Mikler Roland kézilabda kapus

Mikler Roland kézilabdázó pályafutása és magánélete

Név: Mikler Roland
Született: Dunaújváros, 1984. szeptember 20.
Magassága: 190cm
Poszt: kézilabda kapus

Mikler Roland magyar kézilabdázó, a MOL Pick Szeged Kézilabda Csapat és a magyar kézilabda-válogatott játékosa.

Pályafutása klubcsapatokban

Mikler Roland kézilabda pályafutását a Dunaújváros csapatában kezdte. A 2005–2006-os idényben kölcsönadták a Kalocsai KC-nek és a másodosztályban lépett pályára. Későbbiekben kivívta magának a Dunaferr első számú kapusának címét.Csapatával szinte minden évben részt az európai kupákban. Először az EHF-kupában mutatkozott be, majd a Kupagyőztesek Európa-kupájában.

2010-ben átigazolt a bajnokságban ezüstérmet szerző Pick Szeged csapatához, amellyel megmutathatta végre tudását a Bajnokok Ligájában is. 2012-ben egy csoportmérkőzésen az RK Zagreb ellen gólt is sikerült szereznie a BL-ben.

Mind a négy Szegeden töltött szezonjában ezüstérmes lett a magyar bajnokságban, és a kupában, viszont 2014-ben sikerült EHF-kupát nyernie a csapattal.

2014-ben a Telekom Veszprém KC-hoz igazolt, amellyel négy alkalommal magyar bajnok, és szintén négyszer kupagyőztes is lett. Nemzetközi szinten háromszor volt a Bajnokok Ligája döntőjének szereplője, és minden alkalommal ezüstérmet szerzett a csapattal. 2015-ben kiemelkedő teljesítménye miatt beválasztották a BL All-star csapatába.

2019-ben visszatért a MOL Pick Szeged csapatához.

Magyar válogatott

A 2004-es évtől tagja a válogatott keretnek. Védte a magyar kaput több Európa- és világbajnokságon, továbbá a 2012-es londoni olimpián. A 2021-es világbajnokságon ötödik helyezést elért csapatnak is meghatározó tagja volt.

Mikler Roland felesége és ikrei

A sztárkapus 2014 júliusában kötötte össze életét Mayer Katalinnal. Mikler Roland felesége a gödöllői általános iskolában, és későbbiekben a gimnáziumban is kézilabdázott. Egy Celldömölkön rendezett kupa alkalmával ismerkedtek meg tizenéves koruk elején. Évekkel később a közösségi oldalon Roland ráírt a lányra, és nemsokára összekötötték életüket.

Mikler Roland felesége és ikrei.

2019 júliusában megszülettek Mikler Roland ikrei, Narina és Dominik.

Hasonló cikkek a témában