Molnár Péter testépítő bajnok

Molnár Péter testépítő bajnok

Név: Molnár Péter “Freezer”
Született: Miskolc, 1982. március 25.
Magassága: 174cm
Versenysúlya: 95kg
Bicepsz: 54cm
Mellkas: 130cm
Comb: 74cm
Derék: 70cm

Molnár Péter jelenleg a magyar testépítés legnagyobb alakja. Szinte minden amatőr versenyt megnyert már, így 2020-ban megszerezte a profi kártyát, amellyel indulhatott 2021-ben a legnagyobb testépítő versenyen, a Mr. Olympián.

Sport karrierje

Molnár Péter Miskolcon született és 16 éves korában kezdett el edzeni. Eleinte csak egy hobbi volt számára, de az edzőterem tulajdonosa meglátta benne a lehetőséget és ingyenes edzést kínált számára, ha elindul néhány testépítő versenyen.

Élete első országos versenyén junior kategória híján, a felnőtt újonc kategóriába kellett indulnia, de így is a hetedik helyet sikeült megszereznie.

Akkor vált igazán ismertté, amikor a 2007-es Superbody versenyen megnyerte az Open és az összetett versenyt.

A következő évben nem indult a megmérettetésen, de 2009-ben ismét duplázni tudott, mint két évvel előtte.

2010-ben megnyerte a N.A.C. Amatőr testépítő világbajnokságot abszolút győztesként és innentől kezdve rengeteg versenyen indult, melyek többségét győztesként hagyta el.

Testépítő versenyen.

2020-ban sikerült megszereznie a profi kártyát a Romania Muscle Fest megmérettetésen, melyet megnyert összetettben. A kártya birtokában tud indulni a profi versenyeken és a Mr. Olympián.

2021. október 7-én rendezték meg az egyesült államokbeli Orlandóban az 57. Mr. Olympiát, melyen a világ legjobb testépítői mérettetik meg magukat. Molnár Péter a klasszikus testépítő között, a 27 induló közül a 14. helyet szerezte meg.

Molnár Péter testépítő verseny győzelmei

 • 2007-2009 Superbody Open és abszolút bajnok
 • 2009 WABBA Amatőr összetett világbajnok
 • 2010 N.A.C. Amatőr világbajnok
 • 2011 N.A.C. Swiss Open, Brutal Challenge-IFBB Champion, Louie Koncz, WBPF Pro AM (Szingapúr), WABBA VB profi szekció
 • 2012 WBPF magyar bajnokság, Frey Classic, Top de Colmar (Francia)
 • 2013 China Goldentimes, Luxembourg Painworld, WBPF Mr Kazahstan, Top de Colmar
 • 2014 China Goldentimes, Luxembourg Painworld, Greater China Bodybuilding Contest, Uzbekistan Proform, Dubai Stars, Trofeo due Torri
 • 2015 Spain International, Romania Pro Nutrition Grand Prix, WBPF Pro Hong Kong
 • 2016 United Kingdom International Pro, Austria WBPF Pro, Romania Tiger, Kuwait Wawan, Italy Franco Columbu Classic, Hungary Tropical ASO, Germany Frey, United Kingdom PCA Saxon
 • 2017 International Road, Hungary Luie Koncz, PCA Seoul, WBPF Qingdao Invitational
 • 2018 International Universe Portugal, PCA Worlds, PCA AM Florida, United Kingdom PCA Bodypower SuperSeries
 • 2019 Hercules Olympia, Pro Mexico, Wabba International Mr Universe, PCA Finland APCON
 • 2020 Romania Muscle Fest

Molnár Péter barátnője

Az egyik legismertebb magyar testépítő, Molnár Péter barátnője Lengyel Vivien, aki szintén világbajnok. Mondhatni, hogy ők ketten a fitnesz álompárja, mivel sok éve dolgoznak együtt, miközben boldog párkapcsolatban élnek.

Molnár Péter barátnője, Lengyel Vivien testépítő világbajnok.

Lengyel Vivien 1996-ban született és életében gyermekkora óta játszik fontos szerepet a sport. Korcsolyázott, tornázott, majd öt éven át versenyszerűen kézilabdázott. Maximalista beállítottságú, mindent 100%-osan szeretne teljesíteni, mely megmutatkozik a tudatos életvitelében és edzésében. 2013-ban kezdett bele a testépítésbe hobbi szinten, majd később versenyszerűen.

Versenyidőszakban hetente hat alkalommal edz, de szerencsés alkata révén elég számára a minimális kardióedzés is. Általában kétféle izomcsoportot edz az adott napon, illetve ehhez minden nap hozzájön egy has-, vagy vádli edzés.

Hasonló cikkek testépítő témában