Érdekességek Max Verstappen életéből

Érdekességek Max Verstappen életéből

Sokak szerint a Forma-1 egyik legnagyobb tehetségeként emlegetett Max Verstappen nem más, mint egy kinyilatkoztatás a sportban. Bár sokan agresszívnek és forrófejűnek találják, a sport iránti elkötelezettsége világszerte megnyerte a rajongókat, mivel nem sok pilóta fog annyit elérni, mint Verstappen, különösen, ha csak 24 éves.

A fiatal holland feltűnő a pályán, de általában élvezi, ha kikerül a rivaldafényből, különösen, ha nem versenyez. Itt van néhány érdekesség, ami biztosan érdekelni fog Max Verstappenről.

Max Verstappen és apja kapcsolata

Max Verstappen gyerekkorától kezdve keményen dolgozó ember volt. Ez nyilvánvaló, mivel Jos Verstappen bevallottan azt mondta, hogy Max több időt kell eltöltsön a műhelyében, mint otthon. Jos Verstappen azt is elismerte, hogy más edzésstílusa volt a többi versenyzőcsapathoz képest. Ragaszkodik ahhoz, hogy míg a többség az adatelemzést részesíti előnyben, ő viszont szívesebben hagyott Maxnak több időt a pályán, mintsem a garázsban ülve a tévé képernyőjét bámulva.

Max Verstappen elismerte, hogy apjával nem volt a legjobb kapcsolata. Felidézi, hogy miután kiesett és elvesztette a bajnokságot, megpróbálta elmagyarázni apjának, hogy mi a véleménye az eseménnyel kapcsolatban, de Jos annyira dühös volt, és hallani sem akart róla, hogy megállt egy benzinkútnál, és kirakta fiát az autóból. Szerencsére Max anyja követte őket, és megállt, hogy felvegye a fiát. Egy egész hétig nem beszéltek egymással, mígnem kénytelenek Max el tudta magyarázni, mit érez a balesettel kapcsolatban.

A Red Bull Junior Pilóta Programmal került be a Forma-1-be

Max Verstappen 2014-ben szerződött a Red Bullhoz, miután tesztelt egy Formula Renault 3.5-ös autót. Emellett ajánlatot kapott a Mercedestől, hogy részt vegyen a junior pilóta fejlesztési programjában.

Holland és Belga állampolgár

Max úgy döntött, hogy holland versenyengedéllyel versenyez, mivel „hollandabbnak érzi magát”, mert több időt töltött apjával, mint belga anyjával. Gokartos versenyzése miatt mindig hollandok vették körül, miközben Maaseikben, a holland határon fekvő belga városban nőtt fel.

Max 2015-ben ezt mondta: „Valójában csak azért éltem Belgiumban, hogy aludjak, de napközben Hollandiába mentem, és ott voltak a barátaim is. Engem hollandként neveltek fel, és ezt érzem.

Max Verstappen megdöntötte a legfiatalabb pilóta rekordját

Hat évad alatt Max sok kilométert vezetett és számos rekordot döntött meg, mivel olyan fiatalon kezdte. Ide tartoznak az olyan ikonikus pillanatok, mint a legfiatalabb pilóta, aki részt vett a Grand Prix hétvégéjén, a legfiatalabb pilóta, aki indult a versenyen, a legfiatalabb versenyző, aki 17 évesen pontot szerzett, a legfiatalabb versenyző, aki futamgyőzelmet nyert, dobogós helyezést ért el.

Emellett ő lett a legfiatalabb pilóta, aki 19 évesen szerezte meg a leggyorsabb kört, és a legfiatalabb pilóta, aki 19 évesen nyert versenyt, megelőzve Vettelt, Hamiltont és Alonsót, akik korábban e rekordok egy részét tartották.

Max Verstappen és más sportok

Max többször beszélt más sportok, például a MotoGP és a futball iránti szeretetéről. Az egyik kedvenc módja a kikapcsolódásnak, hogy FIFA-játékkal játszik a PlayStationjén. A futball iránti szeretete anyai nagyapjától, Robert Kumpentől ered, aki a KRC Genk belga futballcsapat elnöke volt.

Verstappen családja nagy múltra tekint vissza a sportágban, mindkét szülője, Jos Verstappen és Sophie Cumpen részt vett az F1-ben, illetve a gokartbajnokságban. Anthony nagybátyja, szintén egykori Nascar-pilóta, és részesedése van a versenykerékpárokat gyártó Ridley-ben.

Forma-1 balesetek

Legnagyobb félelme

Az F1-es pilóták több mint 350 kilométeres óránkénti sebességgel versenyeznek. Tehát a balesettől, vagy a hibától való félelem a listán előkelő helyen állna, de Max Verstappennél nem. Amikor a legnagyobb félelméről kérdezték, a repülő holland azt mondta, hogy más emberekkel ellentétben ő fél a pókoktól és a cápáktól, ami egészen elképesztő, tekintve, hogy a cápatámadások rendkívül ritkák, miközben évente 1,3 millió ember hal meg közúti balesetekben.

Max Verstappen otthona

Max Verstappen luxusotthona a nagyon drága Monaco Fontvieille kerületben található, ahol az F1-es pilóta lélegzetelállító kilátást kap a tengerre. A helikopter-leszálló is sétatávolságra van, így hét percen belül felszáll a Nizzából induló gépre. A Rolls Royce garázsa pedig a sarkon van.

Max házának belsejéről édesanyja, Sophie gondoskodott, aki időnként főz neki valami finomságot. Max lakásának értéke közel 16 millió doolár.

Max Verstappen versenyzett az F1-ben, mielőtt megszerezte volna a jogosítványát

Bármilyen abszurdnak is hangzik, Max Verstappen még azelőtt versenyzett, hogy legálisan vezethetett volna az úton a közutakon.

Első F1-es győzelme utáni vásárlása

Miután 2016-ban megnyerte első nagydíját Barcelonában, Verstappen felkeltette az autósport világának figyelmét, és a Forma-1 legfiatalabb futamgyőztese lett, miután a Red Bull Racing Team 2016-ban egy jövedelmező többéves szerződéssel szerződtette a Team Torro Rossótól. Max Verstappen ezt egy Porsche 911 GT3 RS vásárlásával ünnepelte.

Max Verstappenn autógyűjteménye

Az ifjú pilóta rengeteg autót gyűjtött össze, köztük egy Porschét, két Ferrarit és néhány Aston Martint. Verstappen kollekciójában jelenleg sok ikonikus autó található, mint például:

A Ferrari Monza SP2 – az egyik legexkluzívabb Ferrari, amit pénzért meg lehet venni, mivel ebből a 6,5 ​​literes v12-es motoros autóból mindössze 500 darab készült valaha, így ez a legköltségesebb Ferrari Verstappen garázsában 1,8 millió dolláros alapáron. Az autót az teszi még egyedibbé, hogy nem vásárolhatja meg bárki, hiszen a Ferrari csak a legrangosabb embereknek kínálja ezt az autót, és Verstappen is ezek közé tartozik.

Aston Martin DBS 11 és Vantage 2018 – Az AB DBS11 volt az első brit felmenőkkel rendelkező autó, amelyet Verstappen 2018 elején kapott. Az autó 500 lóerőt és 875 NM nyomatékot tud kifejteni. Nem sokkal a DBS-11 vezetése után Verstappen rájött, hogy még ez az erő sem elég, ezért a bajnokság éllovasa úgy döntött, hogy 300.000 dolláros lyukat vág a pénztárcájába, és megvásárolta az Aston Martin Vantage 2018-at.

Aston Martin DBS Super Legera – ezekből az autókból mindössze 50 darabot adtak meg a gyártásakor. A vadállat nemcsak 700 lóerőt és 900 NM nyomatékot ad le, hanem 400.000 amerikai dollárnak megfelelő árat is kapott.

Ferrari 488 Pista – Ez az autó mindössze 2,85 másodperc alatt éri el a 0-at 100-ra, és 710 lóerős. Dupla turbós v8 motor van benne. Az autót nehéz megszerezni, köszönhetően az ember sajátos életstílusának, hogy a Ferrari érdemesnek tartsa őket.

Porsche 911 GT3 RS – a 350.000 dollártól északra kerülő Porsche 911 GT3 RS egyike azoknak a javaknak, amelyeket Max egyszerűen nem tud elengedni. Ez az első drága dolog, amit 2016-ban vásárolt, miután lélegzetelállítóan debütált a Red Bull Racingben. Érdekes tény: a Red Bull korábbi pilótája, Mark Webber gratulált neki az autó átadása kapcsán.

Renault RS01 – A Renault által szponzorált esemény volt 2015 májusában, ahol Verstappen először látta ezt a vadállatot, és maradandó benyomást tett rá, mielőtt végül megvásárolta. Az RS-01 a Renault egyetlen olyan autója, amely nem sorozatgyártású járműre épül. A Renault RS01 a Renault egyik legerősebb versenyautója, és egy autó elkészítése öt hónapot vesz igénybe, így az egyik legkeresettebb gyűjteményi darab.

Kedvenc étele

A versenyző gazdag életmódot él; végül is Monacóban lakik, és megosztja címét más sofőrökkel és a világ leggazdagabb embereivel az adómentes paradicsomban. A bolygó vitathatatlanul legtehetősebb helyén élő emberként azt gondolhatnánk, hogy extravagáns ízlése van, de Max éppen ellenkezőleg, szereti a paradicsomlevest és alkalmanként a carpaccio-t.

F1-es pilótaként az étrendje elsősorban az edzési rutinjával összhangban lévő szénhidrátok és fehérjék fogyasztásából áll; ezért a sofőr számára ritka csemege a kedvenc ételeinek fogyasztása.