Lee Haney

Lee Haney testépítő bajnok Mr. Olympia

lee haney Született: Spartanburg 1959 november 11.

Magasság: 180cm
Versenysúly: 110kg
Mellméret: 142cm
Kar mérete: 53cm
Derék: 80cm
Combméret: 76cm

Legnagyobb győzelem: IFBB Mr. Olympia 1984-1991

Lee Haney egy egykori amerikai IFBB profi testépítő bajnok. Az egyik legnagyobb testépítő, akit a Föld valaha a hátán hordott. 25 éves versenyzői karrierje során 8 alkalommal nyerte el a Mr. Olympia címet Ronnie Colemannel holtversenyben, és ezzel maguk mögé utasítva Arnold Schwarzenneger-t is. Lee már igen fiatalon, mindössze 25 évesen Mr. Olympia lett, és visszavonulásáig nem is talált legyőzőre. Hívő keresztényként mindig is hangsúlyozta, hogy nem elég, ha gépiesen elvégzed az előírt munkát, hanem fejben is ott kell lenned mindig.

Életrajz

Haney a dél-karolinai Spartanburgban nőtt fel. A Spartanburgi Metodista Főiskolán végzett , ahol ifjúsági tanácsadói diplomát szerzett. Feleségével, Shirley-vel Atlantában laknak.
Két gyermekük van, vallásos ember és ennek keretében létrehozott egy non-profit szervezetet Harvest House néven, amely hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását segíti.

Bill Clinton elnök kinevezte Haney-t az Elnökök Testnevelési és Sportügyi Tanácsának elnökévé. Az újjászületett keresztény Haney-nek saját műsora van a Trinity Broadcasting Network-en “TotaLee Fit Lee Haney-el” néven, esetenként felesége is csatlakozik hozzá. A bemutatón megtanítja mind a testi, mind a lelki növekedés fontosságát.

Létrehozta a fitnesz tudományok nemzetközi szövetségét, amelyben a fiával együtt dolgozott, és arra tette fel az életét, hogy egészséges embereket neveljen, ráadásul nemcsak az edzésekhez adnak tanácsot, hanem saját táplálék-kiegészítőket is forgalmaznak.

Testépítő címek:

1979 – AAU Teen Mr. America
1982 – NPC Junior Nationals
1982 – NPC NPC Nationals
1982 – IFBB World Amateur Championships
1983 – IFBB Grand Prix Las Vegas
1983 – IFBB Night of Chanpions
1987 – IFBB Grand Prix Germany

Mr. Olympia címek:

1983 – IFBB Mr. Olympia: 3. hely
1984 – 1991 IFBB Mr. Olympia: 1. hely

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük