zabpelyhes reggeli

Zabpelyhes fehérjedús egészséges reggeli

Kitűnő fehérjedús reggeli, minden nélkülözhetetlen tápanyag megvan benne. Ilyen egy fehérjedús egészséges reggeli.

Elkészítés:

Kimérsz kb. 190-200g vizet egy turmixos pohárba és hozzáadod a fagyasztott erdei gyümölcsöt. Mikroba felmelegíted, míg gőzölögni kezd. Ekkor hozzáadod a fehérjeport, a lenmagot és összerázod. Ezt követően ráöntöd a zabpehelyre. Összekavarod és fogyaszthatod. Ezzel el is készült pillanatok alatt egy fehérjedús egészséges reggeli. Jó étvágyat!

Mennyiség
Étel
Fehérje
Szénhidrát
Zsír
Kalória
Tejsavó fehérje
20g
16,4g
0,8g
1,5g
82
Zabpehely
105g
12,6g
64,1g
6,5g
384
Örölt lenmag
15g
2,7g
0,2g
6,3g
80
Erdei gyümölcs
80g
1,4g
7,3g
0,6g
59
Összesen
220g
33,1g
72,4g
15g
606

Zabpehely

A zab hihetetlenül tápláló, tápanyag-összetétele kiegyensúlyozott. Jó szénhidrát- és rostforrás. Több fehérjét és zsírt tartalmaz, mint a legtöbb gabona. A zab fontos vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidáns növényi vegyületeket tartalmaz.

Koleszterin: 0mg
Nátrium: 49mg
Kálium: 61mg
A-vitamin: 433 IU
Kalcium: 80mg
Vas: 6mg
B6-vitamin: 0,3mg
Magnézium: 26mg

A zabpehely előállításakor a zabszemeket gőzölik, majd pelyhet készítenek belőlük. Ez a folyamat tartósítja a zabban lévő egészséges olajokat, így tovább maradnak frissek, és a zabpehely nagyobb felületének köszönhetően gyorsabban megfőzhető.

A 2. típusú cukorbetegség egy gyakori betegség, amelyet jelentősen megemelkedett vércukorszint jellemez. Ez általában az inzulin hormon iránti érzékenység csökkenéséből származik.

A zab hozzájárulhat a vércukorszint csökkentéséhez, különösen azoknál, akik túlsúlyban vannak vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. Javíthatja az inzulinérzékenységet is.
Ezeket a hatásokat elsősorban a béta-glükán azon képességének tulajdonítják, hogy vastag gélt képezzenek, amely késlelteti a gyomor ürítését és a glükóz vérben történő felszívódását.