Kathi Béla testépítő

Kathi Béla testépítő világbajnok

Név: Kathi Béla
Született: Hajdúböszörmény, 1979 május 4.

Csillagjegye: bika
Magasság: 180cm
Testsúly: szezonon kívül 145kg, versenysúly 118kg
Felkar: szezonon kívül 56-57cm, versenyen 51cm
Mellkas: 152cm
Comb: 85cm
Beceneve: Power Bécó
Jelmondata: “Nem vagyok buzi!”

Legnagyobb sikere: testépítő WABBA-világbajnok

Kathi Béla a Cutler edzőterem márka tulajdonosa. Testépítésben a Superbody kétszeres abszolút bajnoka, továbbá WABBA-világbajnok. Fekvenyomásban és erőemelésben is országos bajnok.

Kathi Béla életrajz

Sokféle sportágban próbára tette magát, mielőtt a testépítésnek szentelte az életét. Kipróbálta magát atlétikában, küzdősportokban, majd megismerkedett az erőemeléssel, melyben junior és felnőtt országos bajnok lett belőle. Fekvenyomásban Európa-bajnoki címet is nyert. 2010-ben erőemelő ruha nélkül, nem hivatalosan, 360 kiloval világcsúcsot döntött guggolásban.

A sikereket követően testépítésre váltotta az erőemelést, mely sportágak nem állnak olyan távol egymástól. A Magyar Superbody versenyen kétszer is abszolút bajnoki címet szerzett, majd elnyerte a WABBA világbajnoki címét.

2012-ig végezte a testépítést versenyszerűen, majd kipróbálta magát az üzleti világban, ahol sikeresen felépítette a Cutler Gym hálózatot. Edzőtermei az ország több pontján üzemelnek azóta is és nagy népszerűségnek örvendenek. A teljesség igénye nélkül megtalálhatóak a legjobban felszerelt termei Győrben, Pécsen, Veszprémben, Kaposváron, Zalaegerszegen és Sopronban.

Úgy döntött 2017-ben, hogy visszatért a testépítő versenyzéshez. Egy kemény felkészülés után a második helyezett lett az ausztrál Arnold Classic versenyen a +100kg kategóriában.

Magánélete

Kathi Béla felesége Salamon Dia testépítőnő, akitől 2020-ban Jázmin nevű kislánya született. Dia testépítés fitness oktató és táplálkozási tanácsadó. Többször nyerte el az IFBB bikini fitness magyar bajnoki címet, továbbá IFBB világbajnok.

Hasonló cikkek testépítők témában