Michael Schumacher állapota

Michael Schumacher állapota

Michael Schumacher a Forma-1 egykori legendája, aki 2013 december 29-én a franciaországi Méribelben egy síbaleset során traumatikus agysérülést szenvedett.

Milyen most Michael Schumacher állapota ?

Michael Schumacher továbbra is a világ legeredményesebb és legkedveltebb sportolói közé tartozik, bár 2012 óta nem vett részt a Forma-1-es versenyen. 2013-ban súlyos agysérülést szenvedett, mikor egy sípályán kívüli területre tévedt és fejét egy sziklába ütötte. Hiába viselt sísisakot, az agya katasztrofális sérüléseket szenvedett.

Michael Schumacher állapota a síbaleset után

Schumacher balesete után két műtéti beavatkozáson esett át, mielőtt traumatikus agysérülése miatt féléves mesterséges kómába került. 254 kórházban töltött nap után a német bajnok visszatért a svájci ​​otthonába, ahol azóta is állandó gondozásban részesül.

Majdnem nyolc évvel a baleset óta nem láthatták a nyilvánosság előtt, kevés részletet tettek közzé jelenlegi állapotáról.

Jelenleg is családja gondozásában van. Michael Schumacher a múlt hónapban ünnepelte 52. születésnapját. A hétszeres világbajnok hozzátartozói ritkán osztják meg az egészségi állapotát a nagyvilággal.

Erich Riederer vezető idegsebész szerint Michael Schumacher állapota vegetatív, és nem sok esélye van a teljes felépülésre. Egy interjúban azt mondta: Schumacher, vegetatív állapotban van, ami azt jelenti, hogy ébren van, de nem reagál semmire. Azt hiszem ez a maximum amire valaha is képes lesz.

Michael Schumacher 2020

Riederer pesszimista kilátásai ellenére Schumacher volt Ferrari-menedzsere, Jean Todt azt mondta, nemrégiben otthonában tett látogatása után: „A múlt héten láttam Michaelt. Harcol. Istenemre mondom, hogy szörnyű és szerencsétlen síbalesete volt, de csodálatos felesége és családja mindig ott van mellette, és csak a legjobbakat kívánhatjuk neki, és a családnak is.”

Őssejt műtét

Arról is beszámoltak, hogy Michael Schumacher 2020 szeptemberében őssejt műtéten esett át a párizsi Georges-Pompidou kórházban, hogy megpróbálja feléleszteni idegrendszerét, de egyelőre nem tudni, hogy folytatódott-e a műtéti sorozat és milyen eredménnyel zárult.

A német forma 1-es pilótát kezelő szívsebész professzor, Philippe Menasché, aki az őssejt terápia egyik legelismertebb specialistája, azt nyilatkozta: „A cél, hogy regeneráljuk Schumacher idegrendszerét.”

Nicola Acciari olasz idegsebész szakorvos megjegyezte, hogy Michael Schumacher állapota nem a lgjobb. Izomsorvadásban és csontritkulásban is szenved: „Az elmúlt közel 20 évben a tudomány óriási lépést tett az őssejt terápia területén. Viszont az is tény, hogy továbbra is rendkívül keveset tudunk az emberi agyról. Ezért nem lehet tudni, hogy a jelenlegi műtéti beavatkozás milyen eredményeket hoz majd.”