Tippek költözéshez

Hasznos tippek költözéshez

A háztartási cikkek összepakolása és az egész háztartás átköltöztetése nem egyszerű folyamat. A tippek költözéshez, minden lakhely változtatónak hasznos segítség lehet, mellyel egy kicsit könnyebbé válik az egész felfordulás. Íme néhány egyszerű költözési tipp és trükk, amelyet bárki alkalmazhat, amikor új otthonba költözik. Sok sikert és jó költözést!

Keressen ingyenes dobozokat a költöztetéshez

Ne áldozza fel nehezen megkeresett pénzét kartondobozokért. Ehelyett keressen ingyenes dobozokat, melyek megfelelnek a költöztetés támasztotta kihívásoknak. Az üzletek általában kidobják a termékek kartondobozait, melyek pont megfelelnek az adott célnak. Érdemes élelmiszer és vegyiáru üzletekben próbálkozni, melyek mindenhol megtalálhatóak.

Használja az eredeti dobozokat az elektronikai készülékekhez

Ha már a költöztető dobozokról beszélünk, ne felejtsük el újra felhasználni a termékek eredeti dobozait, amennyiben még rendelkezésre állnak. Ez nem csak azt biztosítja, hogy a tárgyak tökéletesen elférjenek a dobozban, de ezekben kímélheti meg legjobban az állapotukat.

Egyeztessen ingyenes adományátvételt

Nem használt nehéz bútorokat, régi ruhákat és egyéb háztartási cikkek miért költöztetne át új otthonába, mikor csak feleslegesen foglalják a helyet és a költöztetést is megdrágítják. Próbáljon meg felkeresni egy adományok átvételével foglalkozó alapítványt, melyek általában ingyen elszállítják a nem használt tárgyakat. Ezentúl pedig jót is tesz vele, mivel valakinek örömet fog okozni az ön által adományozott tárgy.

Kérjen árajánlatot legalább három különböző költöztető cégtől

Ne szerződjön az első költöztető céggel, akit felhívott. Ehelyett próbáljon árajánlatot kérni legalább három cégtől az árak és szolgáltatások összehasonlításához. Amikor tárgyal egy költöztető céggel, győződjön meg arról, hogy megfelelő engedéllyel és biztosítással rendelkeznek.

Költözéskor legyen kéznél sok vizes palack

Tekintettel a költözéssel járó rengeteg feladatra, könnyű elfelejteni az egyszerű dolgokat – például azt, hogy Önnek és költöztetőinek sok vízre lesz szüksége a költözés napján (főleg nyáron). Tehát amikor eljön a költözés napja, javasoljuk, hogy vigyen magával egy csomag palackozott vizet az új házba. Bízzon bennünk – a költöztetői hálásak lesznek érte.

Készítsen fényképeket a holmijáról, mielőtt becsomagolja őket

Mielőtt belefog a csomagolásba, a holmi bepakolása előtt minden törékeny és/vagy értékes tárgyról készítsen fotót. Ha a költözés közben eltörnek vagy megrongálódnak az Ön tárgyai, szüksége lehet ezekre a fényképekre a biztosítónak a kártérítés kifizetéséhez.

Válasszon egy hét közepi napot a költözés dátumának

Költözéskor a legegyszerűbb módja annak, hogy pénzt takarítson meg, ha a hét közepén és lehetőség szerint a hónap közepén költözik. A hétvégi költözés, amikor a legnagyobb a kereslet, kétségtelenül drágább lesz. A költöztetőcégek és a teherautó-bérleti díjak általában alacsonyabbak hétfőtől péntekig és a hónap közepén, szemben az első és az utolsó hétvégékkel.

Tányérokhoz, tálakhoz és üvegedényekhez használjon habzacskót

A tárgyak műanyag fóliával és párnázattal való befedése időt és sok csomagolószalagot igényel. Ehelyett próbáljon egyszerű habzacskókat használni, amelyekben az étkészlettől az üvegedényekig mindent elhelyezhet. Mindössze annyit kell tennie, hogy be kell csúsztatnia a tárgyat a habzacskóba, és egy dobozba helyezni. Továbbá érdemes a törékeny tárgyakat tartalmazó dobozokat kipárnázni, vagy összegyűrt papírokkal kitömni.

Helyezze a nehéz tárgyakat kis dobozokba

Bár csábító a nehéz tárgyakat nagy dobozokba helyezni, mindig jobb, ha inkább kis dobozokba pakolja őket. Ez nem csak a dobozok szállítását könnyíti meg, de azt is megakadályozza, hogy a dobozok alja kiszakadjon és a tárgyak kiessenek.

Győződjön meg arról, hogy a költöztető teherautónak van parkolóhelye

A tippek költözéshez egyik legfontosabb pontja, hogy ne felejtsen el parkolóhelyet foglalni a költöztetők számára a lakás bejáratának közvetlen közelében. Enélkül költöztetői értékes időt pazarolnak arra, hogy parkolóhelyet keressenek túlméretes teherautójuk számára. Ezenfelül minden körnél messzebbre kell vinniük a dobozokat és bútorokat, mely szintén időpazarlás, ami a költöztetés végén súlyos költségként fog megjelenni a számlán.

Költözés elött ellenőrizze a szekrényeket, fiókokat és szekrényeket

Kiköltözéskor könnyű hátrahagyni a dolgokat. Javasoljuk, hogy a kulcsok átadása előtt kétszer ellenőrizze az összes konyhaszekrényt, hálószoba szekrényt, fiókot és készüléket, hogy nem maradt e bennük valami.