fekvenyomás egykezes súlyzóval

Fekvenyomás egykezes súlyzóval

fekvenyomás kézisúlyzóval fekvenyomás egykezes súlyzóval

A fekvenyomás egykezes súlyzóval gyakorlatot így is ismerheti

  • Egykezes fekvenyomás
  • Fekvenyomás kézisúlyzóval

A fekvenyomás egykezes súlyzóval egy alapvető mellizom építő gyakorlat, amely elsődlegesen a mellkas középső részét fejleszti. Nagyszerű tömeg- és erőépítő gyakorlat. Az egykezes súlyzók nagyobb mozgástartományt tesznek lehetővé, mint a rúd, így alul jobb nyújtást, felül pedig jobb összehúzódást eredményez.

Gyakorlat

Fogd meg a súlyzókat, normál fogással (tenyér befelé nézzen), helyezd a súlyzókat a combod végére, és ülj le az egyenes pad szélére. Ezután segíts kis lendületet venni a súlyzóknak a combjaiddal, mialatt hátradölsz a padon, és a súlyzókat egyenesen a mellkasod fölé helyezed vállszélességben. Forgasd előre a súlyzókat úgy, hogy a tenyered a lábad felé nézzen (mint normál fekvenyomásnál). Ez lesz a gyakorlat kiinduló poziciója.

Amikor belélegzed a levegőt, indítsd el a súlyzókat irányított mozdulattal lefelé, amíg a súlyzók a mellkas vonalát el nem érik. A felkarod, az alkaroddal 90 fokos szöget zárjon be. Ebből a helyzetből nyomd vissza a súlyzókat a kiinduló pontba, miközben kilélegzed a levegőt. Feszítsd meg a mellkast a felső ponton, tartsd meg egy másodpercig, és ismételd meg a mozgást, a kívánt ismétlésszámban.

Ajánlások

  • Mozgasd a súlyt enyhén ívesen, mely segít abban, hogy a mozgás alján jól nyúljon, a tetején pedig jobban összehúzódjon az izom.
  • Ne nyomd ki a súlyt teljesen, mivel ez segít fenntartani a mellizmok állandó feszültségét, ami nagyobb fejlődéshez vezet.
  • Koncentrálj arra, hogy a súlyzók a mozgás alatt teljesen kiegyensúlyozottak és kontroll alatt maradjanak, a negatív fázist kétszer hosszabb ideig végezd, mint a pozitívat.
  • Ha végeztél az ismétlésekkel, ne dobd le a súlyzókat, mivel ez túlzottan megterheli a rotátor köpenyt, és váll sérüléshez vezethet.