Szilvási Tibor

Szilvási Tibor K-1 és Thai-box bajnok

Név: Szilvási Tibor – Kalapács
Született: 1972. január 05.

Szilvási Tibor (beceneve: Kalapács) K-1 Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes és többszörös magyar bajnok. 2011-ben alapította a FirstPhone családi vállalkozást két fiával. Kilenc év alatt 37 szaküzletet nyitottak az országban. Életfilozófiája, hogy: nincs alku, a célodat mindig véghez kell vinned!

Szilvási Tibor pályafutása

Háromszoros thai-box-, és nyolcszoros magyar bajnok 14 éves korában kezdett el küzdősporttal foglalkozni. Egy megrázkódtatás fordította az edzések irányába, ugyanis két csavargó megverte az utcán. Nyolc év kemény edzés után szállt ringbe először egy profi kick-box gálán, Kisvárdán.

2011 szeptemberben rendezett bécsi K-1 Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A következő év nyarán Horvátországban rendezték a Kick-Box világbajnokságot, ahol 41 évesen indult, fiatalokat is meghazudtoló formában. Ezen a vb-n 1500 versenyző lépett a kötelek közé. Szilvási Tibor K1-ben és low kick-ben indult a 20-35 éves korcsoportban. Az első összecsapásán egyhangú pontozással győzte le ellenfelét, de a harc közben kiújult a régebbi lábsérülése. A továbbiakban sérülten kellett mérkőznie, hogy a legjobb négy közé jusson. A döntőben egy cseh ellenféllel találta szembe magát, akivel szemben alulmaradt, így világbajnoki ezüstérmes lett.

Üzleti sikerek

2011-ben a két fiával megalapították a FirstPhone néven indított családi vállalkozást. Az első időkben legfőképpen a webáruházra alapoztak, de kilenc év alatt 37 üzletet nyitottak az országban. A Financial Times listáján a 124. helyet szerezték meg cégükkel, a leggyorsabban fejlődő európai vállalkozások között.

A cég alapításával egy időben indította el a Harcosok Klubja Sportegyesületet, melynek keretein belül Thai-Box edzéseket tart a feltörekvő korosztály számára. A megszerzett tudását napról-napra igyekszik továbbadni a fiataloknak. Két alkalommal tart edzést egy héten, melyek teljesen ingyenesen látogathatóak. Ezt az önkormányzat-, és a Bessenyei György Gimnázium támogatása teszi lehetővé.

Média szereplések

Szilvási Tibort a nézők az RTL klubon 2021-ben bemutatott Survivor túlélő reality műsorban ismerhetik meg, a civilek csapatából. A küzdelem a fődíjért és a túlélésért olyan celebek ellen folyik a teljesség igénye nélkül, mint Kabát Péter, Gáspár Evelin vagy Járai Máté.

Hasonló cikkek küzdősport témában