vádli edzés saját testsúllyal otthon

Vádli edzés, mely otthon is végezhető

vádli edzés vádli emelés állva

A vádli edzés sokaknál gyakran háttérbe szorul, és úgy tekintenek rá, mint az edzésprogramok egyik felesleges gyakorlata.

A vádli, vagy lábikra, a test legnehezebben fejleszthető izmai közé tartozik. Ha a természet eredetileg nem adományozott neked hatalmas vádlikat, edzéssel valószínűleg nagyon vesződséges lesz olyan méretűre fejleszteni, hogy a többi izom tömegével harmónizáljon. Továbbá a vádli gyakorlatok végrehajtása fáradtságosnak látszik, ezért sok testépítő elkedvetlenedik és abbahagyja a lábikra edzését.

Pedig ennek az izomnak a körvonala határozza meg az egész alsó végtag megjelenését. Jóllehet elég lassan reagál a vádli gyakorlatok végzésére, de az izom fejlődik és az eredmény nem marad el.

Egy kiterjedt tanulmány szerint a vádlik nemcsak az erős lábakat jelzik, hanem közvetlenül összefüggenek az artériák alacsonyabb mennyiségű lepedékképződésével, a jobb nyugalmi pulzusszámmal és az erősebb vázizommal.

Vádli emelés állva súlyzóval

Ez az egyik leghatékonyabb gyakorlat a vádli megdolgoztatásához az összes közül.

Végrehajtás

Állj egyenesen, egy kétkezes súlyzóval a hát felső részén, ugyanúgy, mint a guggolás kiinduló pontjánál. Emeld fel mindkét sarkad egyszerre, és feszítsd meg a vádli izmaidat. Lassan engedd le a lábad a kiindulási helyzetbe.

  • Sorozatok: 3-5
  • Ismétlések : 10-15
  • Pihenés: 45 másodperc

Vádli edzés saját testsúllyal

Ezzel a gyakorlattal a vádli edzés otthon is könnyen megvalósítható, mivel még súlyzó sem kell hozzá.

Végrehajtás

Tegyél a földre pár súlytárcsát, vagy deszkalapot, esetleg téglát. Bármi megfelel, ami stabil és legalább 7-10cm magas.
Álj fel a magasítóra az egyik lábaddal, a kezeddel meg kapaszkodj meg valamiben. Engedd le a lábad, hogy a sarkad súrolja a talajt, aztán pedig állj lábujjhegyre.

Amint végeztél a kitűzött ismétlésszámmal, pihenés nélkül lábcsere és kezdődhet az ismétlések végzése a másik lábaddal. Így a vádli edzés otthon is kivállóan kivitelezhető.

  • Sorozatok: 3-5
  • Ismétlések : 15-20
  • Pihenés: nincs