Babos Tímea páros, eredmények, keresete, vagyona

Babos Tímea eredményei, párja és vagyona

Név: Babos Tímea
Született: Sopron, 1993. május 10.
Magassága: 179cm
Versenysúly: 68kg
Kéz: jobb

Magyar hivatásos teniszezőnő. Párosban hármoszor nyert világbajnokságot. Háromszoros junior-, és négyszeres Grand Slam-tonagyőztes, továbbá bronzérmet nyert az ifjúsági olimpián.

Tenisz karrier kezdete

2010-ben az Australian Openen a döntőben teniszezett párosban Gabriela Dabrowski mellett a junior páros versenyen.

Ugyanebben az évben a Roland Garos, a US Open és a wimbledoni junior páros versenyben is sikerült győzedelmeskedniük, ahol az amerikai Sloane Stephens volt a párja. A győzelmek mellett a nyári ifjúsági olimpián bronzérmet szerzett, mely versenyen Babos Tímea párja, An-Sophie Mestach teniszezőnő volt.

Felnőtt versenyek

Az eddigi legnagyobb sikerét a felnőtt versenyek során 2012 febuárjában érte el, azzal, hogy Monterreyben WTA-tornát nyert. Ezzel a teljesítményével felkerült a világranglista hatvannyolcadik helyére.
2012 június 17-én Birminghamban sikerült megszerezni párosban is az első WTA-győzelmét a tajvani Hszie Su-vej oldalán.

Ezután sorra jöttek a győzelmek, 2013 február 23-án Bogotában, a luxemburgi Mandy Minella-, április 1-én Monterreyben a Japán Date Kimiko-, április 22-én Marrákesben szintén Mandy Minella-, szeptember 14-én Takkenben Jaroszlava Svedova oldalán.

Babos Tímea páros párja

2014 január 10-én Sydneyben a cseh Lucie Šafářová mellett pályafutása hetedik WTA győzelmét is sikerült bezsebelnie.

A következő évben elsőként nyert a magyar tenisz történelmében indulási jogot a WTA Finals párosok versenyébe, melyet sajnos különösebb eredmény nélkül zártak.

2016. áprilisában a 39. helyen állt a világranglistán, ami addigi legjobb eredménye volt. Májusban a római salakpályás torna második fordulójában legyőzte Venus Williamset, de utána nem jutott tovább. A wimbledoni bajnokságon párosban, Jaroszlava Svedova párjaként a döntőbe jutott, de ott a Williams testvérek jobbnak bizonyultak náluk. A kiváló ranglista helyezése miatt részt vehet a 2016-os olimpiai játékokon, viszont az első fordulóban Petra Kvitová búcsúztatta. Az évet az eddigi legjobb, 26. helyen zárta a világranglistán.

A 2017-es év eleje sok sikertelen mérkőzéssel indult számára, így visszaesett a 63. helyre. Párosban eredményesebb volt, mivel januárban győztesen hagyta el a Sydney-ben rendezett premier tornát, majd májusban megnyerte a Morocco Opent. Szeptemberben Andrea Hlaváčkovával párban megnyerte a Taskentben és Québecben kupát, továbbá októberben a Kreml páros versenyt. Az év végén pedig megnyerték a WTA világbajnoki tornát.

Babos Tímea vagyona

A 2018 januárban rendezett Autralian Openen Babos tímea párjával 350e Ausztrál dollárt, azaz 70,5 millió forintot tehettek zsebre.

2019 novemberében 3-án, párjával, Kristina Mladenovical a Sencsenben rendezett WTA döntő megnyerése után 1 millió dollárt, azaz közel 300 millió forintot keresett.

Babos Tímea vagyona, melyet a pályafutása alatt megkeresett, meghaladja kétmilliárd forint.

Babos Tímea párja

2019-ben Tímea két és fél év együtt járás után szakított barátjával Péterrel. Elmondása szerint a távolság próbáját nem bírta ki a kapcsolatuk. A szakítás ellenére barátságban váltak el.

Azóta magánéletével kapcsolatban nem érkeztek új hírek.