Dietz Gusztáv Cápa

Dietz Gusztáv (Cápa) MMA harcos sportoló

Név: Dietz Gusztáv – Cápa
Született: Budapest, 1977 január 18.
Magassága: 193cm
Versenysúlya: 93kg

Dietz Gusztáv (beceneve: Cápa) lila öves brazil Jiu-Jitsu MMA harcos. 2008 és 2016 között volt aktív ketrecharcos. Jelenleg 2003-as Európa szépe, Laky Zsuzsi férje, mely házasságból két lányuk született.

Dietz Gusztáv életrajz

Édesapjával nagyon szoros viszonya volt, aki Gusztáv 16 éves korában meghalt, melyet nem tudott feldolgozni. Ettől a ponttól kezdve semmi más nem érdekelte, csak az éjszakázás, a balhék, a bűnözés és a kábítószer. Ennek az életmódnak egy letöltendő börtönbüntetés lett a vége, melyet kiválthatott egy felfüggesztett szabadságvesztéssel, ha részt vett egy elvonókúrán.

A rehabilitáció után 2004-ben ismerkedett meg a brazil jiu jitsuval, Maximiliano Carvalho mesteredző által. 2008-ban megszerezte a lila övet a földharcos küzdősportban.

Dietz Gusztáv MMA sportoló karrierje

2008-ban kezdődött amatőr MMA karrierje, ahol első ellenfele Bárdosi Sándor volt, az egykori olimpiai bajnok birkózó. Gusztáv az első menetben combfeszítéssel feladásra késztette ellenfelét.

2009-ben profiként mutatkozott be Végh Attila ellen, akitől az első menetben TKO vereséget szenvedett.

A vereség után csatlakozott Növényi Norbert, egykori olimpiai bajnok birkózó klubjához, mert képeznie kellett magát álló harc terén.

2010 június 19-én Pálfi Attlia ellen lépett ketrecbe, aki ellen 15 másodperc alatt fojtással nyert.

2013 november 23-án Rene Wollinger volt a következő ellenfele, aki az első menetben combfeszítéssel legyőzte.

2014 október 14-én Petrovski Attila elleni meccs következett, egy amatőr gálán, melyet Gusztáv submissionnal nyert meg.

Dietz Gusztáv 2015-2016 között három profi MMA-harcot vívott, de mindegyiket TKO-val veszítette el. Utolsó meccsén komoly agysérülést szenvedett és erősen károsodott a rövidtávú memóriája.

Dietz Gusztáv felesége és gyerekei

2010-ben házasságot kötött Laky Zsuzsa volt Miss Europe szépével. Két lány gyermekük született, 2011-ben Luca, 2014-ben pedig Lujza. Guszti reméli, hogy felesége egy szép napon majd megajándékozza őt egy fiúgyermekkel is. Jelenleg Gödön, családi házban élnek, egy Budapesttől 20km-re fekvő kisvárosban.

Dietz Gusztáv felesége

Média szereplések

2018-ban Dietz Gusztáv feleségével szerepelt a Legbátrabb Páros című TV műsorban, ahol Berki Krisztiánt és feleségét legyőzve nyerték meg a 10 millió forintos fődíjat.

2020 nyarán forgatták a Külön Falka című mozifilmet, melyhez az alkotók hosszú casting után Dietz Gusztávot választották a főszerepre. A koronavírus miatt a film bemutatója csúszott, így 2021 augusztusában mutatták be az előzetesét.

Meghívták a 2021-es RTL-en futó Survivor túlélő reality műsorba, de térd sérülése miatt visszalépett.

Népszerű cikkek MMA témában