csirkemell kalória

Csirkemell kalória és tápanyag tartalma

A csirkemell kalória tartalma nagy részét a fehérje biztosítja, mely nélkülözhetetlen a szövetek felépítéséhez és helyreállításához, valamint az izomtömeg fenntartásához. Ezen kívül számos fontos tápanyagban gazdag, beleértve a fehérjét, a niacint, a szelént és a foszfort. A szelén nyomelem szükséges a megfelelő immunműködéshez, a pajzsmirigy egészségéhez és a termékenységhez.

A csirkemell gazdag B-vitaminokban is, amelyek központi szerepet játszanak az energiatermelésben, a DNS-szintézisben és az agy egészségében.

Tekintettel arra, hogy a csirkemell kalória tartalma alacsony, viszont magas fehérjetartalmú, ez különösen előnyös lehet a fogyáshoz, amennyiben nem zsírban sütve készítik el. Sőt, a fehérje részt vesz a kalcium anyagcserében és fontos a csontok egészségének optimalizálásában.

Csirkemell kalória és tápanyag tartalma 100g termékre vonatkoztatva

Fehérje
Szénhidrát
Zsír
Telített
Koleszterin
Kalória
22,5g
0g
2,62g
0,56g
73
120

Egy trükk, hogy a csirkemell szaftos maradjon

A könnyű és egészséges trükk lényege, hogy a csirkemell szaftos és ízletes maradjon az elkészítés után is, a sóoldatban rejlik.

A sóoldat egy olyan technika, amelyet a konyhában alkalmaznak, mely mindenféle húsos étel esetén használható. Ez a technika nagy mennyiségű víz felhasználásán alapul, fontos százalékban sóval és fűszerekkel. Ez a fajta készítmény kivételes módon hidratálja a húsokat, mely például a csirkemellnél, de sertéshús vagy nyúl számára is kiváló. A húsokat általában ebben a pácban hagyják pihenni körülbelül 24 órán át, majd ezután grillezik. Íme a pácolás receptje:

  • 2 liter víz;
  • 70 gramm finom só;
  • kifacsart narancslé;
  • fél gerezd fokhagyma;
  • 3-4 babérlevél;
  • szegfűszeg;
  • bors.

Az antibiotikum és a csirkemell
A magyarországi baromfiágazat igen nagy kapacitású termelő, de ennek ellenére igen sok csirkehúst importálunk. De vajon biztosan tudjuk, hogy mit eszünk? A fogyasztók egyik legnagyobb félelme a csirkehús antibiotikum tartalmával függ össze. Az antibiotikumos és a gyógyszeres kezelés csak gyógyítási célokra engedélyezett. A beadás után azonban az állatot bizonyos ideig tilos vágni, annak biztosítása érdekében, hogy a gyógyszer nyoma ne legyen a húsban. Ennek ellenére sajnos nem lehetünk benne biztosak, hogy mit is fogyasztunk valójában, de sajnos ez nem csak a csirkemellel van így.

Hasonló cikkek kalória témában