Cristiano Ronaldo Juventus

Cristiano Ronaldo élete, felesége és gyerekei

Cristiano Ronaldo 1985 február 5-én született, Európa-bajnok portugál labdarúgó, aki leggyakrabban bal szélső pozícióban játszik.

A Real Madrid 2009 nyarán 94 millió euróért szerződtette, így ekkor a világ legdrágább játékosának számított. 2018-tól a Juventus FC igazolt játékosa, majd 2021-ben a Manchester United vásárolta meg. Klubcsapatain kívül a portugál labdarúgó válogatott állandó tagja, és csapatkapitánya.

Juventus korszak

Cristiano Ronaldo élete

Cristiano Ronaldo a portugál Madeira szigetén született, és a funchali Santo António-ban nőtt fel. Anyja, Maria Dolores dos Santos Viveiros da Aveiro szakács, és Apja, José Dinis Aveiro, kertész. Van egy idősebb testvére, Hugo, és két idősebb nővére, Elma és Liliana Cátia „Katia”, aki énekes. Édesanyja elárulta, hogy el akarta vetetni őt a szegénység és apja alkoholizmusa miatt, de orvosa nem volt hajlandó elvégezni az eljárást. Cristiano Ronaldo élete nehezen indult, katolikus és elszegényedett otthonban nőtt fel, szobáján testvéreivel osztozott.

Gyerekként Ronaldo 1992 és 1995 között az Andorinha amatőr focicsapatban játszott, ahol az édesapja volt az edző. A későbbiekben még két évet töltött el a Nacionalnál. Élete és pályafutása egyre jobbra fordult, mikor 1997-ben, 12 éves korában, három napos edzés próbajátékon szerepelt a Sporting-al, akik azon nyomban leszerződtették. Ezt követően Madeiráról a Lisszabon melletti Alcochete-be költözött, hogy csatlakozzon a Sporting többi ifjúsági játékosához a klub labdarúgó akadémiájához. 14 éves korára Ronaldo úgy gondolta, hogy képes félprofi játékra, és megállapodott anyjával, hogy abbahagyja tanulmányait annak érdekében, hogy teljes mértékben a futballra összpontosítson. Bár népszerű volt az iskolában a többi diák körében, kizárták, miután széket dobott tanárának, aki szerinte nem tisztelte őt. Egy évvel később azonban szívbetegséget diagnosztizáltak nála, ez az állapot arra kényszeríthette, hogy feladja a focit. Ronaldo átesett a szívműtéten. A beavatkozás után néhány órával elbocsátották a kórházból, és néhány nappal később folytatta az edzést.

Pályafutása

Első felnőtt csapata a Sporting Lissabon volt, ahol a nagy csapatba 2001-ben került fel. Itt összesen csak egy sikeres szezont töltött. Ezután a Manchester United 12m fontért leigazolta.

A vörös ördögöknél egészen 2002-2009 között játszott, mely idő alatt háromszoros bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres ligakupa-győztes lett. Megnyerte az angol szuperkupát, a Bajnokok Ligáját, és a FIFA klub világbajnokságot is. Ezen kívül a Manchester játékosaként Aranylabdás is lett. A 2007–08-as idényben 42 gólt szerzett az idény során, mely ezidáig egyéni és klubrekord is volt. Ezzel megdöntötte George Best 33 gólt számláló rekordját, amit csaknem 40 éven át senki nem tudott beérni. Ronaldot ebben a szezonban az aranycipővel is kitüntették, nyolc ponttal előzte meg a másik jelöltet, Dani Güizát.

Real Madrid

2009 nyarán a Real Madridhoz szerződött rekordnak számító 94m euróért, így vagyona jócskán gyarapodott. 40 gólt szerzett a 2010-2011-es évben, megdöntve ezzel Hugo Sánchez és Telmo Zarra 38 gólos rekordját.

A következő évben ezt a rekordot Lionel Messi 50-re javította. Ronaldo is feljebb tornászta saját csúcsát ugyanebben a szezonban 46-ra, a következő évben pedig 48-ra. Ő szerezte a Real Madrid történetének legtöbb gólját (61) is egy idényen belül. A korábbi gólrekordot még Puskás Ferenc tartotta 49 lőtt góllal.

Juventus

Hosszú hónapokig folytak a tárgyalások és 2018 július 10-én az olasz Juventus együtteséhez szerződött 100 millió euróért.

A Serie-A-ban igazán sikeres éveket töltött el, mivel kétszer nyerték meg a bajnokságot (2018-19, 2019-20) és az olasz szuperkupát (2018, 2020) is.

Manchester United

2021 augusztus 27-én a Manchaster United csapata bejelentette Cristiano Ronaldo leigazolását. Az angol klub 23m eurót fizetett a csatárért, akinek az éves fizetése szintén ennyibe fog kerülni csapatának.

Úgy fest megtérülni látszik a befektetett összeg, mert Ronaldo bomba formában van, mivel már az első mérkőzésén a Newcastle ellen két góllal indított.

Portugál válogatott

2003 óta játszik a válogatottban és 2010 évtől a csapatkapitányi posztot is ő tölti be. 2016-ban Európa-bajnok volt, 2019-ben Nemzetek Ligája győztes, továbbá 2006-ban negyedik helyen végzett a Portugál válogatottal a világbajnokságon. Ő a válogatott szereplési-, és gólrekordere is. A válogatott mérkőzéseken ő szerezte a legtöbb gólt az európai játékosok közül.

Cristiano Ronaldo felesége

2009 novemberében titokban feleségül vette Georgina Rodriguez modellt, ugyanis Georgina és Cristiano Ronaldo édesanyja nincsenek jóban. Így a focista úgy döntött, a családi béke megőrzése érdekében senkit nem értesítenek az esküvőről.

Cristiano Ronaldo felesége

Cristiano Ronaldo felesége Georgina táncosnő volt, mielőtt modell karrierre váltott, azonban az argentin szépségnek még lesz ideje a múltbeli szenvedélyének hódolni.

Cristiano Ronaldo vagyona

Becslések szerint Cristiano Ronaldo vagyona 2021-ben körülbelül 450 millió euró, azaz átszámítva 160 milliárd forint lehet, így nem véletlenül tartják a világ egyik leggazdagabb és legjobban fizetett sportolójának. A Forbes szerint 109 millió dollárral gyarapodott vagyona 2019-ben, ezzel ő lett a második legjobban fizetett sportoló Lionel Messi után. Jövedelmének több mint 40% -a olyan cégekkel történt reklám szerződésekből származik, mint a Tag Heuer, a Clear Haircare és a Nike. A hírek szerint Ronaldo szerződése a Nike-val, az élete során kb. egymilliárd dollárt fog jövedelmezni.

Cristiano Ronaldo vagyona egy jó részét a legnagyobb hobbijában, az autóiban tartja. Jelenleg egy 300.000 dolláros Lamborghini Aventadort vezet. 2019-ben 360.000 dollárt érő Rolls Royce-ot adott hozzá a gyűjteményéhez, egy olyan autóhoz, amelyet csak a világ legjobb és leggazdagabb emberei tudtak birtokolni.

Egy 6,2 millió dolláros villában él La Fincában, mely egy exkluzív madridi közösség. Olasz ingatlanuk fedett és szabadtéri medencével, és egy játszószobával is rendelkezik a gyermekei számára.

Cristiano Ronaldo háza

Továbbá található a házban egy saját edzőterem is, mely, minden olyan felszereléssel tartalmaz, amelyre Cristianónak szüksége lehet a teste karbantartásához és a futballmeccsekre való edzéshez.

Vagyonának szintén egy jó részét a szülővárosában nyitott szállodába fektette be.

Ronaldot 160 ezer dollár értékű Jacob and Co. karórával is rendelkezik. Állítólag közel 30 ezer dollárt fizetett azért, hogy viaszszobrot készíttessen magáról, amelyet otthonában tart.

Ronaldo Gyerekei

Jelenleg Cristiano Ronaldo négy gyermek édesapja. Fiát, ifjabb Cristianót (2010) és ikreit (2017), Evát és Matteót béranyák hozták a világra, melyet sokáig titkolt és nem kívánt nyilvánosságra hozni. Viszont legkisebb gyermekének, Alanának a vér szerinti édesanyja felesége, Georgina.

Cristiano Ronaldo gyerekei