Valtteri Bottas fizetése és vagyona

Valtteri Bottas fizetése és vagyona

Jelenleg Valtteri Bottas fizetése még nem közelíti meg, többszörös világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton keresetét.

Valtteri Bottas fizetése

A 30-as éveiben járó finn pilóta piaci értéke állítólag 20 millió dollárt. A fizetése 2018-ban körülbelül 12 millió dollár volt. Pontos információk nincsenek, de több jelentés szerint a 2020-as szezonban fizetése 8-11 millió dollár körülire becsülhető.

Szponzorai

Bottast korábban két jól ismert finn cég, a Wihuri és a Kemppi támogatta. A Kemppi hegesztő cég, míg a Wihuri egy konglomerátum.

A 2019-es év kezdete előtt a Wihuri az előző szezon gyenge teljesítményét követően elvált Bottas-tól.

Valtteri Bottas 2020 júniusában jelentette be, hogy társul a finn sportcéggel, a Polarral. Érdekes módon Bottast már jóval a partnerség megkezdése előtt látták a Polar árukban sportolás közben.

Valtterit jelenleg a finn Abloy zárakkal foglalkozó vállalat és a luxus magánrepülőgép-társaság, az Insijets szponzorálja. Az Insijets költséghatékony repülőgép-társaság, amely szolgáltatásait a szezonon kívüli, üzleti, és szabadidős utazásai során használja.

Valtteri Bottas vagyona

Valtteri Bottas vagyona

Az Azurite Property örömmel jelentette be, hogy a Forma-1 szupersztárja, Valtteri Bottas a cég fő részvényese-, és globális márkanagykövete lett.

Az Azuritét Nigel Robertson, egy 20 éves monacói lakos alapította, akinek nagy hálózata van a Hercegség egész területén, és karrierjét a Scoot online címtárszolgáltatás elindításával építette, amely 2,5 milliárd font piaci részsesdést ért el. Ő volt az ASOS legnagyobb online befektetője, az online divatóriás, amelynek értéke ma már meghaladja a 3,9 milliárd fontot. Ezzel a befektetéssel Valtteri Bottas vagyona is igen jelentős mértékben gyarapodik.

Pályafutása

Valtteri Bottas, a finn pilóta 2013-ban debütált az F1-ben a Williamsnél. A 2016-os szezonig maradt a britt istállónál, majd Nico Rosberg távozása után a Mercedeshez került.

Első győzelmét a 2017-es orosz nagydíjon szerezte, majd ugyanebben az évben sikerült még kétszer a dobogó legmagasabb fokára állnia. A 2018-as év nem zárult sok sikerrel számára, mivel nem szerzett győzelmet az éve folyamán. 2019-ben viszont már négy első helyezést is tudott szerezni.

Bottas szerződése a Mercedesszel a 2020-as szezon végén járt le, de szerződést hosszabbítottak vele, és továbbra is maradt a Mercedesnél.

Hasonló cikkek Forma-1 témában

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük