Ronnie Coleman betegsége és állapota

Ronnie Coleman betegsége és állapota

A testépítő legenda, Ronnie Coleman betegsége miatt soha többé nem járhat mankó, vagy kerekesszék nélkül, a megkérdőjelezhető műtétek miatt!

Ezt valóban nagyon szomorú hallani, mivel Ronnie Coleman, aki egykor a testépítő világ királya volt, az utóbbi években számos nagy műtéti sorozaton esett át.

Az 54 éves testépítő legenda, Ronnie Coleman állapota nem túl fényes. Egykor a Mr. Olympia testépítő verseny csúcsán volt, most 10 nagy műtét után láthatóan tolószékbe kényszerült.

Ronnie Coleman betegsége

A hatalmas súlyokkal végzett guggolások megtették a hatásukat és emiatt tíz hát műtéten esett át. Nem ritkán fordult elő, hogy 500-600 kg súlyal végzett intenzív guggolást.

Egy nappal a műtét után Ronnie megosztott egy instagram bejegyzést, miszerint „ a műtét sikerült”! Viszont most a 8x Mr. Olympia és a testépítő legenda azt állítja, hogy soha többé nem járhat segítség nélkül a megkérdőjelezhető műtéti beavatkozások után.

Ronnie Coleman betegsége és állapota

Ron Harris, a Muscular Development egyik munkatársa, a „Vajon még egyszer jár-e” kérdésére a következő választ kapta: „A műtétek során túl sok kárt okoztak a testemben, ezek nagy része ahhoz kapcsolódik, ahogyan a sebész végezte a műtétet. A legutóbbi három műtét nagyon rossz volt, és sok kárt okozott, így nem tudom, képes leszek-e valaha is járni… Azt hiszem a késlekedés volt a legfőbb probléma, ha a sebész azonnal elvégzi a műtéteket, akkor már régen sétálnék!”

Ronnie a sebész megkérdőjelezhető műtéti beavatkozásairól beszélt, és feltárta az utolsó három műtét hatalmas költségeit is, amelyek 2 millió dollár körüli összeget tettek ki.

„Minden elvégzett műtét 300e és 500e dollár körül volt, de az utolsó három műtétre majdnem 2 millió dollárt költöttem!”

Fény az alagút végén

Joe Rogan podcast vezető és a UFC szakkommentátora azt tanácsolta Ronnienak, hogy próbálja meg az őssejt kezelést, mint a hátfájás lehetséges gyógymódját. Ronnie megfogadta Rogan tanácsát, és jelenleg is élvezi a kezelés előnyeit. Egy május 2021 megjelenésben elárulta, hogy az őssejt terápia csodákat művel vele. „Minden alkalommal, amikor kapok egy kezelést, javulást érzek. Eddig két kezelésen vagyok túl és a fájdalmaim majdnem elmúltak, szóval egyre jobb a helyzet.” – mondta a testépítés egykori királya.