Dietz Gusztáv Cápa

Dietz Gusztáv (Cápa) MMA harcos sportoló

Név: Dietz Gusztáv – Cápa
Született: Budapest, 1977 január 18.
Magassága: 193cm
Versenysúlya: 93kg

Dietz Gusztáv (beceneve: Cápa) lila öves brazil Jiu-Jitsu MMA harcos. 2008 és 2016 között volt aktív ketrecharcos. Jelenleg 2003-as Európa szépe, Laky Zsuzsi férje, mely házasságból két lányuk született.

Dietz Gusztáv életrajz

Gusztáv gyerekként a budai hegyekben lakott családjával, ami akkoriban ha nem is volt olyan előkelő, mint napjainkban, csendes és nyugodt környezetet biztosított a számára. Aztán egy lényegesen nagyobb önkormányzati lakáshoz jutottak Angyalföldön, és hátrahagyták a budai békés környezetet. A költözés idejében hétéves kisfiúnak nem kifejezetten tett jót a környezetváltozás. Az emberek mások voltak, a nagyon zárt térben más volt az élet, ami nem feltétlenül volt jó számára.

Az új környezetben nem találta a helyét, és egyre balhésabb társaságokba keveredett. Édesapjával mindig nagyon szoros kapcsolatot ápolt, így 16 éves korában, szeretett édesapja halála lökte le igazából a lejtőn.

Nem tudta megfelelően feldolgozni édesapja elvesztését. Ettől a ponttól kezdve semmi más nem érdekelte, csak az éjszakázás, a balhék, a bűnözés és a kábítószer. Dietz Gusztáv megközelítőleg 10 éven keresztül élt drogfüggőként, mialatt közel 29 millió forintot költött kábítószerre. Családja bizalmát elvesztette, mint ahogy az összes barátját is. Többször megpróbált leszokni, de nem volt miért.

Ennek az életmódnak egy letöltendő börtönbüntetés lett a vége, melyet kiválthatott egy felfüggesztett szabadságvesztéssel, ha részt vett egy elvonókúrán. A rehabilitáció után 2004-ben ismerkedett meg a brazil jiu jitsuval, Maximiliano Carvalho mesteredző által. 2008-ban megszerezte a lila övet a földharcos küzdősportban.

Dietz Gusztáv MMA sportoló karrierje

2008-ban kezdődött amatőr MMA karrierje, ahol első ellenfele Bárdosi Sándor volt, az egykori olimpiai bajnok birkózó. Gusztáv az első menetben combfeszítéssel feladásra késztette ellenfelét.

2009-ben profiként mutatkozott be Végh Attila ellen, akitől az első menetben TKO vereséget szenvedett.

A vereség után csatlakozott Növényi Norbert, egykori olimpiai bajnok birkózó klubjához, mert képeznie kellett magát álló harc terén.

2010 június 19-én Pálfi Attlia ellen lépett ketrecbe, aki ellen 15 másodperc alatt fojtással nyert.

2013 november 23-án Rene Wollinger volt a következő ellenfele, aki az első menetben combfeszítéssel legyőzte.

2014 október 14-én Petrovski Attila elleni meccs következett, egy amatőr gálán, melyet Gusztáv submissionnal nyert meg.

Dietz Gusztáv 2015-2016 között három profi MMA-harcot vívott, de mindegyiket TKO-val veszítette el. Utolsó meccsén komoly agysérülést szenvedett és erősen károsodott a rövidtávú memóriája.

Dietz Gusztáv felesége és gyerekei

2010-ben házasságot kötött Laky Zsuzsa volt Miss Europe szépével. Két lány gyermekük született, 2011-ben Luca, 2014-ben pedig Lujza. Guszti reméli, hogy felesége egy szép napon majd megajándékozza őt egy fiúgyermekkel is. Jelenleg Gödön, családi házban élnek, egy Budapesttől 20km-re fekvő kisvárosban.

Dietz Gusztáv felesége

Média szereplések

2018-ban Dietz Gusztáv feleségével szerepelt a Legbátrabb Páros című TV műsorban, ahol Berki Krisztiánt és feleségét legyőzve nyerték meg a 10 millió forintos fődíjat.

2020 nyarán forgatták a Külön Falka című mozifilmet, melyhez az alkotók hosszú casting után Dietz Gusztávot választották a főszerepre. A koronavírus miatt a film bemutatója csúszott, így 2021 augusztusában mutatták be az előzetesét.

A Vigyázat, gyerekkel vagyok 2023 januári műsorában Dietz Gusztáv szerepelt kislányával, Lujzival. Ördög Nórával arról beszélgettek, hogy melyik szűlő, mivel idegesíti a gyerekeket. Gusztáv viccesen elmesélte, hogy náluk inkább a gyerekek idegesítik felnőtteket, de a pihenésre már van egy jól bevált módszerük. Szerinte a hosszú házasság titka a külön hálószobába való alvás. „Nekem van erről egy teóriám, hogy a nyugalom és a boldogság nem járnak kéz a kézben.”

A filmek világa után a sorozatokba is belekóstolt, és a Mellékhatás című sorozat második évadában tűnik fel, mint Ludmann Zsolt verőembere. Aki kíváncsiak Dietz Gusztáv legújabb alakítására, megnézheti az RTL+-on.

Dietz Gusztáv bulvár hírek

2022 július – Barátai régóta biztatták, hogy írjon az életéről egy könyvet, amihez korábban nem volt megfelelő önbizalma. Magától talán soha nem kezdett volna bele, de egy kiadó megkereste, és segítséget is felajánlott a könyv megírásához. Elmondása szerint, elsősorban a gyerekei miatt írná meg élete történetét, illetve meg szeretné mutatni a lányainak, hogy soha ne éljenek úgy, ahogyan ő élt. Dietz Gusztáv szerint a készülő könyv egy igazi botránykönyv lesz. Nem is szeretne többet írni utána, de ezt mindenképpen ütősre kívánja megírni.

A külvilág számára egyeseknek sikersztorinak tűnhet az élete, viszont senkinek nem ajánlaná ezt az életutat. Most már inkább kicsit szeretne hátradőlni, és a családjára koncentrálni. Nem volt átlagos az élete, és csak kicsin múlt, hogy nem csúszott teljesen félre.

Népszerű cikkek MMA témában