Bohos Kornél

Bohos Kornél testépítő

Bohos Kornél testépítő versenyző, legnagyobb sikere a WBPF Európa-bajnoki győzelem minusz 90kg-ban.

Életrajz

Bohos kornél középiskolás korában, 15 évesen kezdett el a testépítéssel foglalkozni amatőr szinten az Arnold Schwarzenegger filmek és egyik kollégiumi társa hatására. Ezelőtt még a testnevelés órákat is messziről kerülte, de a testépítés hatására teljesen átszellemült.

Elmondása szerint nincs jó genetikája és nem volt jó háttere sem a testépítéshez. Édesapja segítségével hegesztette a kondigépeket az első edzőterméhez Kismarján.

Tizenhat év edzés után indult el első versenyén. Többször megnyerte a magyar bajnokságot, 2012-ben a WBPF osztályban Európa-bajnoki címet nyert, majd 2013-ban a WABB világbajnokságon második lett. Ennek ellenére fájó pont életében, hogy a 2016-os Superbody versenyen csak az ezüstérmet sikerült elnyernie.

Az utolsó verseny amin elindult a 2016-os Ausztráliában rendezett Arnold Classic volt. Barátjával és edzőtársával, Kathi Bélával együtt készültek fel a versenyre, de nem sikerült maradandót alkotniuk.

Bohos Kornél sérülés

2008-ban egy 900 kilogrammal végzett lábtolás közben nyílt sípcsonttörést szenvedett mindkét lábában. Pattanásokat érzett a lábaiban, de nem gondolta, hogy probléma lesz belőle. Még bele szeretett volna nyomni 2-3 ismétlést a súlyba, de nem sikerült.

Bohos Kornél a sérülés miatt kilenc hónap kényszerpihenőt kellett tartson, majd ismét meg kellett tanulnia járni. Eleinte az orvosok teljesen lemondtak róla, hogy bármikor is újra a testépítéssel tudjon foglalkozni. Mint elmondta, szerencsésnek érzi magát, hogy jó kezekbe került a kórházban és szinte teljesen meggyógyult.

Bohos Kornél börtön

Bilincsbe verve vitték el otthonából 2017 szeptemberében a testépítő bajnokot. A házkutatás során illegális teljesítmény-fokozó szereket kerestek nála. Szteroidokkal való visszaélés gyanújával tartóztatták le és került előzetesbe. Ezt követően fél év börtön következett számára Debrecenben. Szabad lábra bocsátása óta az ügy azóta nem folytatódott tovább, de Bohos Kornél állítja, hogy ártatlanul tartóztatták le. Nem volt túl kellemes a bent töltött idő és soha többé nem szeretne visszakerülni – mint elmondta.

Hasonló cikkek testépítők témában