész bejelentette, hogy elválik első feleségétől, Dany Garciától.

Dwayne Johnson felesége

Felesége, Lauren Hashian énekes és producer, aki már fiatalon foglalkozott a zenével, mivel apja, Sib a 70-es években dobos volt a Boston együttesben. Bár Sib 67 évesen halt meg, miközben egy tengerjáró hajón lépett fel, Lauren továbbvitte zenei örökségét.

Összesen három lánya született: Simone Johnson (2001-ben, az első feleségétől), Jasmine Johnson (2015) és Tiana Gia Johnson (2018).

élete és karrierje

Dwayne Johnson étrend

A Szikla a „mindent bele” hozzáállást tanúsítja szinte minden iránt, beleértve a diétáját is. Ezzel azt akarja mondani, hogy úgy eszik, mint egy grizzly medve, bár igyekszik többségében egészséges ételeket fogyasztani.

Néha az étrend terén őrült szélsőségekbe kerül. Például Hercules szerepére valü felkészülés alatt arról számolt be, hogy naponta akár hét fehérjében gazdag étkezést tartott. Ez óriási, összesen 4131 kalóriát tett ki, ami alapvetően kétszerese a férfiaknál ajánlott átlagnak. Amikor nincs edzése, általában napi öt étkezése van.

Dwayne Johnson szereti a lédús steaket, más ízletes fehérjékkel együtt. És ha valaha is meglátogatta a The Rock őrülten népszerű Instagram hírcsatornáját, akkor tudja, hogy a csaló ételei egyenesen isteniek.

Dwayne Johnson edzésterve

Attól függően, hogy milyen típusú szerep eljátszására készül, edzésterve az alapján módosul. Ennek ellenére az edzésprogramja mindig elég intenzív. Reggel 30-50 perc kardióval indul az elliptikus tréneren. Ezt követően bőséges, fehérjedús reggelit eszik.

Ezután elindul az edzőterembe, ahol az igazi edzés kezdődik. Elmondása szerint ez azt jelenti, hogy rendszeresen fel kell emelni a nehéz súlyokat, a hét hat napján edzeni, és minden nap egy másik izomcsoportra kell koncentrálni. Mindeközben a The Rock végső zenei lejátszási listáját forgatja, feltehetően névrokon fejhallgatóin vagy fülhallgatóin. A hetedik napon pihen … és fagylaltot eszik.

Dwayne Johnson edzésterve

Érdekességek Dwayne Johnsonról

Sok mindenbe belefogott már eddigi élete során. Ő a legnagyobb showbizniszen dolgozó srác, elbűvölő old-school akcióhős, a bolygó egyik legjobban fizetett színésze, a WWE egykori birkózója, és az öregedő filmsorozatok revitalizálója.

A puszta akaraterő és karizma révén átalakította Hollywood térképét. Állítólag egy végtelenül kedves-, és közvetlen ember, egy olyan brutális világban, mint a filmipar. Amikor veled beszél, úgy érzed, mintha egész életedben ismerted volna. Íme néhány érdekesség életéből, amiről még nem hallottál.

17 éves kora elött, 9 alkalommal tartóztatták le

Dwayne Johnsonnak durva gyermekkora volt Hawaiin. Tízennégy éves korában családjával együtt kilakoltatták kis lakásukból, és emiatt bűncselekményeket követett el, hogy gyorsan pénzt szerezzen. Lopásokban vett részt, amellyel a felkapott nyaralóhelyeket célozta meg.

A kilakoltatás ténye, és az anyja keserűsége táplálta a cselekvési vágyát a bűn útján, még ha tudta is, hogy helytelenül cselekszik. Ez azonban formáló élmény volt a fiatal Johnson számára.

A középiskolában beépített rendőrnek hitték

A komoly edzésterv követése meghozta a hatását, mivel 16 éves korában Dwayne Johnson már 195cm volt és 97kg-ot nyomott a mérlegen. Vékony bajusszal az ajka felett, és mély, mutáló hangjával olyan volt, mint egy old school gengszter. Mivel négy középiskolába járt, mindenki azt hitte róla, hogy beépített nyomozó.

Dwayne Johnson kriminológiai végzettséggel rendelkezik

Noha Dwayne Johnsonnak fiatalkorában volt néhány összetűzése a törvénnyel, valójában kriminológiai végzettséggel is rendelkezik. Megszerezte a diplomát, és közben kimagasló alakja volt a főiskolai Miami Hurricanes focicsapatának.

1995-ben a Miami Egyetemen diplomázott a kriminológia és élettan általános tanulmányainak alapszakán. Johnson, bár hollywoodi színészként nyilvánvalóan egy saját bajnokságban szerepel, nyilvánvalóan hármas fenyegetést jelent – tehetsége, karizmája és esze is van.

Harmadik generációs birkózó

Kiderült, hogy a Johnson családnak a birkózás és a szupersztárság a vérében van. Apja Rocky „Soulman” Johnson volt, az eredeti Rock.

Hasonlóképpen, Dwayne Johnson nagyapja, Peter Maivia NWA Hawaii Nehézsúlyú bajnok volt, és társával Tony Atlasszal 1983-ban történelmet írt, amikor ők lettek az első afro-amerikai párosok, akik megnyerték a Tag-Team világbajnokságot.

Dwayne Johnson apja volt azonban az, aki megingathatatlan munkamorált nevelt tízéves fiában. Intenzív szigorú birkózó edzéseik során Rocky azt mondta a fiának: “Ha feldobod, menj kifelé, és ha szimpátiát akarsz, menj haza az anyádhoz.”

Saját edzőteremmel rendelkezik egy veszélyes környéken

Ha már láttad a sziklát, akkor talán nem nehéz elhinni, hogy van némi köze az edzőtermekhez. Dwayne Johnson tulajdonában van egy edzőterem, mely Caity Weaver újságíró cikkében szerepel, mint „a tíz legrosszabb helyszínen, ahol vállalkozást indítottak”.

Az edzőterem egy kaliforniai raktárnegyedben található, ahova már az odajutás is egy túlélőtúrát jelent.

Szelfi rekorder

Nem elégszik meg azzal, hogy pusztán a sportos szórakoztatóipar legismertebb embere vagy a legjobban fizetett színész a világon, hanem az a fajta túlhajszolt személy, aki a legtöbb 3 percen belül készített szelfiért a Guinness-világrekord címet is birtokolja.

Ez idő alatt 105 szelfit készített izgatott rajongókkal a San Andreas vörös szőnyeges premierjén. A premieren jelen volt a Guinness-rekordok bírája. Számos szelfit kizártak, feltehetően azért, mert homályosak voltak, és nem voltak teljesen láthatók nyaktól felfelé. A 3 percen belüli 105 szelfi azonban, különösen a vörös szőnyegpremier kaotikus és serkentő légkörében, hatalmas teljesítmény.

Dwayne Johnson filmek

 • 2001 A múmia visszatér
 • 2002 A skorpiókirály
 • 2003 Az Amazonas kincse
 • 2004 Emelt fővel
 • 2005 Csak lazán, Doom
 • 2006 Erőpróba, A káosz birodalma
 • 2007 Gyerekjáték, Zsaruk bevetésen
 • 2008 Zsenikém
 • 2009 51-es bolygó, A boszorkány-hegy
 • 2010 Rohanás, Pancser police, Fogtündér, Már megint te, Miért nősültem meg?
 • 2011 HI:Ötödik sebesség
 • 2012 Utazás a rejtélyes szigetre
 • 2013 G.I. Joe: Megtorlás, Pain&Gain, Tuti szajré, Halálos iramban 6, Csapda
 • 2014 Herkules
 • 2015 Törésvonal, Halálos iramban 7
 • 2016 Vaiana, Központi hírszerzés
 • 2017 Jumanji – Vár a dzsungel, Baywatch, Halálos iramban 8
 • 2018 Rampage – Tombolás, Felhőkarcoló
 • 2019 Jumanji – A következő szint, HI:Hobbs & Shaw, Családi bunyó
 • 2021 Dzsungeltúra

Ezt is olvasd el