Kitűnő fehérjedús reggeli, minden nélkülözhetetlen tápanyag megvan benne. Ilyen egy fehérjedús egészséges reggeli.
Elkészítés:
Kimérsz kb. 190-200g vizet egy turmixos pohárba és hozzáadod a fagyasztott erdei gyümölcsöt. Mikroba felmelegíted, míg gőzölögni kezd. Ekkor hozzáadod a fehérjeport, a lenmagot és összerázod. Ezt követően ráöntöd a zabpehelyre. Összekavarod és fogyaszthatod. Ezzel el is készült pillanatok alatt egy fehérjedús egészséges reggeli. Jó étvágyat!
Zabpehely
A zab hihetetlenül tápláló, tápanyag-összetétele kiegyensúlyozott. Jó szénhidrát- és rostforrás. Több fehérjét és zsírt tartalmaz, mint a legtöbb gabona. A zab fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidáns növényi vegyületeket tartalmaz.
Koleszterin: 0mg
Nátrium: 49mg
Kálium: 61mg
A-vitamin: 433 IU
Kalcium: 80mg
Vas: 6mg
B6-vitamin: 0,3mg
Magnézium: 26mg
A zabpehely előállításakor a zabszemeket gőzölik, majd pelyhet készítenek belőlük. Ez a folyamat tartósítja a zabban lévő egészséges olajokat, így tovább maradnak frissek, és a zabpehely nagyobb felületének köszönhetően gyorsabban megfőzhető.
A 2. típusú cukorbetegség egy gyakori betegség, amelyet jelentősen megemelkedett vércukorszint jellemez. Ez általában az inzulin hormon iránti érzékenység csökkenéséből származik.
A zab hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez, különösen azoknál, akik túlsúlyban vannak vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Javíthatja az inzulinérzékenységet is.
Ezeket a hatásokat elsősorban a béta-glükán azon képességének tulajdonítják, hogy vastag gélt képezzenek, amely késlelteti a gyomor ürítését és a glükóz vérben történő felszívódását.