Az alábbiakban bemutatunk egy csodálatos ízű és fehérjében gazdag tojás saláta receptet. Meglehetősen alacsony szénhidráttartalommal, melynek köszönhetően igen alacsony a glikémiás indexe és így könnyen beilleszthető a ketogén diétába is.
Hozzávalók 2 adag tojás saláta elkészítéséhez
Majonéz
– 1db tojássárgája
– só, ízlés szerint
– őrölt fehér bors
– 1 teáskanál mustár
– 1dl olívaolaj
– 1tk citromlé
– ¼ tk porcukor
Tojás saláta
– 3 tojás
– az elkészített majonéz
– 1 teáskanál mustár
– ¼ csésze apróra vágott zöldhagyma
– só és bors ízlés szerint
– ¼ teáskanál paprika
A tojás saláta recept
– A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Habverő segítségével hozzákeverjük a sót, a borsot és a mustárt. Lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű olajat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a citromlét is. Megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük egy kis porcukorral.
– Tegyünk három tojást egy fazékba, és engedjünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel a vizet. Amikor elkezd forrni, azonnal vegyük le a tűzről. Fedővel letakarva hagyjuk a tojásokat forró vízben 10–12 percig állni. Vegyük le forró vízről, hűtsük le, hámozzuk meg és vágjuk fel.
– Helyezzük az apróra vágott tojásokat egy tálba, és keverjünk hozzá majonézt, mustárt és zöldhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal és paprikával. Keverjük össze és tálaljuk.