Szódabikarbóna körömgomba ellen

Szódabikarbóna körömgomba ellen

A körömgomba kezelése nehéz feladat. Csaknem három hónap alatt elmúlik, még akkor is, ha extra kezeléssel látják el. Gondolkozott már azon, hogy miért kapja el a lábköröm gombáját? Ennek elsősorban az az oka, hogy a cipőink mindig piszkosak, és a gombaspórák szó szerint bármiben megtalálhatók. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony módszert, mint például a szódabikarbóna körömgomba ellen is tökéletes választás. Orvoshoz fordulni csak akkor szükséges, ha a körömgomba fájdalmassá válik, és úgy gondolja, hogy az egész lábkörmöt károsítja.

Lézerrel a körömgomba ellen

Ha gyorsan szeretné eltűntetni a nem kívánt betolakodót, gondoljon egy lézeres kezelésre a körömgomba ellen. Ez a leggyorsabb kezelés a gombák elpusztítására. Ennek a folyamatnak a végrehajtásához azonban sok pénzre van szüksége.

A körömgomba kezelésének két típusa létezik. A legdrágább a hideglézer, amivel mindössze néhány percet vesz igénybe a körömgomba eltávolítása. A második lehetőség a forró lézeres körömgomba kezelés. Ez gyermekeknek, időseknek és terhes nőknek nem ajánlott, továbbá megközelítőleg 4 hétig tart a kezelése.

Hidrogén-peroxid használatával a körömgomba ellen

A hidrogén-peroxid kiváló fehérítőszerként is működik, továbbá gombaellenes és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, ami minden bizonnyal segít megszabadulni a lábujjak körömgombájától.

Azt is fontos tudni, hogy a hidrogén-peroxidból nem szabad a 3 százalékos koncentrációnál erősebbet alkalmazni. Ezt is mindig próbálja meg hígítani vízzel, hogy csökkentse a hidrogén-peroxid durva hatását. A lehető legjobb alkalmazás a láb áztatása a hidrogén-peroxid oldatos vízben.

Továbbá, ha a hidrogén-peroxidot közvetlenül a körömgombára szeretné felvinni, akkor használhat 35 százalékos hidrogén-peroxidot is, de ügyelnie kell arra, hogy elkerülje a köröm körüli bőrrel való érintkezést.

Szódabikarbóna körömgomba ellen hatékonyan

A szódabikarbóna hatékony kezelés a körömgomba ellen. Házi gyógymódnak számít a gomba elleni harcban, lúgos jellegű, és csaknem három hónapig tart a körömgomba kezelése. A legjobb eredmény érdekében készíthet szódabikarbónából pasztát, és rendszeresen felkenheti a lábkörmére.

Almaecet használata

Az almaecet hatékony kezelés a körömgomba ellen. Savas környezetet hoz létre a gombásodás körül, és megnehezíti a gombaspórák növekedését. Készíthet lábáztatást, permetet, vagy felviheti úgy, hogy szódabikarbónából almaecetet készít. Majdnem öt hónapig tart a körömgomba almaecettel történő kezelése.