Nyakból nyomás állva

Nyakból nyomás állva

nyakból nyomás nyakból nyomás állva

A nyakból nyomás állva gyakorlatot így is ismerheti

  • Nyak mögül nyomás
  • Nyakból nyomás rúddal

A nyakból nyomás egy remek gyakorlat a vállak elülső és oldalsó fejének, valamint a felsőtest, különösen a tricepsz izmok általános erejének fejlesztésére. Mivel a nyak hátsó részének egyéb változatai potenciálisan veszélyesek lehetnek a vállízület számára a váll természetellenes külső forgása miatt. Tehát, ha már vállproblémáid vannak, akkor ajnálott inkább a mellről nyomás végzése, vagy a nyak mögül nyomás egykezes súlyzóval, ami szabadabban engedi mozogni a vállakat.

Gyakorlat

A gyakorlathoz körülbelül nyak magasságba állítsd be a súlyzó állványt. Fogjd meg a rudat a váll szélességénél kissé szélesebb fogással (tenyérrel előrefelé). Állj közvetlenül a rúd alá, hajlítsd meg kissé térdeidet, és helyezd a súlyzót a csuklyásizomra, mintha guggoláshoz készülnél. Helyezd a lábaidat vállszélességre, és tartsd a térdeidet kissé hajlítva. Ha megfelelő helyzetben vagy, nyomd ki a rudat, és kissé hajlított karokkal (a könyökízület kímélése miatt) tartsd pontosan a fej fölött. Lélegezz be, és kezd el leereszteni a rudat a fejed mögé a kiindulási helyzethez közelítve, miközben kontrollálod a súly mozgását. Amint a súlyzó eléri a füled vonalát, állj meg egy pillanatra és kezd el ismét felfele nyomni a súlyzót.

Ajánlások

  • Ne rögzítsd a karjaidat a mozgás tetején, ez segít megőrizni a vállizmok feszültségét és minimalizálni a tricepsz részvételét.
  • Tartsd a hátat egyenesen, a térdet pedig kissé meghajlítva.
  • Végezd a mozgás negatív szakaszát kétszer annyi ideig, mint a pozitív szakaszt.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük