Fiola Attila

Fiola Attila pályafutása, magánélete és felesége

Név: Fiola Attila
Született: Szekszárd, 1990 február 17.
Magassága: 182cm
Testsúly: 70kg
Posztja: védő

Fiola Attila magyar válogatott labdarúgó, kétszeres Magyar bajnok és egyszeres ligakupa győztes, jelenleg a MOL Fehérvár FC csapatban játszik.

Gyermekkori álma volt, hogy tűzoltó legyen, mert édesapjának is ez volt a szakmája. Sokszor elkísérte apját a munkájába és lenyűgözte ez a hívatás. Az élet viszont a labdarúgás irányába sodorta, melyet később nem bánt meg.

Fiola Attila pályafutása

Tizenévesen a Paksi SE utánpótlás csapatában kezdődött futball pályafutása, majd a Paks FC II-ben játszott a harmadosztályban. Közel négy év edzés után bekerült az NB1-es csapatba, ahol 2009 április 18-án mutatkozhatott be csereként a Zalaegerszeg ellen. Abban a szezonban Gellei Imre még kétszer adott neki játéklehetőséget, a Győri és a Debrecen ellen. Minden meccsen csereként állt be és összesen 43 percet játszhatott.

A következő bajnoki szezon őszi szakaszában egyszer léphetett pályára, mindössze egy percre, a tavaszi szakaszban viszont már a csapat teljes értékű tagja lett.

A felcsúti Puskás Akadémiához igazolt a 2014-2015-ös idény téli szakaszában, ahol hét mérkőzésen kapott lehetőséget a játékra.
Fiola Puskás Akadémia

2016 augusztus 31-én átigazolt a Videoton csapatához.

Válogatott szereplései

Az U21-es válogatottban 2010-ben mutatkozott be.

Egervári Sándor szövetségi kapitány 2013. augusztus 5-én meghívta a csehek ellen készülő felnőtt válogatott keretébe. 2014. október 14-én lépett először pályára a Feröer-szigetek elleni meccsen, ahol Dárdai Pál cserélte be a szünetben. Innentől kezdve a válogatott állandó tagjává vált. Fontos szerepet játszott a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság sikereiben is, ahol az Ausztria elleni csoportmérkőzést teljes egészében végigjátszotta, mely 2-0-ás győzelemmel zárult. Az EB többi mérkőzésén sérülés miatt nem tudott játszani.

Andora ellen szerezte élete első válogatott gólját 2021. március 31-én, egy világbajnoki selejtező alkalmával.

Marco Rossi szövetségi kapitány is számított játékára a 2021-es Európa-bajnokságon. A Francia válogatott ellen, ő szerezte a csapat egyetlen gólját, amivel 1–1-re végződött a mérkőzés.

Fiola Attila felesége

A labdarúgó, Fiola Attila felesége Niki akit a sors szépséges modellalkattal áldott meg. 2018 június 3-án született első gyermekük, Dominik.

Fiola Attila felesége

Hasonló cikkek labdarúgás témában