lehúzás nyakhoz kezdés

Nyakhoz húzás széles fogással

A nyakhoz húzás gyakorlatot így is ismerheti

– Nyakhoz húzás széles fogással
– Háthoz húzás
– Lehúzás csigán

Gyakorlat

A nyakhoz húzás széles fogással vagy a mellhez húzás nagyon népszerű gyakorlatok. Mindkét gyakorlat hasonló módon dolgoztatja meg a hátizmokat. A nyakhoz húzás variációja jó módszer arra, hogy egy kicsit más szögből eddze a hátizmokat. Viszont a legtöbb ember számára nem éri meg a kockázatot, mert természetellenes helyzetbe hozza a vállízületet, és túlságosan megterheli a rotátor izmokat, ami sérüléshez vezethet. Természetesen megfelelő technikával és megfelelő súllyal minimalizálhatja ezt a kockázatot.

Előkészület

Fogja meg a rudat széles kézfogással (tenyérrel előrefelé), és üljön le. Rögzítse a térdeit a párnák alatt, hogy stabil helyzetet biztosítson a mozgás során. Teljesen kinyújtott kézzel kissé előre hajolva, hogy a rúd biztonságosan haladhasson közvetlenül a feje mögött. Ez lesz a kiinduló helyzet.

Végrehajtás

Lélegezzen be és kezdje el húzni a súlyt egyenesen lefelé a feje mögé, először a lapockáival, majd a karjaival húzva. Álljon meg és nyomja össze a lapockáját, amikor a rúd eléri a feje középső részét, és a karjai párhuzamosak a padlóval. Engedje vissza a súlyt ellenőrzött módon a kiindulási helyzetbe, és lélegezzen ki. Végezze el a kívánt mennyiségű ismétlést.

Ajánlások

– A fogás biztosításához és az alkar sérülésének elkerülése érdekében használhat kampós markolatot és a csuklópántokat.
– Irányítsa a mozgást, tartsa a törzsét egyenes helyzetben, és ne hajoljon előre.
– A mozgás negatív részét kétszer hosszabb ideig végezze, mint a pozitívat.
– Az edzés végén hajtsa végre ezt a gyakorlatot, amikor a hátizmai már kimerültek, akkor nem kell túl nehéz súlyt használni.
– Kerülje el ezt a gyakorlatot, ha bármilyen típusú vállsérülése van, vagy fájdalmat érez a gyakorlat során.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük