Conor McGregor UFC harcos

Conor McGregor UFC bajnok – MMA harcos

Név: Conor McGregor
Született: Dublin, Írország, 1988. július 14.
Magassága: 175cm
Versenysúlya: 77kg

Conor McGregor egy ír származású kevert harcművész (MMA harcos), az Ultimate Fighting Championsip (UFC) pehelysúlyú és könnyűsúlyú harcosa. Pehelysúlyú címét 2015. december 12-én szerezte meg Jose Aldo ellen, rekord idejű 13 másodperces első menetes KO-val. Könnyűsúlyú bajnoki címét Eddie Alvarez ellen szerezte meg 2016. november 13-án, második TKO-val. Korábban az angol Cage Warriors szervezet pehely- és könnyűsúlyú bajnoka volt.

Conor McGregor fiatalkora

Conor McGregor a dublini Crumlinban született, Tony és Margaret McGregor gyermekeként. Két nővére van, Erin és Aoife.

Amikor Conor 12 éves volt, a „Crumlin Boxing Club”-nál kezdte meg bokszedzését Phil Sutcliffe edző vezetésével. Ebben az időszakban a futball iránti szenvedélye is kialakult, és egy helyi klubban játszott.

Alapfokú és középfokú végzettséget a Gaelcholáiste szakon végezte. Ugyanabban az időben nagyon rajongott a futball iránt, és Tallaghtban egyesületében játszott. Ezután átigazolt a „Lourdes Celtic Football Club” csapatába.

18 éves korában családja a dublini Lucanba költözött, ahol ír nyelvű iskolába járt. Itt ismerkedett meg a leendő UFC harcos Tom Egan-nel, és MMA edzésbe kezdtek.

Conor McGregor MMA karrierje

19 évesen kezdődött Conor McGregor MMA karrierje. Első profi MMA mérkőzését, 2008. március 8-án a Cage of Truth keretein belül vívta. Ellenfele Gary Morris volt, akit a második menetben TKO-val legyőzött.

Az első harc után három évre elkezdte 14 meccsen át tartó veretlenségi sorozatát, mely 2016. március 15-ig tartott, amikor is középsúlyra váltott és vereséget szenvedett Nate Diaz ellen. Ez alatt az időszak alatt McGregor az egyik leggyorsabb kiütést produkálta az MMA történetében, mindössze 4 másodperc alatt fejezte be a meccset az Immortal Fighting Championship ír, rendezvényén.2012-ben McGregor elnyerte a Cage Warriors Fighting Championship pehely- és könnyűsúlyú övét, így ő lett az első profi ír MMA harcos aki két súlycsoportban is bajnok lett. Veretlenségi sorozata miatt, felfigyelt rá az európai MMA világa és később a legnagyobb MMA szervezete az UFC is.

Conor McGregor UFC karrierje

Marcus Brimage

2013 februárjában a UFC bejelentette, hogy több mérkőzéses szerződést írt alá Conor McGregor-ral. Ezzel McGregor lett az UFC második ír származású MMA harcosa. 2013. április 6-án, mutatkozott be Marcus Brimage ellen. Első meccse sikerrel zárult, ellenfelét az első menet kezdete után alig egy perccel padlóra küldte. Ezzel a sikerrel kezdődött UFC karrierje, és elnyerte a rendezvény egyik különdíját: az éjszaka kiütése címet is.

Conor McGreggor vs. Marcus

Max Holloway

2013. augusztus 17-én, a UFC Fight Night 26 rendezvényén Max Holloway ellen lépet ketrecbe. A mérkőzést egyhangú pontozással McGregor nyerte. Holloway elleni mérkőzése után kiderült, hogy McGregor-nak keresztszalag-szakadása volt a meccs alatt. Műtéti beavatkozásra volt szükség.

Diego Brandão

Következő mérkőzése 2014. július 19-én az UFC Fight Night 46-on Cole Miller ellen lett volna. Miller hüvelykujj sérülésre hivatkozva lemondta a meccset, helyette Diego Brandão lett az ellenfél. McGregor ezt a mérkőzését első menetes TKO-val nyerte. Ezzel a győzelemmel megnyerte „Az éjszaka teljesítménye” díjat.

Dustin Poirier

McGregor következő ellenfele Dustin Poirier lett, 2014. szeptember 27-én az UFC 178 rendezvényen. A vitatkozással és ellenségeskedéssel teli felvezetés után, McGregor első menetes TKO-val nyerte a mérkőzést, így az első ember lett aki KO/TKO-val győzte le Poirier-t. Ezzel sorozatban megszerezve második „Az éjszaka teljesítménye” bónusz díját.

Dennis Siver

2015. január 18-án a Fight Night 59 rendezvényen Conor McGregor ellenfele Dennis Siver volt. McGregor végig dominálta a meccset és az egyoldalú mérkőzés második menetében TKO-val nyert. Így elnyerve sorozatban a harmadik „Az éjszaka teljesítménye” bónusz díjat. A mérkőzést követően McGregor kiugrott a ketrecből és hergelni kezde az akkor aktuális pehelysúlyú bajnokot José Aldo-t, akivel nem sokkal később össze is jött a címmeccs.

Dennis Silver ellen

Chad Mendes

McGregor Aldoval verekedett volna, aki bordatörést szenvedett és így Chad Mendes ugrott be helyett az ideiglenes pehelysúlyú bajnokságra. Az esemény hivatalos látogatottsága, 16.019 volt, ami megdöntötte Nevadában a rekordot, míg a 7.200.000 dolláros bevétel megdöntötte az addigi MMA esemény rekordját az Egyesült Államokban. McGregor TKO-val nyerte meg a harcot a második menetben, és ezzel megnyerte az UFC ideiglenes pehelysúlyú bajnokságát.

José Aldo

A nagy eseményre, hogy McGregor Aldóval találkozik, 2015 december 12-én került sor. A mérlegeléskor McGregor és Aldo egyaránt elérte a 145 font súlyhatárt. McGregor az első menetben 13 másodperc alatt nyerte meg a küzdelmet, és megszerezte az „Éjszaka teljesítménye” bónuszt és egyesítette az UFC pehelysúlyú bajnoki címét.

Nate Diaz

Miután határozottan elverte Aldo-t, könnyűsúlyú kategóriára váltott, és megpróbált az UFC első kettőssúlyú bajnoka lenni. McGregor könnyű küzdelemnek vette a Diaz elleni csatát.
2016 március 5-én a Diaz a küzdelem második menetében földre vitte McGregort és egy fojtással befejetze a harcot, amivel Conor McGregor elvesztette veretlenségi sorozatát.

Conor McGreggor vs. Nate Diaz

Conor McGregor – Nate Diaz visszavágó

2016 augusztus 20-án kerülts sor a Nate Diaz elleni visszavágó megrendezésére az UFC 202-nél Las Vegasban, ahol Conor McGregor egyhangú pontozással nyerte meg a visszavágót. A viadal ismét elnyerte az „Éjszaka harca” címet. Az esemény megdöntötte az UFC 100 által korábban rekordként elért rekordot, amely az UFC történetének legmagasabb eladási díja volt, 1 650 000 dollár.

Eddie Alvarez

Szeptember 27-én hivatalosan is bejelentették, hogy Conor McGregor következő mérkőzése Eddie Alvarez ellen lesz, könnyűsúlyban november 12-én, az UFC 205-nél. A második menetben TKO-val legyőzte Alvarezt, és így megnyerte az UFC könnyűsúlyú bajnokságát, és ő lett az első harcos, aki egyszerre két különböző súlycsoportban rendelkezik bajnoki címmel.

Khabib Nurmagomedov

Az UFC 223 április 7-i lezárása után McGregort inaktivitás miatt megfosztották a könnyűsúlyú bajnoki címétől.
2018 Augusztus 3-án bejelentették, hogy McGregor visszatér az UFC 229-be, és kihívja Khabib Nurmagomedovot az UFC könnyűsúlyú bajnokát október 6-án. Conor McGregor a negyedik menetben fojtás miatt elvesztette a harcot.

Donald Cerrone

Több mint egy év kihagyás után, egy könnyűsúlyú küzdelemben állt szembe Donald Cerroneval 2020. január 18-án az UFC 246-nál. Az első menetben 40 másodperc alatt technikai kiütéssel nyert. Ez a győzelem elnyerte az Éjszaka előadása díjat. A győzelem miatt Conor McGregor volt az első UFC-harcos, aki a pehelysúlyban, a könnyűsúlyban és a középsúlyban bajnok lett.

Dustin Poirier visszavágó

2020. június 6-án Conor McGregor a közösségi médiában bejelentette, hogy visszavonul a harcoktól. A visszavonulásról szóló bejelentés ellenére hivatalosan aláírta, hogy Dustin Poirier-vel fog harca szállni a 2014-es UFC 257-es találkozó visszavágóján, 2021. január 24-én.

A második menet elején Poirier hatalmas energiákat mozgósított. A sokszoros lábrugás miatt megsérült Conor McGregor lába. Az ír folytatta az első menetben megkezdett stratégiáját, ütésekkel sorozta ellenfelét. A sérült lába azonban jelentősen hátráltatta McGregort, aki a ketrecnek is támaszkodott, majd a menet felénél Poirier jobbkezese leterítette McGregort.

Conor McGregor díjai és rekordjai

Pályafutása során McGregor igen sok díjat, elismerést és rekordot állított fel, melyek a következők:

 • UFC rekordjai
  • Pehelysúlyú, ideiglenes pehelysúlyú és könnyűsúlyú bajnok
  • Knockout of the Night (egyszeres)
  • Performance of the Night (négyszeres)
 • Cage Warriors Fighting Championship pehelysúlyú és könnyűsúlyú bajnoka
 • World MMA Award díjai
  • 2015 The Charles ‘Mask’ Lewis Fighter of the Year (Az év harcosa)
  • 2014-2015 International Fighter of the Year (Az év nemzetközi harcosa)
 • Sherdog 2014 Breakthrough Fighter of the Year (Az év feltörekvő harcosa)
 • MMA Insider 2013 Best UFC Newcomer (Legjobb UFC újonc)

Népszerű cikkek UFC témában