A protein palacsinta egy fehérjedús étel, mely kifejezetten finom is. Ajánlott főételenek vagy nassolás céljából is minden igényt kielégít.
Protein palacsinta elkészítés
Először egy tálba törd fel a tojást és öntsd hozzá a tojásfehérjét, melyet verj is fel. Ezután darálj össze xilitet, öntsd hozzá a hozzávalókhoz, és keverd össze velük. Adj hozzá zablisztet (lehet külön venni is, de zabpelyhet is darálhatsz ugyanaz), majd keverd össze az eddigi hozzávalókkal. Ezután add hozzá a tejsavó fehérje koncentrátumot, és megint keverd össze a hozzávalókkal. Ekkor egy ragadós massza keletkezik, de ne aggódj, hiszen éppen emiatt kell hozzáadni tejet, amelyet összekavarva a hozzávalókkal egy sűrű palacsinta alapot kapsz. Ezután kend meg a serpenyőt egy kevés kókuszolajjal, majd melegítsd elő alacsony lángon körülbelül 3 percig. Mikor megfelelően felmelegedett a serpenyő, egy merőkanállal, esetleg fagylalt adagolóval szedj ki az elkészült palacsinta alapból egy adaggal és öntsd bele a serpenyőbe.
Mikor a palacsinta egyik fele megsül, ami nagyjából 20-30 másodpercet vesz igénybe, akkor egy óvatos mozdulattal nyúlj alá, és fordítsd meg a palacsintát. Amikor pedig kész van egy palacsinta, teheted oda a többit, míg el nem fogy a palacsinta alap. Fogyasztani akár cukormentes lekvárral, mogyoróvajjal, vagy erdei gyümölccsel is lehet, ízléstől és étrendtől függően.