Tom Hanks filmek

A legjobb Tom Hanks filmek

Tom Hanks számos klasszikusban szerepel, amelyek megragadták a képzeletünket, és ma már nem más, mint egy kulturális ikon. A kétszeres Oscar-díjas és hatszoros jelölt soha nem látott mértékű szeretetet, sőt bizalmat vívott ki a közönség részéről; ő korunk legkedveltebb filmsztárja, és széles körben ismert, mint Hollywood egyik legkedvesebb sráca, mind a képernyőn, mind azon kívül. Ezért a Tom Hanks filmek sokak számára biztos helyet foglalnak el a filmes polcokon.

Összegyűjtöttük és rangsoroltuk minden idők legjobb Tom Hanks filmjeit. Hol áll Elvis Hanks filmográfiájában? Melyik az ikonikus színész és filmrendező valaha volt legjobb filmje? Itt vannak a valaha volt legjobb Tom Hanks-filmek rangsorolva.

Tom Hanks filmek – Vígjáték kategória

Annak ellenére, hogy jónéhány drámai alkotás is van a tarsolyában, a vígjátékok világában mozog leginkább otthonosan. A legtöbb filmjét ebben a kategóriában készítette, melyek között néhány igazi örökzöld, és akár többszöris megtekinthető alkotás található.

Legénybúcsú – 1984

Legénybúcsú - Tom Hanks film 1984
Rick Gasco (Tom Hanks) meglepi három barátját azzal, hogy bejelenti nősülését. A jó barátok elhatározzák, hogy ismét nagy legénybúcsút tartanak együtt. Ez egy fergeteges buli, tele alkohollal, hangos zenével és a lány iránti viszonzatlan szerelemmel. Ám Mr Thompson, a menyasszony apja mindent megtesz, hogy megakadályozza a házasságot. Ráveszi fiatal barátját, hogy Ricket kompromitálja. Cole (Robert Prescott) minden szervezőkészségét beveti, hogy a legénybúcsú tervei a lehető legrosszabbul sikerüljenek.

Ami sok, az sokk – 1989

Ray Peterson (Tom Hanks) nem nagyon mozdul ki otthonról. Amint szabadideje adódik, azt a ház mögötti kertben tölti. Olvasás, pihenés a nyugágyban és egyéb, nem munkával töltött idő az igazi kikapcsolódás. Így vélekedik erről a többi régi szomszéd is. Az újjonan odaköltözött szomszédok azonban teljesen mások. Már csaknem egy hónapja költöztek be, de még nem igazán látta őket senki, viszont annál inkább hallottak felőlük. A legfurcsább az a fülsértő gépzaj, amely a házukból szűrődik ki. Az egyik szomszéd hallani vélte, hogy a család előző háza porig égett, de senki sem tudja az okát. Kik lehetnek Klopekék, és mit csinálhatnak odabent? Ray elhatározza, hogy kideríti az igazságot.

Az ember, akit Ottónak hívnak – 2022

Otto (Tom Hanks) egy rémálom a környéken. Nem zajos, nem piszkos és nem is irányíthatatlan, inkább az ellenkezője. A probléma az, hogy hiperarrogáns, és megszállottan követi a szabályokat. És ha látja, hogy valaki eltér az elveitől, nem fél figyelmeztetni. Nem fárad bele, hogy leszidja az úttestre vizelő kutyasétáltatókat, a rossz helyen parkoló postásokat és a biciklivel súlyos szabálysértéseket elkövető újságkihordókat.
De a szomszédban egy dél-amerikai család telepszik le, akik icsit hangosak és kicsit szeszélyesek. Otto próbálja meggyőzni őket, hogy a lakótelepnek minél több szabályra van szüksége, de ők szeretik azt hinni, hogy ez mind szeretet. Még akkor is, ha ez egy kis rendetlenséggel jár.

Tom Hanks filmek – Dráma kategória

Joggal kijelenthető, hogy Tom Hanks a drámai filemk egyik uralkodója. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint például a Forrest Gumpban nyújtott alakítása, melyért Oscar-díjjal is jutalmazták.

Forrest Gump – 1994

A Savannah városka buszmegállójában különös mesemondó alak üldögél. Ő Forrest Gump, aki mindent látott és mindent átélt már, de ebből sok mindent nem értett. Nem ő a legfényesebb elme a földön, de hát az anyja is mindig azt mondogatta neki: „Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál.” Forrest pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt a XX. század fontos eseményein a harctértől a focipályáig, míg végül meg nem pihent igaz szerelme karjaiban. Annak ellenére, hogy IQ-ja nem szárnyal az egekig, egy rendkívül jólelkű és becsületes fiú. Minden véletlen a kezére játszik, így Amerika minden jelentős eseményén részt vett 1950-1970 között, és minden jelentős személyiséggel találkozott, köztük: Elvis Presley-vel, Lyndon Johnsonnal, JFK-vel, Richard Nixonnal. Forrest Gump elvégezte a főiskolát, háborúzott Vietnamban, élsportoló lett. Az egyetlen gond csak az, hogy túl buta megérteni ezen fontos események jelentőségét.

A Tom Hanks filmek között A Forrest Gump az egyik legstílusosabb. A forgatókönyv, a karakterek, a rendezés, a zeneválogatás mind nagyszerű, és több mint húsz évvel később egyetlen más filmnek sem sikerült ötvözni ezt az egyedi stílust.

Ryan közlegény megmentése

A háborús filmek történetét két korszakra oszthatjuk: Ryan közlegény megmentése előtt és után. A legnagyobb hatású háborús film, amelyet Steven Spielberg rendező kulcsfontosságú inspirációként említ, a Ryan közlegény megmentése a mozi egyik legnagyobb rendezői teljesítménye. A csatajelenetek annyira figyelemre méltóak a félelmetes technikai varázslatosságuk és hitelességük miatt (Spielberg köztudottan nem forgatta a D-Day landolási jelenetét, hanem őszinte spontaneitást akart), mint amiatt, hogy gyomorforgatóak és időnként szinte elviselhetetlenek. A rendíthetetlen, mesterien magával ragadó Ryan közlegény megmentése után, ezért sok korábbi második világháborús film ehhez képest furcsának és hamisnak tűnik. Ez a film egyedülállóan erőteljes a veteránok és szeretteik számára. Steven Spielberg rendező 1999-ben öt Oscar-díjat nyert el a filmjével, köztük a legjobb rendezésért járót is.

1944. június 6-án a normandiai partraszállás napján az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, így a vérveszteség óriási. Mindenütt sebesültek, halottak és cafatokra szakadt emberi testrészek. A pokol első bugyrán túljutott Miller százados (Tom Hanks) megmaradt kevés emberével újabb próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell jutnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasa James Ryan közlegényt. A főparancsnokság utasítására a közlegényt azonnal le kell szerelni, mivel három bátyja a háború különböző frontjain egyszerre vesztette életét, s a sereg ezzel adózik a családjának. A veszélyes és hosszú úton mindenkiben felmerül a valós kérdés: vajon miért ér többet ennek az embernek az élete, mint az érte küzdő kilenc emberé?

Phillips kapitány – 2013

A film a 2009 áprilisában történt eseményeket meséli el, amikor Richard Phillips a Maersk Alabama teherhajó-kapitány és kétgyermekes családapa, Afrika partjainál önként ajánlotta fel magát túszként egy négyfős szomáliai kalózcsoportnak, hogy ily módon próbálja megvédeni legénysége életét.

Technikailag hibátlan és szinte elviselhetetlen az általa generált feszültség, a kritikusok mind egybehangzóan dicsérték a filmet.