futás motiváció

Futás motiváció megszerzése

A futók szeretnek futni, de időnként mindenki úgy érzi, hogy kevés a motivációja. Ha nincs kedved futni, vagy olyan napod van, amikor a lábad sincs kedved megmozdítani, íme néhány furcsa, de hatékony futás motiváció módszer, amelyekkel biztosan ki kell jutnod az ajtón. Mert ahogy minden futó tudja, ha egyszer elindulsz, mindig boldog leszel, hogy futottál.

Szabadnapodon menj egy rövid sétára, amikor általában futnál

Még akkor is, ha nincs ütemezett futás, fontos, hogy egy kicsit mozgasd meg a tested. Ez lehet gyors gyaloglás, rövid biciklizés vagy akár egy alapfoglalkozás. Ha olyan ember vagy, aki küszködik a rutin betartásával, menj el egy reggeli sétára a szabadnapodon, amikor általában a reggeli futásra mennél. Így az ütemterv következetes marad, és a tested is jól megmozgatod.

Ébredj fel és azonnal vedd fel a futóruhádat

Amikor felkelsz az ágyból, különösen, azonnal vedd fel a ruháidat és cipőidet. Ha felvetted a felszerelésed, nem tudsz visszafeküdni (szinte tudományosan bebizonyították, hogy sportmelltartóban nem tudsz elaludni). Ráadásul, hacsak nem vadonatújak, a futócipők nem illenek jól az ágyneműhöz.

Ha munka utáni futó vagy, javasoljuk, hogy abban a percben vedd fel futóruhádat, amikor belépsz az ajtón. Ezenkívül ne ülj le, mert lehet, hogy nem tudsz majd felállni.

Ne nézd az órádat

Amikor elkezded a futást, egy mágneses húzás ellenőrzi az órádat. Olyan ez, mintha a Garminod a neveden szólít, és azt mondaná: „Nézz rám” Állj ellen a kísértésnek, ameddig csak lehetséges, mert szinte mindig azt írja, hogy csak négy perc telt el, pedig 15-nek tűnt.

Mentális gimnasztika

Mindenki csinált már futás közben néhány őrült mentális gimnasztikát, ami valahogy így megy: „Múlt héten futottam 8K-t, ma pedig 10K-t, szóval kidobom az útból azt a 2K-t, és utána csinálom a szokásos gyakorlatomat.”

A legtöbb futó töredékekre bontja futásait, hogy meggyőzze magát arról, hogy lényegében vége. Ha nehéz napod van, ez egy nevetséges, de megdöbbentően hatékony gyakorlat a futás motiváció megszerzésére.

Ments el egy új albumot a futáshoz

Ha van egy új zenéd, amelyet nagyon szívesen hallgatsz, mentsd el futáshoz. Ez azt jelenti, hogy már nem csak futsz, hanem futsz és hallgatod az új albumot.

Cukorka edzés előtti táplálékként

Az egyszerű cukor a futó barátja, különösen egy kemény edzés előtt. Ha 30 perccel a bemelegítés után egy kicsit éhesnek érzed magad, ne rakd vissza a gyümölcsöt és zöldséget, vegyél egy maroknyit inkább. Ideális esetben elég jól feltöltődtél a nap folyamán ahhoz, hogy ne kelljen az utolsó pillanatban cukrozni, de ha igen, akkor ez egy jó kiindulópont.