quinoababkukorica

Egészséges étel recept – Quinoa babbal és mozarellával

Egészséges étel recept – Quinoa babbal és mozarellával

Elkészítés:

Megfőzöd a quinoát, összekevered a Happy Frucht Óriásbabbal és konzerves kukoricával. A végén feldarabolod a mozarellát és fogyasztod. Készen is van egy szuper egészséges étel. Jó étvágyat!

Mennyiség
Étel
Fehérje
Szénhidrát
Zsír
Kalória
Quinoa
80g
11,3g
45,8g
4,9g
294
Fehér óriás bab
60g
4,1g
9g
5,5g
64
Kukorica
30g
0,8g
5,4g
0,3g
29
Mozarella light sajt
125g
25,6g
1,9g
10,6g
206
Összesen
295g
41,8g
62g
16,3g
594

Quinoa

A Quinoa egy gabona egészséges növény, amelyet ehető magjaik miatt termesztenek. Technikailag nem gabonamag, hanem ál-gabona. Más szavakkal, alapvetően vetőmag, amelyet hasonló módon készítenek, és fogyasztanak el, mint a gabonát.

A Quinoa fontos egészséges étel volt az inka birodalom számára. „Minden gabona anyjának” neveztek, és azt hitték, hogy szent. Évezredek óta fogyasztják Dél-Amerikában, és csak a közelmúltban vált trendélelmiszerré a világban.

Manapság a quinoa és quinoa termékek megtalálhatók az egész világon, különösen az egészséges ételeket kínáló üzletekben és éttermekben, amelyek hangsúlyozzák a természetes ételeket.

Három fő típus létezik: fehér, piros és fekete.

Tápanyag-tartalom 100g nyers állapotban:

Fehérje: 14,1 g
Szénhidrát: 57,2g
Zsír: 6,1g, melyből telített: 0,7g
Rost: 7 gramm.

Vitamin:

B1-vitamin (Tiamin) 0.36 mg 32.7 %
B2-vitamin (Riboflavin) 0.318 mg 22.7 %
B3-vitamin (Niacin) 1.52 mg 9.5 %
B5-vitamin (Pantoténsav) 0.772 mg 12.9 %
B6-vitamin (Piridoxin) 0.487 mg 34.8 %
B8-vitamin (Kolin) 70.2 mg 16.5 %
B9-vitamin (Folsav) 184 µg 92.0 %
E-vitamin 2.44 mg 20.3 %

Ásványi anyag:

Cink 3.1 mg 31.0 %
Foszfor 457 mg 65.3 %
Kalcium 47 mg 5.9 %
Kálium 563 mg 28.1 %
Lutein+Zeaxantin 163 µg 1.6 %
Magnézium 197 mg 52.5 %
Mangán 2.033 mg 102 %
Réz 0.59 mg 59.0 %
Szelén 8.5 µg 15.5 %
Vas 4.57 mg 32.6 %

NRV% – Felnőttek számára ajánlott napi bevitel százalékban kifejezve

A Quinoa nem GMO, gluténmentes és általában organikusan termesztett. Annak ellenére, hogy technikailag nem gabonamag, mégis teljes kiőrlésű élelmiszernek számít.

A NASA tudósai ezt úgy tekintették, mint egy megfelelő növényt, amelyet az űrben termesztenek, főként annak magas tápanyag-tartalma, felhasználhatósága és termesztésének egyszerűsége miatt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük