Gömöri András Máté színész és testépítő

Gömöri András Máté testépítő és színész

Név: Gömöri András Máté
Született: Szikszó, 1992. augusztus 29.
Felesége: Polyák Lilla

Gömöri András Máté színész, műsorvezető és testépítő. 2012 óta az Operettszínház oszlopos tagja, több nagy darab főszereplője. 2019-től testépítéssel is foglalkozik, melyben világbajnoki címet nyert.

Fiatal kora

A sikeres színész fiatalon árva lett, minden elért sikeréért keményen meg kellett küzdenie. Édesanyját tízévesen, édesapját tizenhat évesen veszítette el. Két bátyja van, akikre mindig számíthatott.

Árvasági segélyből érkezett a fővárosba szerencsét próbálni. Amikor elfogyott a pénze, vért adott vagy villanyszerelőnek állt. Sok kudarc és megpróbáltatás után sikerült a színész szakmában elhelyezkednie.

Pályafutása – színház/televízió

2004-ben kapta első szerepét a Miskolci Nemzeti Színházban gyermekszínészként. A műszaki vonalon kezdte el tanulmányait, majd 2011-től váltott, és a Pesti Magyar Színiakadémia tanulója lett.

2012-ben mutatkozott be a Budapesti Operettszínházban, ahol számos darabban kapott főszerepet. A teljesség igénye nélkül játszott a Rómeó és Júlia, az Elisabeth, a Notre Dame-i toronyőr, az Elfújta a szél és az Ének az esőben című musicalekben.

2014-ben a Barátok Közt című nagy sikerű RTL Klubon játszott sorozatban volt látható Gömöri András Máté, Benji megformálójaként.

2018-tól kapott szerepet az István, a király előadásban, valamint a Mayában, mely az egyik legnépszerűbb darab a színházban. Ugyanebben az évben mutathatta meg tehetségét prózai szerepkörben, a Pinceszínház Tribádok éjszakája című drámájában.

Közben fél éven át a FEM3 csatorna műsorvezetője volt, majd ezt követte a TV2 Edzőtárs című egészségmagazin műsora. Ezen kívül számos gála eseményen és rendezvényen számítanak rá folyamatosan házigazdaként.

2019-ben a Karinthy Színház művésze is lett a Félőlény című darabban, de ezzel párhuzamosan az Operettszínházban is játszotta Billy Bigelow szerepét a Liliom című musicalben. Ettől az évtől a Mi kis falunk és a Drága örökösök TV sorozatok állandó szereplője.

2020-ban címszereplője lett az Operettben, Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde című drámájának. Eközben végzett a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen, drámainstruktor tanszakon.

2021-től ismét folyamatosan látható a televízióban a Keresztanyú című sorozatban, Bárány Zozo megformálójaként.

Testépítő karrierje

Gömöri András Máté párja, Polyák Lilla unszolására fogott bele a versenyszerű testépítésbe, mely mint későbbiekben kiderült, egy igazi sikertörténet kezdete volt.

2019 nyarán a színészet mellett megmérettette magát a testépítésben is. Nyolc hónapnyi kemény edzéssel Natural Testépítő Magyar Bajnoki címet nyert 180+ Novice és Open testépítő kategóriában.

Testépítő világbajnok.

2021 októberében a kőkemény diétának és edzésnek köszönhetően ezüstérmet szerzett a pécsi Hungarian INBA ELITE TOUR & PRO naturál testépítő versenyen az Open 175+ kategóriában. Ezzel az eredménnyel sikeresen kvalifikálta magát a világbajnokságára. Az
október 30-án Bukarestben megrendezett vb-n a világ legjobb naturál testépítőivel küzdött meg a győzelemért. A rendkívül erős mezőnyben az 5. helyen végzett.

A 2021 november 6-án a Superbody versenyen Athletic kategóriában ezüstérmet szerzett. Egy hétre rá a Las Vegasban tartott Natural Olympián hatalmas sikerrel vett részt, hiszen megnyerte a kategóriája világbajnoki címét és az abszolút bajnoki címet is.

Gömöri András Máté felesége

Polyák Lilla énekes és színésznő, Gömöri András Máté felesége 2018-óta, aki szintén az Operett Színház színésze. Sokak meglepetésére 16 év korkülönbség dacára, két év ismeretség után összeházasodtak és Dunakeszin telepedtek le.

A színésznő első férje, Homonnay Zsolt színész, mely házasságból két gyermekük született.

Gömöri András Máté felesége

Énekesnőként is sikeres pályafutást tudhat maga mögött, mivel több mese betétdalát énekelte, továbbá volt férjével két duett albumuk jelent meg, melyek aranylemezek lettek.