John Cena

John Cena pankrátor élete, karrierje, felesége és filmjei

Név: John Cena
Született: West Newbury, Massachusetts, USA, 1977 április 23.

Magasság: 184cm
Versenysúly: 120kg

John Felix Anthony Cena amerikai pankrátor, színész, rapper és televíziós személyiség.

John Cena összesen 25 pankrátor bajnoki cím tulajdonosa. 16-szor szerte meg a WWE világbajnokságot, háromszoros nehézsúlyú világbajnok, és ötször diadalmaskodott a WWE országos bajnokságon. Kétszer nyerte meg a Tag Team-et és háromszor a Tag Team világbajnokságot Shawn Michaelssel, Randy Ortonnal és Batistaval. Ezen túl a 2008-as és a 2013-as Royal Rumble győztese, valamint megnyerte a 2012 Money in the Bank-ot és három alkalommal a Superstar of the Year Award Slammy-t (2009, 2010, 2012).

Fiatalkora

A Massachusetts állambeli West Newbury-ben született 1977. április 23-án, római katolikus családban. Szülei Carol és John Cena Sr. Négy testvére van: Dan, Matt, Sean és Steve. Angol, Olasz és Francia családtagokkal is rendelkezik.

A Springfield főiskolán szerzett diplomát, ahol az iskola futballcsapatában csapatkapitány volt és támadó pozícióban játszott. Kimagasló teljesítményéért végzősként elnyerte az All-American díjat.

A főiskolát követően a Kalifornia államban lévő Venice-be költözött, és egy edzőfelszereléseket szállító cégnél vállalt munkát. A szállító cégnél egyik munkatársa pankrátor képző iskolába járt, ahova egyszer Cena is elkísérte. A pankrációba szerelem volt első látásra. Ugyan továbbra is heti 75-80 órát dolgozott, ám a szabadidejét ezen túl a pankráció gyakorlásával töltötte. Hamar meglátták benne a tehetséget és leszerződtették az Ohio Valley Wrestling-be, mely a WWE egyik leányvállalata.

Sportolói karrierje

Cena portolói karrierjét 2000-ben az Ultimate Pro Wrestling-nél kezdte, ahol megszerezte au UPW nehézsúlyú bajnoki övet.

2000. október 10-én, mutatkozott be Prototype-ként a SmackDown meccsén, amelyet elvesztett Mikey Richardsonal szemben. 2001. január 9-én újra lehetőség nyílt a győzelemre, mellyel élt is és legyőzte Aaron Aguilera-t.

2001-ben, szerződést kötött a World Wrestling Federation-el (WWF) és elküldték Ohio Valley Wrestling-hez (OVW), ahol megnyerte a nehézsúlyú bajnoki címet és a OVW Tag Team Championship címet is Rico Constantinóval.

John Cena pankrátor

2002. június 27-én mutatkozott be a Smackdown-ban, ahol egy nyílt kihívás keretében megmérkőzött Kurt Angle akkori profi pankrátorral. A szervezet tulajdonosa Vincent J. McMahon egy új csillagot keresett, aki megtestesíti a könyörtelen agressziót. Az elvárásnak megfelelően John Cena pár alkalommal meg is verte Kurt Angle-t.

A halloween műsorában Vanilla Ice-nak öltözött és előadott egy freestyle rapet. Innentől kezdve felvette a rapper imidzset, és mindig rímekben szövegelt.

2003-ban meg szeretett volna mérközni Brock Lesnar elleni, amit végül meg is történt áprilisban, de vereséget szenvedett. Az év végén a közönség kedvence lett, amikor Kurt Angle csapatában mutatkozott be a Survivor Series-en.

Filmes karrierje

Személyisége és sármja nem csupán nemzetközi elismerést hozott neki, de Hollywood, a filmek világa is felfigyelt rá. 2009 márciusában a 20th Century Fox akciófilmjében, a 12 menetben kapta meg a főszerepet. John Cena filmjei közül első moziban is bemutatott: A tengerészgyalogos, melyet szintén a Fox kiadónál forgatta és 2006-ban került bemutatásra. Emellett a televízió képernyőin is feltűnt, többek között a Psych, valamint a True Jackson VP című sorozatok évadaiban.

John Cena filmjei és mozi filmek

John Cena filmek

2000 Ha szorít a szorító
2006 A tengerészgyalogos
2009 12 menet
2011 Családi meló
2014 Scooby-Doo! Rejtély a bajnokságon
2015 Lánytesók, Kész katasztrófa, Megjött apuci!, Frédi, Béni és a pankrátorok
2016 Vigyázz, kész, szörf 2.
2017 Ferdinánd, Megjött apuci 2
2018 Szűzőrség, Űrdongó
2019 Családi búnyó, Ne játsz a tűzzel
2020 Dolittle, Halálos iramban 9

John Cena felesége

Shay Shariatzadeh és John Cena 2020 októberében titokban házasodtak össze egy floridai szertartáson. A hír megdöbbentett néhány rajongót, mivel nem is tudtuk, hogy eljegyezték egymást.

Shariatzadeh 2013-ban villamos és elektronikai mérnöki diplomát szerzett a British Columbia Egyetemen (NBD). Jelenleg a Sonatype, mely egy szoftvercég, projektmenedzsereként dolgozik.

John Cena felesége

John Cena még 2019-ben ismerkedett meg Shariatzadeh-vel, miközben a Kanadában egy filmforgatás alatt. A színész később elárulta, hogy a film mindig emlékeztetni fogja őket a találkozásukra.

Jótékonyság

John Cena a Make a Wish Alapítvány egyik legnagyobb támogatója. A súlyos betegségben szenvedő gyerekeknek több mint 600 kívánságát teljesített már. 2009-ben Chris Greicius Celebrity díjjal is megjutalmazták.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük