Mr. Olympia 2020 eredmények

Mr. Olympia 2020 eredmények

A Mr. Olympia 2020 évi testépítő versenyének a floridai Orlandóban található Orange County Kongresszusi Központ adott otthont. Mind a tisztviselők, mind a sportolók rugalmassága lehetővé tette a show megrendezését, ebben a koronavírus helyzetben is. Íme azok a sportolók, akik a testépítés legrangosabb eseményén szereztek előkelő helyezéseket.

Mr Olympia 2020 eredmények

Az igazat megvallva, nem várt meglepetéssel rukkolt elő a Mr. Olympia 2020. A legtöbben előre elkönyvelték, hogy az idei verseny Brandon Curry és Phil Heath versengéséről fog szólni, mivel ők voltak a legnagyobb esélyesek a győzelemre.

Heath viszont nem volt elég jó formában a győzelemhez, így az egyiptomi Mamdouh Elssbiay „Big Ramy”, nyerte meg a Mr. Olympia 2020-as versenyt. Karrierje során a hetedik alkalommal vett részt a versenyen, és az első alkalommal szerezte meg a Mr. Olympia címet.

Big Ramy eddigi legjobb eredménye egy második hely volt 2017-ben, de idén igazi bomba formába érkezett a versenyre, melynek meg is lett az eredménye. A mezőny igen erős volt idén is, így csak a harmadik helyre szorult a hétszeres győztes Phil Heath, aki előtt a címvédő, Brandon Curry futott be.

A 2020-as győztes Big Ramy.

Mr. Olympia 2020 helyezések és pénzdíjak

  1. Mamdouh Elssbiay (400.000$)
  2. Brandon Curry (150.000$)
  3. Phil Heath (100.000$)
  4. Hadi Choopan (45.000$)
  5. William Bonac (40.000$)

Mamdouh Elssbiay az alábbi megjegyzést posztolta az Instagramon a verseny után:
„Szeretném megköszönni a világ összes testépítő rajongójának a szeretetet és támogatást, amit kapok. Sok kudarcom volt ebben az évben, a koronavírus miatt törölt műsor és a pozitív teszt miatt. Elvesztettem a fő szponzoromat is az év elején, de csak az számított, hogy keményen dolgoztam az álmomért és a rajongóim boldogságáért.”

Az egyiptomi bajnok nem valószínű, hogy olyan hosszú Mr Olympia sikerszériát fog elérni, mint Phil Heath, mivel már 36 éves, amerikai ellenfele pedig ekkor már uralkodó bajnoki szakaszának utolsó éveiben volt, noha a 40-es évei elején is versenyképes maradt.

Hasonló cikkek a témában