Könnyen elkészíthető fitness receptek

Könnyen elkészíthető fitness receptek

Itt olyan egészséges fitness receptek kerülnek bemutatásra, amelyek nem áldoznak fel a zsíros eredetükben fellelhető ízekből. Az emberek azt gondolhatják, hogy az egészséges táplálkozás unalmas, de ez áll a legtávolabb az igazságtól. Továbbra is ízletes ételeket fogyaszthatsz egészségesebb alternatívákkal. Hiszek abban, hogy mindent lehet fogyasztani, de mértékkel. Néha kell főzni olyat, amit sokan szemét kajának neveznek, mivel így könnyebb fenntartani a helyes táplálkozást a mindennapokban.

Könnyű garnélarák Teriyaki szósszal

Garnélarák Teriyaki szósszal

Ha szereted a garnélarákot, az egyszerűen elkészíthető fitness receptek közül a Teriyaki garnélarák minden idők kedvenc tengeri herkentyű receptjévé válik. Az egyik kedvenc fehérjeforrásunk a garnélarák, mely alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú, továbbá magas a fehérjetartalma. Ha szorít az idő, és egy gyors tengeri-vacsora receptet keresel a család számára, akkor ez az egyszerű garnélarákos teriyaki recept jól fog jönni. Mindössze 20 percet vesz igénybe az elkészítése, de ha nem vagy egy konyhatündér, akkor sem tart tovább 30 percnél.

A Teriyaki garnélarák fitness recept alapanyagai és elkészítése

  • Egy gerezd fokhagyma – lehetőleg friss fokhagymát használjunk.
  • Frissen reszelt gyömbér – ha nehezen találsz friss gyömbért, használhatsz a gyömbérport.
  • Darált chili – ha gyereke is esznek belőle, ezt az összetevőt kihagyhatod.
  • Szójaszósz – használj alacsony nátriumtartalmú változatot.
  • Kukoricakeményítő – ez az összetevő segít besűríteni a szószt, de ha nem szretnéd használni, jó lehet helyette a liszt is.
  • Méz – ha nincs méz, használhatsz barna cukrot.
  • Rizsbor – ettől jobb ízű lesz, mint az ecettől, de lehet improvizálni.
  • Garnélarák.
  • Olivaolaj.
  • Zöldhagyma és szezámmag – díszítéshez és ízesítéshez.

Egy kis tálban keverjük össze a teriyaki szósz hozzávalóit. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a garnélarákot, és kevergetés mellett 3-4 percig főzzük. Öntsük fel a teriyaki szósszal, és folyamatos kevergetés mellett főzzük még 1-2 percet. A garnélarák akkor lesz tökéletes, amikor rózsaszín és nem átlátszó, míg a szósznak sűrűnek kell lennie, hogy egyenletesen bevonja a garnélarákot. Díszítsük zöldhagymával, szezámmaggal és főtt rizzsel tálaljuk.

Spárgával töltött csirkemell

Spárgával töltött csirkemell

A fitness receptek között a spárgával töltött csirkemell következik, mely finom, lédús, ketobarát, könnyen elkészíthető.

Az alacsony szénhidráttartalmú spárgával töltött csirke recept elkészítéséhez csak néhány összetevőre van szükség, így a vacsora pillanatok alatt elkészül. Unod már az egyszerű csirkemelleket? Gondold újra a kedvenc csirkereceptedet, és töltsd meg kedvenc- zöldségeddel és sajtoddal. Köretként tálalhatod zöldségágyon, barna rizzsel vagy quinoával is remekül megállja a helyét.

A spárgával töltött csirkemell fitness recept alapanyagai és elkészítése

Először is melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Helyezd a csirkét egy tiszta vágódeszkára, és szórd meg olasz fűszerekkel, fokhagymaporral, paprikával, sóval és borssal. Vágj hosszában bele a csirkébe, hogy egy zseb alakuljon ki. Ügyelj arra, hogy ne vágd át egészen és kezd a mell felső vastag részével. Töltsd meg a csirkét három szál spárgával, pár szelet szárított paradicsommal és egy mozzarellával ,majd zárd be a zsebet egy fogpiszkálóval.

Közepes-magas lángon hevítsd fel az olajat a serpenyőben. Ezután add hozzá a csirkét, és oldalanként 3-5 perc alatt süsd meg szép aranybarnára. Ez kb. 15-20 percet fog igénybe venni, vagy amíg megpuhul, és a belseje már nem lesz rózsaszín.