Zumba fitness

Zumba fitness

A Zumba fitness egy olyan edzés, amely a latin-amerikai tánc különböző stílusaiból ihletett mozdulatokat tartalmaz, zenére adva elő. Világszerte népszerű és divatos edzéssé vált. A Zumba elképesztően hasonlít egy népszerű klub táncparkettjére szombat este.

Ez egy teljes testet átfogó edzés

A Zumba fitness a salsa és az aerobik kombinációjaként van jelen, nincs jó vagy rossz módja a zumbának. Amíg a zene ütemére mozogsz, részt veszel a gyakorlatban. Mivel a zumba magában foglalja az egész test mozgását – a karoktól a lábakig, akkor egy teljes testre kiterjedő edzést kapsz, amelyet nem érzel munkának.

Kalóriát és zsírt égetsz!

Egy 2012-ben végzett tanulmány szerint egy normál, 40 perces Zumba fitness óra átlagosan 9,5 kalóriát éget el percenként. Ez összesen 380 kalóriát jelent a teljes edzés alatt. Továbbá a kísérlet azt is bizonyította, hogy a 12 hetes Zumba program jelentős javulást eredményezett a résztvevők aerob erőnlétében.

Fejleszti az állóképességet

Mivel a Zumba fitness órák alatt lejátszott zene viszonylag pörgős, a ritmusra való mozgás már néhány edzés után is fejlesztheti az állóképességet. Egy 2014-es tanulmányban azt bizonyították, hogy egy 12 hetes Zumba program után a résztvevők csökkent szívritmust és szisztolés vérnyomást mutattak a munka növekedésével. Ezek a tendenciák egybeesnek az állóképesség növekedésével.

Javítja a szív- és érrendszeri állapotot

Az elfogadott fitneszipari irányelvek azt jelzik, hogy azok az egyének, akik szeretnék javítani szív- és érrendszeri edzettségüket, az alábbiak valamelyike ​​között gyakoroljanak:

  • HRmax 64 és 94 százaléka, ami egy sportoló maximális pulzusszámának mértéke.
  • A VO2 max 40-85 százaléka, ami a sportoló által felhasználható maximális oxigénmennyiség mértéke.

Ez teszi a zumbát az aerob kapacitás növelésének hatékony edzésévé, ami a szív- és érrendszeri erőnlét tökéletes mércéje.

A Zumba fitness segít a stressz levezetésében

Ha figyelmedet a táncra fordítod, és eltávolodsz a mindennapi teendőktől, az nagyszerű módja a stressz oldásának. Tanulmányok azt mutatják, hogy a Zumba fitness edzés nagyon hatékonyan csökkenti a fáradtságot, javítja az éberséget és a koncentrációt, valamint javítja az általános kognitív funkciókat. Minden edzés alkalmával endorfinok szabadulnak fel, amelyek pozitív érzéseket váltanak ki az egész testben.

Minél jobban élvezed az edzési rutint, annál valószínűbb, hogy ragaszkodni fogsz hozzá. Sokan azt mondják, hogy annyira jól érzik magukat a Zumba edzésen, hogy azt is elfelejtik, hogy valójában edzenek.

Egy hatékony Zumba program nemcsak egészségügyi, hanem társadalmi előnyeit is nyújtja a csoportos edzésnek. Az emberek jobb életminőséget élvezhetnek ezekkel a kombinált jutalmakkal.

Szóval készen állsz a táncra? Próbálj ki egy Zumba fitness órát a helyi edzőteremben még ma!