Dwayne Johnson filmek

Dwayne Johnson filmek (The Rock)

A Dwayne Johnson filmek leginkább az akciófilmek világába kalauzolnak, de fellelhető néhány kaland kategóriába sorolható gyöngyszem is.

Dwayne Douglas Johnson (The Rock) egy polinéz származású amerikai színész, producer, testépítő és pankrátor. A kaliforniai születésű egyetemi sportolóból WWE sztár és A kategóriás filmsztár lett. Olyan siker filmek fűződnek a nevéhez, mint a „Skorpió király”, a „Hercules” és az „Emelt fővel”.
És bár a rajta lévő átlag feletti izmok „csak” egy része jött létre természetes módon, ennek ellenére elképzelhetetlen befektetett munkával, elkötelezettséggel és véres verejtékkel dolgozott meg érte.

Dwayne Johnson filmek – kaland

Utazás a rejtélyes szigetre – 2012

Sean Anderson (Josh Hutcherson) jelzést kap vállalkozó nagyapjától, Alexandertől (Michael Caine) egy titokzatos rejtélyes szigetről. A probléma, hogy a térkép szerint nem létezik a sziget. Sean azon nyomban útnak indul mostohaapja, Hank (Dwayne Johnson) teljes tiltása ellenére. A tiltás nem használ, így végül kénytelen vele tartani a rögös úton. A nem mindennapi utazásba belekeveredik egy rozoga géppel rendelkező pilóta is, Gabato (Luis Guzmán) és csinos lánya, Kailani (Vanessa Hudgens) is.

A Boszorkány-hegy – 2009

Jack Bruno (Dwayne Johnson), egy Las Vegas-i taxis. Egy életre szóló kalandba kerül, amikor találkozik Sarával (AnnaSophia Robb) és Sethtel (Alexander Ludwig), egy földönkívüli fiatal párral, akik paranormális képességekkel rendelkeznek. Annak érdekében, hogy megakadályozza a Föld invázióját, Jacknek segítenie kell a fiatalokat, hogy elérjék űrhajójukat, amely a Boszorkányhegyben van eltemetve. De a feladat nem lesz könnyű, mert a kormány munkatársai és egy idegen fejvadász gyorsan üldözőbe veszi őket.

Kritikák tekintetében igen vegyesen szerepelt ez az alkotás a Dwayne Johnson filmek közül. Igazság szerint egy egyszer nézhető, szórakoztató-, és néhány poénnal tűzdelt családi film lett belőle.

A Skorpiókirály – 2002

A Dwayne Johnson filmek közül ez az első igazi nagy siker. A film 5000 évvel ezelőtt játszódik a hírhedt Gomorra városában, ahol egy a velejéig romlott uralkodó ki akarja irtani a sivatag teljes nomád népességét. A támadást túlélő törzseknek egyesülniük kell vagy teljesen elpusztulnak.
A gonosz egy varázsló látomásait követi, ezért az egyesült törzsek felbérelnek egy profi bérgyilkost, Mathayust (Dwayne Johnson), hogy ölje meg a látnokot. Mathayus betör az ellenség táborába és rájön, hogy a látnok személye igazából egy gyönyörű nő. Nem öli meg a látnokot, hanem magával viszi a sivatagba, ahová az ellenség követi, hogy kiszabadítsa mindentlátó varázslóját.

A múmia visszatér – 2001

Tíz évvel a múmia című film története után 1933-at írunk Londonban. Rick O’Connell (Brendan Fraser) a régész, boldog házasságban él Evelynnel (Rachel Weisz) és kisfiukkal, Alex-szel (Freddie Boath). A British Museumban pihenő fáraó (Arnold Vosloo) ismét feléled, miután az átok megtörik. A bosszúálló Imotep fáraó múmiája az öröklétet szeretné visszaszerezni, azonban vele egy időben a Skorpió király szelleme is feltámad. A világ két hatalmas ősi gonosz ereje csap össze Londonban. Az O’Connell-család fiára hárul a feladat, hogy megmentse a világot.

Dwayne Johnson filmek – akció

Annak ellenére, hogy akad néhány kaland és vígjáték is amelyekben Dwayne Johnson szerepelt, az akciófilmek világába mozog otthonosan leginkább. Ebben a kategóriában készült a legtöbb filmje, melyek között megtalálható néhány igazán lebilincselő, akár többször is megtekinthető alkotás.

Black Adam – 2022

5000 évvel azután, hogy Egyiptom istenei összes hatalmát ráruházták, és örök fogságba vetették, egy lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) most visszatér a világba és rettenetesen dühös. Viszont ez a világ már teljesen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint folyik az élet, más gépeket használunk és teljesen másban hiszünk. Ő azonban csak egyet akar: igazságot szolgáltatni. Teljesen sajátos véleménnyel rendelkezik arról, hogy mi igazságos, és hatalmas erővel áll ki mellette.

Tombolás – 2018

Tombolás - Rampage 2018 - Dwayne Johnson
Davis Okoye (Dwayne Johnson) főemlőskutatót megingathatatlan kötelék fűzi George-hoz, egy rendkívül intelligens, ezüsthátú gorillához, aki születése óta a gondozásában van. Amikor egy genetikai kísérlet rosszul sül el, George átalakult, iszonyatos méretűre nő és dühöngő szörnyszülötté válik. Az átalakult gorilla elhagyja a laboratóriumot, és amerre jár mindenütt tombolás és pusztítás jelzi a nyomait. Davis összeáll egy génmérnökkel és a katonasággal, hogy kikísérletezzék az ellenszert és megakadályozzák a globális katasztrófát. Eközben az ellenség is szövetségesekre talál, így két genetikusan módosított ragadozó is csatlakozik hozzá.

Felhőkarcoló – 2018

Will Sawyer egykori FBI-ügynök és amerikai háborús veterán, aki jelenleg a felhőkarcolók biztonsági szakértője. Hongkongba utazik a legújabb megbízatása miatt, miközben a világ legmagasabb és legbiztonságosabb épülete kigyullad, melyért őt teszik felelősnek. Körözést adnak ki ellene és közben meg kell találnia a felelősöket, tisztáznia kell a nevét, és valahogyan meg kell mentenie a családtagjait, akik az égő pokolba rekednek.

Baywatch – 2017

A napsütötte Emerald-öbölben az erőteljes Mitch Buchanon hadnagy (Dwayne Johnson) és a Baywatch válogatott csapata védi az öblöt, biztonságban tartva mind a napozókat, mind a strand szerelmeseit. Azonban ezen a nyáron két új lelkes gyakornok csatlakozik az igényes életmentő programhoz, valamint egy volt olimpiai úszó, akiket mind arra hívnak, hogy pont időben bizonyítsák értéküket az életmentő tornyokban. Ekkor egy új szintetikus utcai drog elkezd megjelenni, hogy megfertőzze a Smaragd-öblöt. Kétségtelen, hogy ez komoly titkos csapatmunkát tesz szükségessé, amivel az életmentő hősöknek és újoncoknak kell szembenézniük. A Dwayne Johnson filmek közül talán joggal mondhatjuk, hogy nem ez volt az átűtő sikerek egyike.

Törésvonal – 2015

Törésvonal San Andreas
Egy ideálisnak tűnő nap katasztrofálissá válik, amikor Kalifornia hírhedt törésvonala, kilences erősségű földrengést vált ki, amely a történelem legnagyobb rengése. Ahogy a Föld megreped és az épületek összeomlanak, Ray Gaines (Dwayne Johnson), kutató-mentő helikopter pilóta Los Angelesből San Franciscóba indul, hogy megmentse romok közé szorult lányát és elhidegült feleségét. Amikor már azt hiszik, hogy biztonságban vannak, akkor kezdődnek a legvadabb kalandok.

Pain&Gain – 2013

Pain&Gain akciófilm
Daniel Lugo (Mark Wahlberg) 1994-ben Miamaiban a börtönből szabadul. Testépítő edzőként kezd el dolgozni, miközben az amerikai álmot kergeti. Edzőtársait, Paulot (Dwayne Johnson) és Adriant (Anthony Mackie) egy üzletember váltságdíjért való elrablásába vonja be, ami nagyon-nagyon rosszul sül el. Annak ellenére, hogy Wahlberg és Johnson jó színészi teljesítményt nyújtott, a rendező túl hosszú és gyötrelmes komédiával kapcsolatos gyengeségeinek bemutatója végül több fájdalmat okoznak, mint derűt.

Csapda – 2013

Csapda - Dwayne Johnson filmek
John Matthews (Dwayne Johnson) építőipari vállalat tulajdonosa. Megtudja, hogy 18 éves fiát, Jasont kábítószer-kereskedelem miatt letartóztatták. Jason nem tudta, hogy a csomagban kábítószer van, így ártatlanul kell a börtönbüntetéssel szembenéznie. Az államügyész Joanne Keeghan, felajánlja, hogy ha bemárt valakit, akkor enyhítik a büntetését, de Jason nem fogadja el a vádalkut. John megkéri az államügyészt, hogy inkább őt építsék be titokban, és segít letartóztatni a drogbárókat, amiért cserébe fiát szabadon engedik.

G.I. Joe – Megtorlás

A GI Joe csapatának folytatódó kalandjai során Duke (Channing Tatum), Roadblock másodparancsnoka (Dwayne Johnson) és a többi harcos kétszeres fenyegetéssel néz szembe. Nemcsak halálos ellenségük, Kobra emeli fel ismét csúnya fejét, de az Egyesült Államok kormányán belülről is fenyegetés érkezik: lehet, hogy egy áruló van a Fehér Házban. Eközben Snake Eyes (Ray Park) a belső békét keresi, de megtudja, hogy ellensége, Storm Shadow még mindig életben van.

Rohanás – 2010

A 10 éves börtönbüntetésből szabadulva Drivernek (The Rock) az a küldetése, hogy bosszút álljon azokon, akik felelősek bátyja meggyilkolásáért, akivel együtt vett részt egy sikertelen rablásban.
Hamarosan a nyomába szegődik egy veterán rendőr (Billy Bob Thornton) és egy lelkes bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Driver megpróbál egy lépéssel üldözői előtt járni, de a jelek szerint nem teljes a listája, és van egy ismeretlen személy, akit meg kell hogy találjon.

Erőpróba – 2006

Erőpróba
Sean Porter egy Los Angeles-i javítóintézetben fegyőrként dolgozik. Elkeseredett, hogy a szabad lábra helyezettek többsége, rövid időn belül ismét az intézmény vendégszeretetét élvezi. Kollégájával, Malcolm Moore-al úgy dönt, hogy az általa felügyelt fiatalokból focicsapatot alakít, mely által önbecsülést és társadalmi felelősségérzetet szeretne bennük kelteni. Azonban szembesülnek a középiskolai edzők ellenállásával, akik ezt ellenzik, mivel játékosaikat nem akarják bűnözőkkel összeereszteni a pályán.

Emelt fővel – 2004

Emelt fővel

Chris Vaughn, azaz Dwayne Johnson nyolc év katonai szolgálat letelte után visszatér kisvárosába és szomorúan tapasztalja, hogy a dolgok nem úgy működnek mint régen.

Az egész környéken, beleértve a korrupt rendőrségen is, gyerekkori barátja Jay Hamilton (Neal McDonough), a kaszinó tulajdonos uralkodik és mindenkit rettegésben tart. Cris hamar bajba kerül, miközben rájön Jay piszkos üzelmeire, de nem tudja tétlenül nézni a zsarnokságot.

Az Amazonas kincse – 2003

Egy pénzbehajtó szerepében tombol Dwayne Johnson egy amazonasi kincsvadászat keretében. Visszavonulása előtt, azt a feladatot kapja, hogy keresse meg és hozza vissza megbízója fiát, Travist, aki éppen régészkedik és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Rajta kívül a kincsre, egy embervadász, gerillák és az aranybánya tulajdonosa is feni a fogát, mellyel kezdetét veszi egy szédületes hajsza.

Dwayne Johnson filmek – vígjáték

A vígjáték kategóriában nem túl sok filmben szerepelt a szikla, de cserébe az a néhány igazán jól sikerült alkotás lett.

Családi bunyó

Paige és Zak egy birkózócsaládba született testvérek, akik egyszeri alkalmat kapnak arra, hogy kipróbálják magukat a WWE-ben. Ám amikor csak Paige kap esélyt a kiképzési programban, maga mögött kell hagynia szeretteit, és egyedül kell szembenéznie ezzel az új világgal. Paige-et az utazása arra készteti, hogy mélyre ásson, és végül bebizonyítsa a világnak, hogy éppen az teszi őt mássá, amitől sztár lehet. Azonban rá kell döbbennie, hogy WWE szupersztárrá válni nehezebb feladat lesz, mint ahogy azt hitték.

Jumanji – Vár a dzsungel – 2017

Jumanji – Vár a dzsungel - 2017 - Dwayne Johnson filmek

Négy középiskolás gyerek felfedez egy régi videojáték-konzolt, és belevonódnak a játék dzsungelébe, és szó szerint az általuk kiválasztott felnőtt avatárokká válnak. Amit felfedeznek, az az, hogy nem csak Jumanjit játszol, hanem túl is kell élned. Ahhoz, hogy legyőzzék a játékot, és visszatérjenek a való világba, életük legveszélyesebb kalandjában kell részt vegyenek. Fel kell fedezniük, mit hagyott hátra Alan Parrish 20 évvel ezelőtt, és meg kell változtatniuk a magukról alkotott véleményüket – különben elakadnak a játékban örökre.

Zsenikém – Az ügynök haláli – 2008

Amikor a KAOS aljas bűnszövetkezet tagjai megtámadják a CIA amerikai kémügynökséget, a főnöknek (Alan Arkin) lelkes elemzőjét, Maxwell Smartot (Steve Carell) kell bevetni a bolygó megmentése érdekében. Smart világ életében ügynök szeretett volna lenni, de nem volt rá eddig lehetősége. Viszont a profi 23-as ügynök (Dwayne Johnson) helyett kénytelen a a veterán 99-es ügynököt (Anne Hathaway) mellé állítani. Megpróbálják meghiúsítani a világuralmi összeesküvést, amelyet a ravasz KAOS-főnök, Siegfried (Terence Stamp) eszelt ki.

Gyerekjáték – 2007

Joe Kingman-nek a Boston futballsztárjának mindene megvan és lubickol a népszerűségben. Nagyon gazdag és gondtalan életet él, csapata pedig a bajnoki cím megszerzése felé halad, az élete pedig egy hatalmas buli. Hirtelen egy váratlan fordulat következik be, amikor kiderül, hogy van egy hét éves kislánya (Madison Pettis), aki egy egyéjszakás kalandból született. Innentől kezdve alapjaiban fordul fel az élete. Joe-nak meg kell tanulnia egyensúlyt teremteni személyes és szakmai életében gyermeke szükségleteivel.

A kritikusok szerint a Dwayne Johnson filmek vígjáték szekciója között talán nem ez volt a legátütőbb sikerek egyike. Vannak pillanatok, amikor a film szórakoztató, de többnyire ez egy kiszámítható-, felejthető-, egyszer nézhető családi film.