Crossfit

A CrossFit egy fitness irányzat, amelyet Greg Glassmann alapított 2000-ben, majd az évek során egyre elterjedtebbé vált a világon.
A CrossFit fizikai magában foglalja a nagy intenzitású intervallum edzést, az olimpiai súlyemelést, erőemelést, torna gyakorlatokat. Egyszerűen kifejezve a crossfitt egy magas intenzitáson végzett funkcionális edzésmódszer. A crossfitt népszerűsége megállíthatatlanul nővekszik és mára már több mint 15.000 hivatalos crossfitt terem van jegyezve a világon.

Greg Glassman és Lauren Jenai 2000-ben alapították a CrossFit Inc.-t. A társaságot néhány évvel korábban, 1996-ban, Cross-Fit- ként hozták létre. Az első CrossFit tornaterem a kaliforniai Santa Cruzban található. 2005-re 13 terem volt, ma már több mint 15.000. A CrossFit-hez kapcsolódó edzők között szerepel Louie Simmons , John Welbourn és Bob Harper.
Glassman teljes jogú taggá vált a társaságban a Jenaival történt válás után, aki megpróbálta eladni a társaságban lévő részesedését egy külső fél számára, ám Glassman 16 millió dolláros kölcsönnel kivásárolta.

A CrossFit egy erősítő, kondicionáló és általános fitneszprogram, amely elsõsorban az aerob testgyakorlás, a tornaterem (saját testsúlyos gyakorlatok) és az olimpiai súlyemelés keverékéből áll. A CrossFit Inc. erősségi és kondicionáló programját úgy határozza meg: mint állandóan változatos funkcionális mozgások, amelyeket nagy intenzitással hajtanak végre azzal a céllal, hogy javítsák a kondiciót.