Szoboszlai Dominik

Szoboszlai Dominik pályafutása, fizetése és barátnője

Név: Szoboszlai Dominik (szobi)
Született: Székesfehérvár, Fejér Megye, 2000. október 25.

Magasság: 186cm
Testsúly: 75kg

Szoboszlai Dominik magyar válogatott labdarúgó, és az RB Leipzig klub igazolt játékosa támadó középpályás poszton. A The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves labdarúgója közé sorolta 2017-ben, továbbá az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), szintén a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé sorolta 2020-ban.

Sport karrierje

Szoboszlai Dominik apja, Szoboszlai Zsolt a Tatabánya egykori játékosa irányítása alatt kezdte el labdarúgó karrierjét 2007-ben, hat évesen, a székesfehérvári Videotonban. A 2015/2016-os szezonban az MTK akadémiájának igazolt játékosa volt.

2016-ban leigazolta az osztrák első osztályú Red Bull Salzburg. Kezdetben a Lieferingben, a Salzburg másodosztályú tartalékcsapatában szerepelt.

Szoboszlai Dominik salzburg

2018 májusában kapott játéklehetőséget bajnoki meccsen a Salzburgban. Az első góljára szeptemberig kellett várni, melyet az Osztrák Kupában szerzett. Ezután folyamatosan kezdőként számítottak rá a nagycsapatban, mely kiharcolta a szereplést a Bajnokok Ligája csoportkörében is. Szoboszlai Dominikot a 2019-20-as szezonban az osztrák liga legjobb játékosának választották.

2020 decemberében az RB Leipzig 2025 nyaráig leszerződtette a magyar középpályást, melyet 20 millió euróért vásárolt meg a Salzburgtól. Ezzel ő a jelenlegi legdrágább Magyar labdarúgó.

Az átigazolás után nem sokkal sérülést szenvedett, ami miatt a szezon hátralevő részében nem tudott pályára lépni.

A 2021-es idény első kupamérkőzésén mutatkozhatott be a 78. percben csereként a Leipzigben. A beállást követő harmadik percben pedig, megszerezte első gólját új csapatában.

Magyar válogatott

Helyet kapott a Magyar U17-es válogatottban is, mellyel kijutott a 2017-es EB-re, ahol a csapat a hatodik helyet szerezte meg.

2019 március 21-én debütált a Magyar válogatottban Szlovákia ellen, melyen a válogatott 2-0-ra kikapott.
A visszavágón szeptember 9-én 2-1-re nyert a magyar válogatott, melyen megszerezte első válogatott gólját.
2020 november 12-én a győztes gólt szerezte az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, mellyel a válogatott kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra.

A 2021-es kontinenstornát ágyéksérülés sérülés miatt ki kellett hagynia, mivel a gyógyulás és a rehabilitáció a vártnál hosszabbra nyúlt.

2021 nyarán a szövetségi kapitánytól ismét meghívót kapott, az őszi világbajnoki selejtezőkre.

Szoboszlai Dominik fizetése

A Lipcsébe való igazolás rendkívül előnyős volt a fiatal játékos számára. A kiszivárgott hírek szerint Szoboszlai Dominik fizetése a Salzburgnál havi szinten 50.000 euró, azaz közel 19 millió forint volt. A Bajnokok Ligája-elődöntős Lipcsénél ez az összeg kb 200e euróra fog emelkedni.

Szoboszlai Dominik barátnője

Gécsek Fanni a tenisz sport egyik csinos tehetsége, aki jelenleg Szoboszlai Dominik barátnője. Az ifjú szépség a szombathelyi egykori Európa-bajnok kalapácsvető, Gécsek Tibor lánya.

Szoboszlai Dominik barátnője