tolódzkodás tricepszre otthon

Tolódzkodás tricepszre – testépítő gyakorlat

A tolódzkodás gyakorlatot így is ismerheted

– tolódzkodás tricepszre
– tolódzkodás otthon

A tolódzkodás az egyik legjobb gyakorlat, amely mindenki számára hasznos – a kezdőtől a haladóig. Nagyszerű gyakorlat a tricepsz fejlesztéséhez, továbbá átfogó méretet és erőt biztosít. Célszerű, hogy a kezdők és a középhaladók az edzés elején végezzék el a gyakorlatot, mert jó egyensúlyt és általános erőnlétet igényel. A haladók végezhetik az edzés végén, miután kimerítették a tricepszet.

Gyakorlat

Fogd meg a tolódzkodó rudakat tenyérrel felfelé, és helyezd magad a rudakra kissé behajlított és közvetlenül magad alatt lógó lábakkal. Tartsd kinyújtva a karjaidat, és egyenesen a testedet. Ez a tolódzkodás kiindulási helyzete.

Tolódzkodás végrehajtása

Lélegezz be és enged a tested lassan lefelé, miközben könyökeid a testedhez közel tartod. Enged le magad, amíg a felkar és az alkar 90 fokos szöget zár be. Azután lélegezz ki, és nyomd ki a tested a kiindulási helyzetbe a tricepsz segítségével. Feszítsd meg egy pillanatra a tricepszet a gyakorlat felső pontján, és kezd el a következő ismétlést. Ismételd meg a mozgást a kívánt mennyiségű ismétléshez.

Ajánlások

– A tricepsz izomzatának hangsúlyozásához, ha lehetőséged van rá használj olyan rudakat, amelyek enyhén kifelé irányuló szögben vannak, és tartsd a kezeidet vállszélességben.
– A gyakorlat során tartsd befelé a könyöködet, hogy a tricepsz izmokra helyeződjön a hangsúly.
– Tartsd a könyökeidet majdnem teljesen kinyújtva a tolódzkodás tetején, hogy megőrizd a tricepsz feszültségét és csökkentsd a könyökízületre nehezedő nyomást.
– Vállcsatlakozásának sérülésektől való védelme érdekében ne menj mélyebbre, mint ahol a felkarod párhuzamos a padlóval.
– Végezd a tolódzkodás negatív szakaszát kétszer hosszabb ideig, mint a pozitívat.
– A haladók használhatnak súlyt övre kötve, amely lehetővé teszi az intenzitás növelését.