oldalemelés állva

Oldalemelés állva súlyzóval

Így is ismerheti

– Oldalemelés állva
– Oldalemelés kézisúlyzóval

Gyakorlat

A váll gyakorlatok közül az oldalemelés állva kézi súlyzóval az egyetlen izületi izolációs testépítő váll gyakorlat. Erősíti a vállizmok oldalsó fejét, amely szélességet ad a felsőtestnek, és létrehozza a kívánt “V” alakot. A gyakorlat sokféleképpen hajtható végre – kábelekkel, gépekkel, szalagokkal, láncokkal.

Kivitelezés

Fogja meg a súlyzókat, és álljon egyenesen. A súlyzókat tartsa az oldala mellett és a tenyere nézzen a test felé. Tartsa kissé a súlyzókat a testétől, hogy állandó feszültség maradjon az izmokon. Ez lesz az oldalirányú emelés kiinduló pozíciója.
Miközben emeljük a karunkat lélegezzük be. A súlyzókat az oldalra emeljük, könyökünk kissé legyen meghajlítva. Emelje tovább a súlyokat egy olyan pontig, ahol a karjai párhuzamosak a padlóval. Tartsa a csúcsösszehúzódást egy másodpercig, és lassan engedje le a súlyokat az alsó helyzetbe anélkül, hogy megérintsék a testét. Kilégzést a mozgás negatív részénél kell végezni. Ismételje meg a kívánt ismétlés mennyiséget.

Ajánlások

Válassza ki azt a súlyt, amellyel 8-12 szabályos ismétlést el tud végezni. Ez a váll gyakorlat nem igényel nagy súlyokat. Koncentráljon az izom összehúzódására, és tartsa állandóan feszültség alatt az izmokat, ezért ne érintse testéhez a súlyzókat.
Tartsa mozdulatlanul a testét, és ne használja a lendületet vagy lendületet a súlyok emeléséhez.
Tartsa a hüvelykujját alacsonyabban, mint a kisujja (amikor vizet önt ki egy kancsóból), hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a delták oldalsó fejére.
Végezze el a mozgás negatív szakaszát kétszer hosszabb ideig, mint a pozitív.