tolódzkodás tricepszre otthon

Tolódzkodás tricepszre, mely otthon is végezhető

A tolódzkodás tricepszre az egyik legjobb gyakorlat, amely mindenki számára hasznos – a kezdőtől a haladóig. Nagyszerű lehetőség a tricepsz fejlesztésére, továbbá átfogó méretet és erőt biztosít. Célszerű, hogy a kezdők és a középhaladók az edzés elején végezzék el a gyakorlatot, mert jó egyensúlyt és általános erőnlétet igényel. A haladók végezhetik az edzés végén, miután kimerítették a tricepszet.

Hatalmas előnye a gyakorlatnak, hogy csupán két egymással párhuzamos rúd kell hozzá, így a tolódzkodás otthon is könnyűszerrel végezhető. Amennyiben lehetőség van rá, érdemes olyan rudakon végezni, melyek viszonylag közel vannak egymáshoz, mivel a szélesebb kéztartás jobban dolgoztatja a mellkas izmait.

A tolódzkodás tricepszre helyes végrehajtása

A gyakorlat kezdő poziciója. Tolódzkodás otthon.

Fogd meg a tolódzkodó rudakat tenyérrel felfelé, és helyezd magad a rudakra kissé behajlított és közvetlenül magad alatt lógó lábakkal. Tartsd kinyújtva a karjaidat, és egyenesen a testedet. Ez a tolódzkodás tricepszre gyakorlat kiindulási helyzete.

Lélegezz be és enged a tested lassan lefelé, miközben könyökeid a testedhez közel tartod. Enged le magad, amíg a felkar és az alkar 90 fokos szöget zár be. Azután lélegezz ki, és nyomd ki a tested a kiindulási helyzetbe a tricepsz segítségével. Feszítsd meg egy pillanatra a tricepszet a gyakorlat felső pontján, és kezd el a következő ismétlést. Ismételd meg a mozgást a kívánt mennyiségű ismétléshez.

Ajánlások

  • A tricepsz izomzatának hangsúlyozásához, ha lehetőséged van rá használj olyan rudakat, amelyek enyhén kifelé irányuló szögben vannak, és tartsd a kezeidet megközelítőleg vállszélességben.
  • A gyakorlat során tartsd befelé a könyöködet, hogy a tricepsz izmokra helyeződjön a hangsúly.
  • Tartsd a könyökeidet majdnem teljesen kinyújtva a tolódzkodás tetején, hogy megőrizd a tricepsz feszültségét és csökkentsd a könyökízületre nehezedő nyomást.
  • Vállcsatlakozásának sérülésektől való védelme érdekében ne menj mélyebbre, mint ahol a felkarod párhuzamos a padlóval.
  • Végezd a tolódzkodás negatív szakaszát kétszer hosszabb ideig, mint a pozitívat.
  • A haladók használhatnak súlyt övre kötve, amely lehetővé teszi az intenzitás növelését.