Francis Ngannou UFC harcos

Francis Ngannou UFC harcos

Név: Francis Ngannou (The Predator)
Született: Batié, Kamerun, 1986. szeptember 5.
Magassága: 211cm
Versenysúlya: 113kg

Francis Ngannou minden bizonnyal nehezebb utat járt be, mint a legtöbben, amíg sikerült megnyernie az UFC nehézsúlyú világbajnoki címet.

Francis Ngannou fiatalkora

A szegénység sújtotta Batie városában, Kamerunban nőtt fel. Ngannou napjai abból álltak, hogy a szemetesekbe turkált élelem után kutatva. Harcot vívott a helyi patkányokkal, akik megpróbáltak először odaérni a finom falatokhoz.

Nem csoda, hogy Ngannou ezek után nem ijed meg a kemény munkától. 10 éves korától kénytelen volt ásni egy helyi homokbányában, csak azért, hogy eltartsa egyedülálló anyját és nagynénjét, akivel szintén együtt éltek. Vállalt motorkerékpár-taxis állást is, annak érdekében, hogy iskolába tudjon járni.

Ngannou mindig arról álmodott, hogy egyszer elhagyja Kamerunot, hogy sokkal virágzóbb, és új életet kezdhessen. Miután végre eljutott Európa földjére, Ngannou börtönbe került, mert illegálisan lépte át a tengeren a marokkói-spanyol határt.

Miután két hónapos elzárás után szabadon engedték, Ngannou Franciaországba menekült. Pénz nélkül maradt, így Párizs utcáin aludt, és harcos karrierről álmodott.

Kiskorától kezdve a kőfejtőben végzett munkája gyümölcseként Ngannou már minden erővel és eszközzel rendelkezett a siker eléréséhez. Miután Didier Carmot-ot megismerte, Ngannou ingyen edzhetett, mivel Carmot szállással és étellel támogatta őt.

Francis Ngannou MMA harcosként kezdett edzeni, mielőtt 2013 novemberében ketrecbe lépett volna. A többi, mint mondják, történelem.

Végül 2015-ben szerződést kötött a UFC-vel. Első küzdelme az üzletben az elkövetkező dolgok jele volt, amikor határozottan kiütötte Luis Henrique-t.

Francis Ngannou UFC karrierje

Luis Henrique

2015. december 19-én kezdődött Ngannou UFC karrierje, Luis Henrique ellen. Első meccsét a második menetben kiütéssel megnyerte.

Curtis Blaydes

Legközelebb 2016. április 10-én, az UFC újoncának, Curtis Blaydesnek kellett szembesült a Fight Night 86-on Francis Ngannou pusztító öklével. Az orvosok leállították a meccset, így a TKO-val nyerte meg a harcot a második menet végén.

Bojan Mihajlović

Következő mérkőzésén egy másik újonccal találkozott Bojan Mihajlovićban személyében, 2016. július 23-án, a Fox 20- as gála keretében. Az első menetben szintén TKO-val nyerte a harcot.

Anthony Hamilton

Francis Ngannou 2016 december 9-én, az UFC Fight Night 102 összecsapáson találkozott Anthony Hamiltonnal. Az első menetben nyerte meg a harcot, és megszerezte első Performance of the Night bónuszát.

Andrei Arlovski

2017 január 28-án, a Fox 23 gálán találkozott az UFC korábbi bajnokával, Andrei Arlovskival. Szintén itt is az első menetben TKO-val győzőtt. A győzelemmel megkapta második éjszaka teljesítménye bónuszát is.

Alistair Overeem

Pályafutása legrangosabb küzdelmében 2017 december 2-án, az UFC 218-ban találkozott Alistair Overeem veterán búnyóssal. A meccs csupán az első menetig tartott, ahol kiütéssel győzőtt Francis. Ezt a kiütést, minden idők egyik legnagyobb és legbrutálisabb KO-jának tartják.

Stipe Miocic

2018 január 20-án, az UFC 220-on találkozott Stipe Miocic-al az UFC nehézsúlyú világbajnokával. Francis Ngannou egyhangú döntéssel elveszítette a harcot.

Derrick Lewis

A soron következő mérkőzésre 2018 július 7-én került sor, Derrick Lewis ellen, a UFC 226-on. Szintén egyhangú döntéssel veszítette el a harcot, mint az elöző címmecsnél. A harcot a média és a rajongók erősen bírálták.

Curtis Blaydes visszavágó

Francis Ngannou, Blaydes elleni visszavágójára 2018 november 24-én került sor a UFC Fight Night 141 főversenyén. Az első meccshez hasonlóan, itt is technikai KO-val nyerte meg a küzdelmet, az első menetben. A győzelemmel a Night of Performance bónuszt is megkapta.

Ajánlott további cikkek UFC témában