Borics Ádám Bellator MMA harcos

Borics Ádám MMA harcos

Név: Borics Ádám (The Kid)
Született: Eger, Heves Megye, 1993. július 7.
Magassága: 180cm
Testtömeg: 66kg

Borics Ádám kevert harcművész, a Bellator MMA szervezet harcosa. Profi MMA mérlege 17 győzelem és egy vereség.

Gyermekkora

Az Egertől néhány kilométerre fekvő Sirok községben nőtt fel. Iskolás évei alatt focizott és atletizált. Szerette volna kipróbálni valamelyik küzdősportot, de a lakhelye közelében nem volt rá lehetőség.

16 éves korában próbálta ki a thai bokszot, ami szerelem volt első látásra. Hamar eldöntötte, hogy profi versenyző szeretne lenni.

Borics Ádám sport karrierje

A középiskolás évek alatt is sok amatőr MMA mérkőzése volt, aminek köszönhetően tudott folyamatosan fejlődni. Az iskola befejeztével elköltözött Egerbe, hogy megkezdje profi pályafutását. Nem volt jómodú sem ő, sem a családja, így a napi edzései mellett edzőként és masszőrként dolgozott.

Hungarian Fight Championship

Borics Ádám a Hungarian Fight Championship (HFC) szervezet rendezésében 2014 augusztus 1-én mutatkozott be. Első ellenfelét a meccs kezdete után egy perccel lekopogtatta egy bokatekeréssel.

A következő mérkőzésére október 11-én került sor, melyet pontozással megnyert. Még aznap megvívta harmadik, kiütéssel végződő csatáját.
A negyedik mérkőzése már címmeccs volt a HFC szervezet 65 kilogrammos övéért. Az ellenfelét a negyedik menetben illegális technika miatt leléptették, így Barics Ádám 2014 november 15-én megnyerte első övét.

Első külföldi megmérettetése 2015 márciusában, Szarajevóban volt a Final Fight Championship gáláján. A kölyök pontozással verte horvát ellenfelét.

Következő két mérkőzésén megvédte HFC-nél elnyert övét és ezzel 2015 végén távozott a szervezettől 6-0-ás mérleggel.

Final Fight Championship

A nyolcadik mérkőzésén a Final Fight Championship szervezet gáláján lépett a ketrecbe. Az ellenfele megosztott pontozással győzött, de a megosztottság miatt megőrizte veretlenségét.

A következő megmérettetésre 2016 április 18-án került sor Bécsben, ahol háromszög fojtással nyert a második menet közepén.

Bellator

A 2017-es év elején három hétre kiutazott egy amerikai edzőtáborba. Hamar felfigyeltek kitűnő teljesítményére, ami miatt lehetőséget biztosítottak neki áprilisban a Bellator szervezet magyarországi gáláján. Az ellenfél Anthony Taylor volt, akit az első menetben fojtással legyőzött. Az MMA szervezet ezzel felajánlott neki egy négy mérkőzésre szóló szerződést, mellyel együtt az amerikai vízumot is megkapta és feleségével kiköltözhetett az Egyesült Államokba.

Borics Ádám - Josenado Silva Bellator mérkőzés

A kiköltözést követően Ádám eltörte a kezét, így a soron következő mérkőzésre egy évet kellet várni, mely 2018 április 6-án valósult meg Budapesten. A mérkőzés második menetében egy repülő térdessel leterítette Teodor Nikolov, bolgár ellenfelét. Még ugyanazon év őszén Josenaldo Silva ellen lépett ketrecbe, mely mérkőzést a harmadik menetben fojtással sikerült befejeznie.

2019 június 4-én jött el a soron következő mérkőzés ideje a Madison Square Gardenben, melyen Aaron Pico, egykori bírkozó olimpikon volt az ellenfél. Ő is megtapasztalhatta Borics Ádám repülő térdesének erejét, amivel be is fejeződött a megmérettetés.

A szerződésben lefektetett négy meccset megnyert, így új szerződést kapott a Bellator szervezettől.

Bellator torna – pehelysúly

A négy nagyszerű győzelem jutalmaként beválasztották a Bellator pehelysúlyú tornájának legjobb 16 harcművésze közé, emylnek a fődíja 1 millió dollár volt.

Az első körben Pat Currantot kapta ellenfélül, aki korábbi bajnok volt. A második menetben ismét repülő térdessel vetett véget Borics Ádám a harcnak.

A negyeddöntőben a korábbi világbajnok, Darrion Caldwellt volt az ellenfél, aki hátsó fojtással legyőzte Ádámot. Ez volt az első veresége az MMA pályafutása során.

Súlycsoport váltás

A vereséget követő első mérkőzését 2020 augusztusában rendezték, amin Mike Hamell könnyűsúlyú harcos állt vele szemben a ketrecben. A küzdelem megosztott pontozással ért véget, melyben Boricsot találták jobbnak.

A következő küzdelemnek Erick Sánchez volt a szenvedő alanya, aki egyhangú pontozással kapott ki.

Borics Ádám 2021 április 9-én Jeremy Kennedyvel került egy ketrecbe, aki ellen végig fölényben harcolt. A mérkőzés egyhangú pontozással végződött a magyar fiú javára.

Borics Ádám felesége

Borics Ádám felesége Perge Zsófia, akivel 2017-ben házasodtak össze, és az Amerikai Egyesült Államokban lévő, Floridában élnek.

Hasonló cikkek MMA témában