Ínygyulladás kezelése szódabikarbóna segítségével

Ínygyulladás kezelése szódabikarbóna segítségével

Az ínygyulladás fájdalmas és nyomasztó állapot lehet. A tünetek közé tartozik a vörös és duzzadt íny, amely gyakran vérzik. Lehet, hogy észrevette, hogy az íny fogmosás közben vérzik, és tapintásra érzékeny. Ez az ínybetegség első stádiuma, és elengedhetetlen, hogy lépéseket tegyen az íny állapotának javítása érdekében, mielőtt az rosszabbodik. Ha nem kezelik, az ínygyulladás súlyos problémákat, például fogvesztést okozhat. Ezek a természetes gyógymódok az ínygyulladás kezelésére segíthetnek, mint például az ínygyulladás kezelése szódabikarbóna alkalmazásával.

Megállítható az ínygyulladás házilag történő kezeléssel

A jó hír az, hogy sok mindent megtehet házilag a fogínygyulladás tüneteinek kezelésére. Ha korán elkezdik és helyesen használják, az ínygyulladás otthoni gyógymódjai segíthetnek enyhíteni a tüneteket és javítani a száj egészségét.

Az ínygyulladás nagyon gyakori fogínybetegség, amely minden korosztályt érinthet. Ez egy ínyfertőzés, amelyet a lepedék, a fogakon felhalmozódó ragadós film okoz. Amikor a lepedék elkezd felhalmozódni a fogakon, az ínyirritációt okozhat. Ha nem kezelik, a lepedék megkeményedik és fogkővé válik. Amint kialakult a fogkő, azt fogorvosnak kell eltávolítania. Az ínygyulladás otthoni kezelésének kulcsa tehát az, hogy megszabaduljunk a lepedéktől, mielőtt fogkővé válna.

A legjobb, ha azonnal elkezdi a kezelést, amint az ínygyulladás tünetei megjelennek. Az állapot korai szakaszában való észlelése megkönnyíti a gyógyulást, és azt is megelőzheti, hogy az ínygyulladás súlyosabb állapotba forduljon.

Az első teendő, ha bármilyen irritációt, duzzanatot vagy fogínyvérzést észlel, az az, hogy megszabaduljon a lepedéktől. A lepedék eltávolításának legjobb módja, ha naponta legalább kétszer fogat mosunk. Ügyeljen arra, hogy legalább két percig végezze a fogmosást, és megfelelően tisztítsa meg a nehezen elérhető területeket. A fogselyem használata azért is szükséges, hogy a fogak közé kerüljön, és eltávolítsa a fogmosás által hátrahagyott ételmaradékokat. Kipróbálhatja az alábbi otthoni gyógymódok egyikét is, hogy segítsen meggyógyítani fogínyét.

Ha ezek az ínygyulladás otthoni gyógymódjai nem javítanak a tünetein, kérjen időpontot fogorvosához. Előfordulhat, hogy a fogíny és a fogak körül felgyülemlett lepedék eltávolítása érdekében szakszerűen meg kell tisztítani a fogait.

Ínygyulladás kezelése szódabikarbóna alkalmazásával

A fogínygyulladás egyik legnépszerűbb természetes gyógymódja a szódabikarbóna, amelyet természetes antibakteriális tulajdonságai miatt gyakran használnak fogászati ​​termékekben. A szódabikarbóna könnyen hígítható vízben, így tökéletes megoldást nyújthat az ínygyulladásra szódabikarbóna és víz felhasználásával. Ezzel moshatja a fogát, a gyulladt ínyre koncentrálva. A legjobb eredmény érdekében naponta kétszer, vagy háromszor mosson fogat szódabikarbóna oldattal.

A fogínygyulladás rossz leheletet is okozhat

Mivel a fogínygyulladást a fogakon lévő baktériumok okozzák, hosszú távon rossz leheletet okozhat. A kezdeti szakaszban a rossz lehelet nem jelenthet problémát, de ha az állapotot nem kezelik, akkor valószínűleg kellemetlen szagú lehet a lehelete. A probléma ellenőrzése érdekében gyakrabban mosson fogat, és naponta használjon fogselymet. A megfelelő fogászati ​​​​higiénia segíthet megszabadulni a rossz leheletet okozó baktériumoktól.